bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

GREENCUBATOR презентує дослідження, присвячене світовому досвіду використання мікромереж
26.09.2017

27 вересня 2017 року об 11:00 у конференц-залі IQ Business Center (м. Київ, вулиця Болсуновська, 13-15) відбудеться презентація дослідження світового досвіду використання та регулювання мікромереж.

Децентралізація та демократизація енергетичних систем — один із глобальних процесів, що швидко набирає обертів у розвинутих країнах. Колишні пасивні споживачі тепер часто є власниками сонячних електростанцій та систем накопичення і грають щораз вагомішу роль у енергетичних ринках. Цього нового гравця енергетичних ринків називають prosumer, оскільки він комбінує риси споживача (consumer) та виробника (producer).

Однак на цьому процес децентралізації не завершується. Сама архітектура електромереж переживає фундаментальні зміни. Все більше гравців — від самоорганізованих груп споживачів до корпоративних центрів, лікарень, військових та університетських містечок розгортають власні мікромережі (microgrids). Такі мережі мають внутрішні потужності для генерації електроенергії та можуть існувати як у режимі приєднання до існуючих мереж, так і в “острівному режимі”.

Представлене дослідження міститиме не лише опис та аналіз світового досвіду, але й рекомендації для регулювання мікромереж в Україні. Дослідження представлятимуть його автори:

  • Андрій Зінченко, greencubator
  • Юлія Усенко, Всеукраїнська Агенція Інвестицій та Сталого Розвитку
  • Віктор Буток, незалежний експерт
  • Олексій Михайленко, Clean Energy Lab

Дослідження та презентація проводяться за підтримки Європейського Союзу і Центру демократії та верховенства права (проект «Посилення коаліції РПР») в рамках виконання проекту «Створення інклюзивного ринку електроенергії в Україні», який впроваджується ГО Greencubator.

Для участі в заході обов’язкова реєстрація.

Місце проведення: IQ Business Center, м. Київ, вулиця Болсуновська, 13-15

Час: 27 вересня, 11:00 - 14:00

За додатковою інформацією звертайтесь: Богдан Рижак, [email protected], +380981221467

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.