bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Прес-конференція «Інтерактивні інструменти протидії корупції»
08.09.2017

8 вересня з 16:00 до 17:00 Миколаївський Центр журналістських розслідувань проводить прес-конференцію «Інтерактивні інструменти протидії корупції в земельній сфері». 

Протягом 5 місяців, - з квітня по вересень 2017 року Миколаївський Центр журналістських розслідувань реалізував соціальний проект «Залучення громадян до розслідувальної журналістики через інтерактивні ігри». В ході проекту зібрана, оброблена і опублікована інформація про корупційні схеми при видачі органами влади дозволів на забудову земельних ділянок в рекреаційних зонах на узбережжі Чорного моря. Проведено журналістське розслідування, в якому викриваються зловживання депутатів і місцевих чиновників при розподілі земельних ділянок в одному з найбільш віддалених районів Миколаївської області.

Розроблено комп’ютерну гру «Знайди сотку»*, яка дозволяє в інтерактивній формі досліджувати карту і визначати власників земельних ділянок. За допомогою цієї гри небайдужі громадяни можуть підключитися до роботи з викриття корупційних схем, пов’язаних з виділенням землі в прибережних зонах.   

Проект реалізовано за підтримки Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) в рамках Програми партнерства в сфері мас-медіа в Україні UMPP. Партнерами Миколаївського Центру журналістських розслідувань виступили представники газети «Нью-Йорк Таймс» (The New York Times) та Вищої школи журналістики міського університету Нью-Йорка (City University of New York CUNY Graduate School of Journalism).

В ході конференції виступлять учасники проекту і розробники програмних продуктів.

___________________

* Подробиці - на сайті http://nikcenter.org/

Місце проведення прес-конференції: Миколаївський Центр журналістських розслідувань, г. Николаев, ул. Ніколаьская, 46, 2-й пов. Контакти для зв’язку: 0977126287, [email protected] (Борис Кудар, менеджер МЦЖР) 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.