bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міжрегіональний молодіжний форум «Молодь, мир та безпека»
05.07.2017

Міжрегіональний молодіжний форум «Молодь, мир та безпека» пройде  25-27 серпня 2017 року в позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Зоряний», розташованому в селі Потоки Кременчуцького району. Захід планує зібрати найбільш прогресивну молодь з усіх куточків України. У цьому році в роботі форуму візьмуть участь 230 чоловік. Дедлайн - 11 серпня 2017 р.

9 грудня 2015 року Рада Безпеки Організації Об’єднаних Націй прийняла основоположну та історичну Резолюцію № 2250стосовно Молоді, Миру та Безпеки. Вперше в історії Резолюція виокремлює важливий, конструктивний і позитивний внесок молоді у підтримку та сприяння миру та безпеці. Більше того, документ утверджує визначальну роль молоді у запобіганні та вирішенні конфліктів і наголошує на важливості залучення молоді в якості партнерів та лідерів у розбудові миру. Одним із ключових аспектів Резолюції стало визнання молоді як окремої соціальної групи, яка не лише має свої права та особливості, але і є найчисельнішою з усіх молодих поколінь, які коли-небудь існували в історії людства. Резолюція 2250 є новою віхою у міжнародній правовій системі, яка зосереджена не лише на згубному впливі збройних конфліктів на молодь, але й на ключовій роді, яку молодь відіграє у вирішенні конфліктів та утвердженні мирних процесів.  Відтак, Рада Безпеки рекомендувала лідерам країн світу звернути особливу увагу на розвиток молодіжної політики, на роботу із молоддю та на її виховання, адже саме від сучасних молодих людей залежить, якою буде наша планета завтра.

Тож, головна мета Форуму – надати можливість молоді брати активну участь у житті власної країни та змінювати її на краще, шляхом реформації суспільства навколо себе та світогляду всередині кожного громадянина країни.

Ми переконані, що саме робота над Резолюцією №2250 та зміна ситуації на краще допоможе Україні не лише впевненіше будувати власну молодіжну політику, але і поступово розвиватись «зсередини». Результатом проведення Форуму має стати напрацьований план дій кожного учасника для досягнення загального результату по кожному із обраних молоддю напрямків.

Протягом трьох днів молодіжні лідери зможуть змістовно та продуктивно попрацювати в п’ятьох комітетах, взяти участь у дискусіях та майстер-класах,  обговорити проблеми та інші актуальні питання сьогодення, обмінятися досвідом. Крім того, заплановано проведення вуличної Ярмарки громадських організацій та ініціативних груп, у рамках якої пройде презентація роботи громадських об’єднань. Планується, що саме ця частина заходу стане платформою для обміну найкращими ініціативами та проектами між учасниками Форуму. Організаторами заплановані цікаві майстер-класи та спортивно-розважальні заходи.

 Організатори форуму: управління у справах сім’ї, дітей та молоді виконавчого комітету Кременчуцької міської ради, Молодіжний Парламент Кременчука, Кременчуцький міський комітет молодіжних організацій, Кременчуцький міський центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді за підтримки Фонду Народонаселення ООН в Україні та участі інших агенцій системи ООН в Україні. 

Тематика роботи комітетів Міжрегіонального молодіжного форуму «Молодь, мир та безпека» обрана відповідно до основних напрямків Резолюції 2250:

  • «Участь». Розширення інклюзивного представництва молоді у процесі прийняття рішень на всіх рівнях.
  • «Захист». Забезпечення захисту життя молодих цивільних осіб і прав людини в умовах збройного конфлікту, в тому числі біженців та вимушених переселенців.
  • «Попередження». Створення інклюзивного та сприятливого середовища, в якому молоді люди з різних верств суспільства сприятимуть соціальній згуртованості. Посилення інвестицій в соціально-економічний розвиток та якісну освіту для молоді і започаткування механізмів задля підтримки миру, толерантності, міжкультурного та релігійного діалогу, з активним залученням молоді.
  • «Партнерство». Участь молоді в миротворчих  процесах, в умовах конфліктів і в постконфліктних ситуаціях. Розвиток та підтримка громадських організацій та ініціативних груп.
  • «Реінтеграція». Проведення інклюзивної політики трудової зайнятості молоді. Стартапи, молодіжне підприємництво, фрілансінг та інші форми працевлаштування молоді.

До участі в заході запрошуються активісти учнівського та студентського самоврядування, лідери громадських організацій та ініціативних груп, активісти з числа вимушених переселенців із Луганської та Донецької областей. Молоді люди, які мають бажання змінювати Україну на краще та здатні запропонувати чіткий план дій для цього!

Учасники форуму забезпечуються послугами з проживання та харчування, роздатковим матеріалом та брендованою футболкою. Оплата проїзду до Кременчука та у зворотному напрямку – за рахунок учасника.

Участь у Міжрегіональному молодіжному форумі можна взяти:

-         у якості активного учасника, для цього необхідно заповнити відповідну аплікаційну форму до 11 серпня 2017 року;

-         у якості модератора/експерта, для цього необхідно заповнити форму «Анкета модератора» до 4 серпня 2017 року;

-         у якості учасника Ярмарки необхідно заповнити аплікаційну форму «Ярмарка громадських організацій та ініціативних груп». Таким чином, ви  можете взяти участь у вуличному Ярмарку громадських організацій та презентувати свою організацію. Інформація про Вашу організацію увійде по посібника, який буде розповсюджений серед учасників заходу. Заявки потрібно подати до 11 серпня 2017 року.

Увага! Усі форми заявок приймаються на електронну пошту: [email protected].

Електронна анкета тут https://docs.google.com/forms/d/1ke-WBJw6gYoVphhpCOzeul3X494fAVYt4czRTWPVkIM/viewform?edit_requested=true

Результати відбору учасників Міжрегіонального молодіжного форуму «Молодь, Мир, Безпека» стануть відомі 12 серпня 2017 року, кожного учасника буде повідомлено особисто та список учасників буде опубліковано на сайті www.molod.org.ua.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.