bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Культурна дипломатія: шляхи до порозуміння» – публічна дискусія від Представництва ЄС в Україні
19.05.2017

20 травня 2017 р. в рамках Книжкового Арсеналу відбудеться  публічна дискусія на тему культурної дипломатії за участі посла ЄС, голови Представництва ЄС в Україні Хюґа Мінґареллі.

Культурна дипломатія – це обмін ідеями та цінностями між культурами чи формування іміджу країни закордоном завдяки культурним подіям та проектам? В чому основна ідея цього тандему між мистецтвом та політикою? Більше того, чим культура важлива для дипломатії та як культурна дипломатія допомагає різним націям стати ближчими один одному? Пропонуємо вам дізнатись більше про культурну дипломатію та запрошуємо на присвячену цій темі публічну дискусію, що відбудеться 20 травня в Мистецькому Арсеналі від Представництва ЄС в Україні в рамках Днів Європи 2017.

Приходьте спілкуватись з послом ЄС, головою Представництва ЄС в Україні Хюґом Мінґареллі про стратегію в сфері культури у ЄС та що вона означатиме для країн-сусідів ЄС і України зокрема. А також, що в рамках культурної дипломатії може зробити Україна для зміцнення свого іміджу у світі.

Анатолій Соловей, начальник Управління публічної дипломатії МЗС України, розкаже про  майбутній Український інститут та формування позитивного іміджу України закордоном шляхом культурних подій та проектів.

Ростислав Семків, український літературознавець, критик та видавець, закцентує увагу на Українському Інституті книги, а також проблемах та особливостях інтеграції культур.

Андрій Курков, український письменник та сценарист розповість предметніше про інтеграцію української культури в європейську.

Модератор дискусії: Володимир Єрмоленко, директор європейських проектів ГО «Інтерньюз-Україна».

Долучайтесь до обговорення та зрозумійте для себе: в чому важливість співпраці між державою та культурними інституціями; чому культурна дипломатія – необхідна складова в процесах євроінтеграції України.

Коротка інформація про захід:

Що?   «Культурна дипломатія: шляхи до порозуміння» – публічна дискусія

Коли? 20 травня 2017 року, субота, 12.00-12.45

Де? м. Київ, Мистецький Арсенал,  вул. Лаврська, 10-12, сцена «Кафе Європа»

Дискусія відкрита для всіх учасників та гостей Книжкового Арсеналу. Про умови участі в Книжковому Арсеналі дивіться тут: http://bit.ly/arsenal-book-fair-entry

Інформаційна кампанія «Будуймо Європу в Україні» – це серія інформаційно-просвітницьких заходів (вуличних акцій, виставок, семінарів, тренінгів, круглих столів), які Представництво ЄС в Україні проводить по всій Україні. Мета кампанії – пояснити важливість реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС. До участі у заходах в рамках інформаційної кампанії Представництва ЄС запрошуються усі охочі.

За детальною інформацією звертайтесь, будь ласка, до Ольги Гуртовенко, 050 82 02 777, [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.