bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конференція з протидії дискримінації та правозахисних механізмів
27.04.2017

Європейський центр з питань меншин запрошує прийняти участь у першій заключній конференції на тему «Міжнародні правозахисні механізми і їх роль у протидії дискримінації та захисту меншин в країнах східного прикордоння Європейського Союзу». Дедлайн - 27 квітня 2017 р.

Конференція буде проходити 15-16 травня 2017 року, у конференц-залі «Асамблея», 2 поверх готелю «Україна», за адресою: вул. Інститутська, 4, (вул. Героїв Небесної Сотні).

Захід організовуються та проводяться Європейським центром з питань меншин у партнерстві з Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Міністерством культури України в рамках Програми Східного Партнерства ЕЦВМ «Національні меншини та етно-політичні питання: Білорусь - Молдова - Україна».

До участі запрошуються представники організацій етнонаціональних спільнот, науковці, державні службовці, громадські активісти, журналісти, які працюють із темою забезпечення рівності та протидії дискримінації, а також інші зацікавлені особи.

Конференцію буде присвячено вивченню існуючого досвіду використання міжнародних механізмів для протидії етнічній дискримінації і захисту національних меншин на національному рівні, а також аналізу існуючих тренінгових і навчальних програм для застосування міжнародних стандартів у протидії дискримінації та захисту національних меншин.

Передбачається, що під час проведення конференції особливу увагу буде приділено питанням прав рома і міжнародного співробітництва в цій сфері, а також питань двостороннього співробітництва держав і ролі етнічно споріднених країн у протидії дискримінації та захисту національних меншин.

В ході заходу плануються виступи на такі теми:

- Досвід використання міжнародних (в тому числі судових) механізмів з метою протидії етнічній дискримінації та захисту національних меншин на національному рівні;

- Досвід моніторингу становища національних меншин і проявів дискримінації на основі міжнародних (універсальних та європейських) інструментів;

- Права рома і міжнародне співробітництво;

- Досвід проведення тренінгових та навчальних програм і освоєння міжнародних стандартів у протидії дискримінації та захисту національних меншин;

- Двостороннє співробітництво держав і роль етнічно споріднених країн у протидії дискримінації та захисту національних меншин.

Участь у конференції є безкоштовною. Учасники та учасниці заходу забезпечуються харчуванням та роздатковими матеріалами. На семінарі буде забезпечено синхронний переклад українська/російська/англійська мови.

Увага: Захід розраховано на учасників з м. Київ, іногороднім учасникам НЕ відшкодовуються витрати на проїзд та проживання (окрім заздалегідь відібраних виступаючих, кандидатури яких пройшли конкурсний відбір та були погоджені з керівництвом Програми).

Бажаючих прийняти участь у семінарі просимо до 27 квітня 2017 року заповнити аплікаційну форму за посиланням https://goo.gl/forms/lB5zhtL9kOhfK86E2

За додатковою інформацією та у разі виникнення запитань щодо заходу просимо звертатись до Керівника проекту Др. Ганні Василевич, [email protected] та Координатора Проектів Програми Східного Партнерства ЕЦПМ у м. Київ Наталії Мекахаль [email protected]  за тел. 0630657977

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.