bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Театральний фестиваль «АРТ-Плейбек. Разом» (Київ)
27.03.2017

У Києві 26-28 травня 2017 року пройде третій Фестиваль «АРТ-Плейбек. Разом».  Метою Фестивалю є створити умови для безпечного спілкування, діалогу за допомогою театру між різними соціальними групами, у яких не завжди є можливість бути почутими, які за певних обставин відчувають на собі дискримінацію, пригноблення або представляють меншість: люди з інвалідністю, національні меншини, вимушені переселенці зі Сходу України, підлітки тощо.

Три дні поспіль представники різних громад та спільнот матимуть змогу долучитися до спільного творчого процесу, досліджуючи такі теми і питання: як навчитися сприймати різноманіття та знаходити в ньому поштовх для власного розвитку? що означає для людини громада? що об’єднує людей? тощо. Ми будемо вчитися слухати і чути один одного, шукати взаємозв’язок між особистими історіями та соціальним контекстом.

Інструменти роботи на Фестивалі – інтерактивні театральні методики, які успішно зарекомендували себе по всьому світу: плейбек-театр, форум-театр та документальний театр. Це сучасні театри, метою яких є залучити людей до усвідомлення власної відповідальності за своє життя, сприяння позитивним соціальним змінам через включення звичайних людей – не-акторів – у простір діалогу мовою театру.

Ми провели два успішні Фестивалі. У 2015 році його відвідало трохи більше 100 учасників, а у 2016 році - близько 200 з більше, ніж 20-ти населених пунктів України. 15 театральних колективів взяли участь в ньому, а 9 тренерів ділилися власним досвідом. Цього року ми також запрошуємо на Фестиваль тренерів та учасників з різних країн і, звичайно, з різних куточків України. Очікувана кількість учасників Фестивалю-2017 - 250-300 людей, а також глядачі онлайн-трансляцій.

У 2017 році Фестиваль покликаний продовжувати розвиток культури інклюзії, згуртовувати соціальні групи між собою, долати стереотипи та упередження щодо різних спільнот, підвищувати видимість різних соціальних груп для представників творчих та громадських об’єднань. Одним з результатів Фестивалю ми вбачаємо в створенні Практичних Рекомендацій з впровадження культури інклюзії та різноманіття, які базуватимуться на досвіді тренерів, представників громадських організацій та державних структур, творчих практиків та всіх, хто цікавиться цією темою з різних країн.

Організаторами Фестивалю є соціально-культурний проект «АРТ-Плейбек», Київський плейбек-театр, Фонд Фрідріха Еберта, Всеукраїнська спілка молодіжних громадських організацій YMCA України.

Партнери Фестивалю: Міжнародний благодійний фонд «Help young» («Допоможи молодим»), Київський інститут імені Бориса Грінченка, Ресурсний центр ГУРТ, Всеукраїнська громадська організація людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії», Центр реабілітації праці для розумово відсталих інвалідів «Трамплін», ГО «Інсайт», благодійний проект «Почути», благодійне товариство допомоги людям з розумовими порушеннями «Джерела», Центр зайнятості вільних людей, колаборація «Щасливці». Список партнерів розширюється.

Умови участі у Фестивалі:

для участників: https://goo.gl/dPfmtk.
для плейбек-театрів: https://goo.gl/dbAQyg
для волонтерів: https://goo.gl/PNLj8P

Питання щодо реєстрації: +38 063 075 37 45 Люда
Питання з програми Фестивалю: +38 093 047 71 19 Наталія
E-mail: [email protected]

https://www.facebook.com/artplaybackfest  

Контакти

  • 093 047 71 19
  • 098 228 1228

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.