bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Акція «Запали світ навколо на підтримку боротьби з туберкульозом»
24.03.2017

24 березня 2017 р. о 18.00 біля пам’ятника Лесі Українки, за адресою бульвар Лесі Українки 1, відбудеться акція під назвою: «Запали світ навколо на підтримку боротьби з туберкульозом», на підтримку Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом.

У заході візьмуть участь:

Турчак Дмитро – Директор Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради

Ілона Єлєнєва – Директор МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я»

Юлія Загута – Директор Територіального медичного об’єднання «Фтизіатрія» у місті Києві

Ярослава Колобова – Керівник київського міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді

Із 1993 року Всесвітня організація охорони здоров’я проголосила 24 березня Всесвітнім днем боротьби з туберкульозом. У цей день світова спільнота звертає увагу населення планети на серйозну проблему сучасності, що становить загрозу здоров’ю людей в усьому світі.                              

В умовах соціально-економічної кризи, яка поглиблюється через військовий конфлікт на Сході країни, прогнозується погіршення епідемічної ситуації щодо цього захворювання в найближчі роки. Щороку в Україні реєструється близько 30 000 нових випадків захворювання на туберкульоз. Кожен шостий хворий помирає, хоча сьогодні це захворювання цілком виліковне. Шанс бути здоровим має кожен, для цього необхідно вчасно робити флюорографічне обстеження та звертатись до вашого сімейного лікаря аби попередити цю небезпечну недугу.                                                         

Питання протидії туберкульозу в нашій країні є одним з пріоритетних напрямів державної політики у сфері охорони здоров’я і соціального розвитку. На сьогодні в Україні діє закон «Про протидію захворюванню на ТБ», а також затверджена Міська цільова програма протидії захворюванню на туберкульоз на 2017 - 2021 роки. Саме тому, МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я», як представник організацій громадянського суспільства, вважає за потрібне закликати мешканців Києва долучитися до акції під назвою: «Об’єднуємось заради боротьби з туберкульозом: не залишимо нікого поза увагою».                                                                              

МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я» у партнерстві з територіальним медичним об’єднанням «Фтизіатрія» та Київським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, ініціювали проведення флеш-мобу, щоб підтримати всесвітню ініціативу міжнародного партнерства «Зупинимо туберкульоз» (Stop TB partnership) з нагоди дня боротьби із туберкульозом. Яка проходить під гаслом «Light up the world for TB» («Запали світ навколо на підтримку боротьби з туберкульозом»).                     

Ініціатива полягає в тому, щоб засвітити червоним кольором визначні пам’ятки міста Києва, а саме постамент української письменниці Лесі Українки, яка страждала на туберкульоз, щоб нагадати про необхідність об’єднувати зусилля для боротьби з туберкульозом та підкреслити, що Київ приєднуються до глобальної ініціативи.  

Щодо запитів та акредитації ЗМІ, будь ласка, звертайтеся до Ліни Зубань за адресою: [email protected], т. 099 9409519

 

 

 

Контакти

  • 044-528-21-27

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.