bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація відеопроекту та показ першої стрічки «Життя за ґратами» (Київ)
09.03.2017

Захід Асоціації УМДПЛ відбудеться у середу, 15 березня 2017 року, о 16:00-18:00, у просторі «MediaHub» (Київ, вул. Суворова, 4/6). Кожен учасник заходу отримає практичний посібник «Права людини за ґратами». Дедлайн - 14 березня 2017 р.

У середу, 15 березня 2017 року, о 16:00-18:00, у просторі «MediaHub» (Київ, вул. Суворова, 4/6) відбудеться презентація документально-пізнавального відеопроекту «Життя за ґратами» та першої стрічки проекту — «Покарання ув’язненням в Україні. Теоретичні основи та практика». Відеопроект розроблений з просвітницькою метою у рамках програми «Права людини за ґратами» Асоціації УМДПЛ студією Real Stories Production.

Презентація відеопроекту "Життя за гратами"

За умови реєстрації кожен учасник нашого заходу отримає від програми «Права людини за ґратами» практичний посібник з питань порядку виконання кримінальних покарань та утримання під вартою.

Реєстрація триває до 14 березня за посиланням: https://goo.gl/forms/ef1LVbKLCF94gGwu2 Кількість місць обмежена.

Програма заходу передбачає показ першої стрічки проекту «Життя за ґратами» та обговорення за участю експертів.

Життя осіб за ґратами, його формальні норми та реалії традиційно залишаються поза увагою суспільства. Які права за законом та на практиці має людина, яка відбуває покарання? Як влаштована державна система, спрямована забезпечити дотримання цих прав?

Щоб представити реальний стан речей у пенітенціарних закладах, творча група Real Stories Production за підтримки Пенітенціарної Служби України провела декілька знімальних днів у Роменській виправній колонії та Сумському слідчому ізоляторі. Відеоматеріал став основою першої стрічки проекту «Покарання ув’язненням в Україні. Теоретичні основи та практика».

«Під час зйомок фільму ми намагалися якнайглибше пірнути у реалії життя за ґратами, щоб відчути і донести до глядача не стереотипне уявлення, а справжню ситуацію. Там, за колючим дротом, є життя. Ми прагнемо якомога об’єктивніше розповісти про це інакше життя, аби сформувати майданчик для суспільної дискусії», — розповідає керівник Real Stories Production, режисер стрічки Ксенія Кравцова.

Відеопроектом «Життя за ґратами» передбачено створення низки стрічок, присвячених конкретним аспектам правових основ діяльності державної пенітенціарної системи. Перший фільм, який буде презентовано — знайомство глядача з загальною проблематикою системи, яка на практиці застосовує ув’язнення як покарання особи за здійснення нею кримінального правопорушення.

Об’єктивно та без прикрас, очима правозахисників та працівників пенітенціарної системи ви побачите роботу слідчих ізоляторів, установ виконання покарань або колоній, а також дізнаєтеся про довічне ув’язнення. Пряма мова як працівників системи, так і її в’язнів, створює об’ємну картину, яка не залишить байдужим жодного глядача. Після показу відбудеться обговорення.

Коли? Середа, 15 березня 2017 року, о 16:00-18:00

Де? Простір «MediaHub» (Київ, вул. Суворова, 4/6) 

За умови попередньої реєстрації кожен учасник нашого заходу отримає від програми «Права людини за ґратами» практичний посібник з питань порядку виконання кримінальних покарань та утримання під вартою.

Реєстрація учасників та ЗМІ триває до 14 березня за посиланням: https://goo.gl/forms/ef1LVbKLCF94gGwu2 Кількість місць обмежена. 

Контактна особа: Олександр Федорук, керівник програми «Права людини за ґратами», (044) 253-40-36, [email protected].

Фільм створено за підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта (США)

Подія на Facebook: https://www.facebook.com/events/259814304462330/ 

Довідково про програми Асоціації УМДПЛ

Програма «Права людини за ґратами» здійснює превентивні заходи з дотримання прав людини в пенітенціарних закладах шляхом підвищення громадської активності та мотивації персоналу таких закладів поважати людську гідність.

Real Stories Production – студія, що спеціалізується на створенні документальних та анімаційних фільмів, а також організації культурних подій. Мета програми — мовою мистецтва винести на широке обговорення болючі теми, які залишаються поза увагою суспільства.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.