bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Прес-конференція з нагоди презентації проекту «Кровомобіль» (Київ)
05.12.2016

6 грудня 2016 р. у День Збройних сил України, в Українському кризовому медіа-центрі відбудеться прес-конференція з нагоди презентації проекту «Кровомобіль». Проект передбачає збір коштів на транспортний засіб для забезпечення кров’ю та її компонентами важко поранених військових у зоні АТО. Проект ініційовано Благодійним фондом «Клуб Дивосвіт» та ВМГО «Асоціація молодих донорів України» за підтримки Міністерства охорони здоров’я України. 

Збір коштів відкриється на онлайн-платформі Всеукраїнського центру волонтерів People’s Project . Сайт волонтерів дозволить слідкувати за рухом коштів проекта в онлайн-режимі всім охочім.

Втрата крові – одна з найпоширеніших причин смерті під час бойових дій. Кровомобіль (або BloodMobile) – це транспортний засіб, який доставляє донорську кров та її компоненти в зону АТО для оперативного надання невідкладної медичної догоспітальної допомоги тяжкопораненим бійцям в ході першої «золотої» години після поранення.

Єдиний в Україні подібний автомобіль було впроваджено у 2014 році в Авдіївці за ініціативи лікаря-трансфузіолога Ростислава Зауральського. Автомобіль оснастили спеціальним обладнанням, що дозволяє перевозити кров та її компоненти з дотриманням спеціального режиму транспортування. За півтора роки він проїхав понад 40 000 км та перевіз більше 100 літрів компонентів донорської крові. Завдяки його роботі врятували понад 200 важкопоранених.

Але проблема в тому, що нинішню машину, в силу зношеності, доводиться ремонтувати практично після кожного виїзду. Крім того, однієї машини недостатньо для своєчасного обслуговування усієї лінії фронту. Саме тому зараз надзвичайно важливо знайти кошти на заміну авто та збільшення можливостей медичної служби оперативного реагування.

Кровомобіль, як засіб для транспортування донорської крові і її компонентів, має величезний потенціал і у цивільних умовах. Усюди, де є потреба в наданні медичної допомоги постраждалим (у медицині катастроф, при надзвичайних ситуаціях техногенного та природного характеру, наприклад, при ДТП або стихійних лихах). Проте найголовніше, що реалізація проекту допоможе нашим Збройним силам в їх нелегкій боротьбі з агресором та збереже життя сотням українських солдат, а їх матерям дасть можливість знову побачити своїх дітей живими. Допоможемо армії разом та покажемо в їх професійне свято, що народ України пам’ятає про своїх захисників!

Спікери:

1. Ростислав Зауральский – автор проекту та радник Міністра охорони здоров’я України, кандидат медичних наук, член правління «Асоціації еферентологів України»;

2. Оксана Тюпа – голова правління Благодійного фонду «Клуб Дивосвіт»;

3. Максим Рябоконь – координатор Всеукраїнського центру волонтерів «People’s Project».

Місце проведення: Український кризовий медіа-центр, вул. Хрещатик, 2

Дата та час проведення: 6 грудня 2016 року о 13:00

Організатори: ВМГО “Асоціація молодих донорів України”, Благодійний фонд «Клуб Дивосвіт»
Контактна особа:  Русанов Олександр Олександрович, PR-менеджер БФ «Клуб Дивосвіт»

тел.: +38 098 738 66 20;  e-mail: [email protected]

За акредитацією та додатковими питаннями звертайтеся до Олександра Русанова, PR-менеджера БФ «Клуб Дивосвіт». Контакти вказані вище.

Акредитація обов’язкова та триває до 18.00 05.12.2016.

Для акредитації Ви також можете заповнити форму за посиланням.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.