bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Результати громадського моніторингу щодо доступності знеболення для пацієнтів Кіровоградщини
19.02.2016

Активісти КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» провели незалежне та неупереджене дослідження в рамках проекту «Забезпечення доступності адекватного знеболення для пацієнтів Кіровоградщини». Питання доступності адекватного знеболення, неодноразово піднімалося. Однак системного моніторингу не проводилося. Цю прогалину заповнили громадські активісти КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД», будучи членами пацієнтсько-лікарської  ради. Реагуючи на запити, вони провели незалежне та неупереджене дослідження в рамках проекту «Забезпечення доступності адекватного знеболення для пацієнтів Кіровоградщини».

Чи насправді Кіровоград є містом, де невиліковно хворі покинуті владою на нестерпні страждання? Чи вистачає знеболюючих для людей з невиліковними хворобами та від кого залежить життя без болю паліативних пацієнтів? Ці питання лягли в основу громадського моніторингу, перші результати якого будуть презентовані на засіданні громадської пацієнтсько-лікарської  ради при департаменті охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Посадовці, медики та громадські активісти запевняють: питань без відповідей щодо отримання знеболюючих паліативними пацієнтами не залишиться.

В організації вже опрацьовано перші результати моніторингу, який проводили серед сімейних лікарів та паліативних пацієнтів. Чи в усіх медичних закладах лікарі були відкриті до опитування, на які питання відповідали, а від яких ховали очі? Як насправді лікується біль у паліативних пацієнтів? Про це Кіровоградська мережа ЛЖВ, спираючись на результати дослідження, публічно розповість під час засідання громадської пацієнтсько-лікарської ради 24 лютого о 14:00 у приміщенні департаменту охорони здоров’я Кіровоградської обласної державної адміністрації.

До участі в роботі засідання запрошено директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Олега Рибальченка, начальника управління охорони здоров’я міської ради Оксану Макарук, лікарів, представників громадських організацій, журналістів. Можуть долучитися пацієнти або їх родичі та висловити власну думку чи зауваження, адже засідання буде відкритим.

Контакти

  • Прес-служба КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей
  • які живуть з ВІЛ/СНІД»
  • [email protected]
  • (0522) 24-69-04

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.