bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Гуманітарна катастрофа на українському Сході - загроза державності України
27.11.2015

30 листопада, о 13:00 в Українському кризовому медіа-центрі (Український дім, вул. Хрещатик, 2) відбудеться прес-конференція громадської організації «Новий Донбас» на тему «Гуманітарна катастрофа на сході України - загроза державності України». 

Спікери: керівник ГО «Новий Донбас» Лариса Артюгіна, волонтери проекту

Запрошені: Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, Міністерство освіти, Міністерство культури, Посольства країн Євросоюзу

Громадська організація «Новий Донбас», яка займається фізичним відновленням шкіл Донецької та Луганської областей та культурно-освітніми програмами у цих школах, повернулася із чергової волонтерської місії в Станично-Луганському районі Луганської області. Ми, разом з нашими партнерами Western NIS Enterprise Fund та програмою Lithunian Development Cooperation Міністерства закордонних справ Литви, привезли та поставили 150 нових вікон у школи Плотини, Нижньотеплого та Кіндрашівки.

Волонтери організації «Новий Донбас» констатують:

  • Катастрофічну ситуацію зі станом шкільних споруд, забезпеченням навчальними матеріалами та цілковито бюрократичний підхід до потреб вчителів та учнів в зоні АТО.

  • Відсутність осмисленого освоєння коштів на відбудову інфраструктури. Ситуацію хаосу в фінансовій звітності та документообігу.

  • Екологічну кризу, викликану річною зупинкою роботи комунальної служби Станиці-Луганської, оскільки всі сміттєприбиральні машини було забрано на військові потреби.

  • Інформаційну кризу, яка полягає в повному домінуванні російського і сепаратистського теле- і радіомовлення.

З огляду на вищесказане ми, волонтери громадської організації «Новий Донбас», спираючись на побачене, а також на свідчення та численні прохання місцевих громадян, запитуємо відповідальних осіб:

  • чи справді на ремонт і учбові матеріали для шкіл не закладено грошей в бюджеті? Протягом останніх 10 років школи регіону по факту не отримували жодних навчальних матеріалів. На ремонт та учбові матеріали грошей у бюджеті нема.

  • хто в Україні може вплинути на приватне підприємство «Бліц-Буд», яке отримало мільйони гривень від держави, і не виконало своїх зобов’язань по відбудові соціальних об’єктів?

  • чому в Райдержадміністрації немає професіонала, який складає кошториси на відновлення зруйнованих шкіл, дитячих садочків та інших об’єктів соціальної інфраструктури?

  • скільки бюджетних грошей було перераховано протягом року на комунальні служби і куди їх було витрачено?

Відповідальність за такий стан справ в очах місцевих мешканців автоматично лягає на українську владу, яка публічно обіцяла у найкоротший термін усунути наслідки злочинів своїх попередників. Невиконання цих зобов’язань дискредитує Революцію Гідності, її учасників, і тих, кому вони під чесне слово довірили владу в державі.

Ми звернулися із цим питанням до Голови Луганської обласної державної адміністрації, а також написали листа в Генпрокуратуру.

Вважаємо за необхідне шляхом максимально відкритого діалогу громадянського суспільства з держслужбовцями всіх рівнів припинити дискредитацію української держави, не давати ворогу підстав використовувати це в своїй пропаганді.

Готові запропонувати свої рішення та волонтерський ресурс для налагодження нормального мирного жіття у Станично-Луганському районі. 

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.