bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вечірній марш: в добі немає часу для насильства
27.11.2015

28 листопада 2015 року о 20.00 біля Ратуші відбудеться вечірній марш проти гендерного насильства над дівчатами та жінками.

Щодня до правоохоронних органів України надходить щонайменше одне повідомлення про згвалтування. Ця цифра є лише десятою частиною усіх випадків сексуального насильства, оскільки більшість жертв вирішують мовчати. Кожна четверта жінка в Україні страждає від домашнього насильства. Близько десяти тисяч жінок в Україні щороку помирає від насильства. У той час лише 1% уваги вітчизняних ЗМІ звернено до теми гендерного насильства.

Така ситуація є можливою через виправдання суспільством насильника. Ми неодноразово чули “сама винна”, “б’є - значить любить”, “спровокувала”, “як була вдягнена”, “що там робила вночі”. Жінки, які потерпають від насильства, не звертаються за допомогою, тому що суспільство стигматизує і звинувачує їх.

Ми проводимо цю акцію, щоб наголосити, що причиною насильства завжди є насильник. Ми виступаємо проти суспільних норм, що виправдовують насильника і звинувачують жертву. Замість того, щоб обмежувати право жінки пересуватися і одягатися, відповідно до власних потреб і бажань, ми закликаємо робити простір наших міст і домівок безпечним для всіх. 

Цим маршем ми також хочемо висловити підтримку жінкам, які перебувають на території воєнних дій і зазнають сексуального насильства від військових.

Ми закликаємо не толерувати відомі вам випадки насильства, а засуджувати їх, висловлювати підтримку постраждалим і приєднуватися до всесвітнього руху протидії гендерному насильству. Об’єднуємося, насильство можна подолати.

Нічний марш проти насильства над жінками (Reclaim the Night, Take Back the Night) організовується в різних країнах світу з 1970-тих років. Він виник, як форма спротиву насильству над жінками і суспільному замовчуванню цих злочинів. Cаме гендерне насилля є найчастішим у світі порушенням прав людини. Гендерне насильство забирає більше жіночих життів і призводить до інвалідності частіше, ніж рак, війни, малярія та ДТП разом взяті.

Організаторки події - Феміністична майстерня, громадська ініціатива у місті Львові.

Під фемінізмом ми розуміємо не просто покращення позиції жінки в суспільстві, а більш глибокі зміни соціальних норм, протидію різним формам дискримінації і насилля. Ми використовуємо поняття фемінізм, аби реалізовувати ідеї різноманітного, інклюзивного та гендерно чутливого світу об’єднавчими методами.

Контакти

  • Феміністична майстерня
  • Лілія
  • 0936233932
  • https://www.facebook.com/feministworkshop/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.