bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Перший фестиваль дитячих народних театрів «JoyFest. Діти»
25.03.2015

16-17 травня 2015 року у столиці стартує новий дитячий Фест, котрий має об'єднати кращі дитячі театральні колективи Києва та області. Тож Перший фестиваль «JoyFest. Діти» вже розпочав прийом заявок. До участі запрошуються театральні групи, де грають актори віком до 16 років.

Організатори заходу: ГО «Міжнародний соціально-культурний проект «Джойфест» і НІАМ «Київська фортеця» - обіцяють підготувати яскравий театральний вікенд, створений дітьми для дітей. На маленьких та дорослих гостей фесту радощів очікують вистави, розвиваючі майстер-класи та багато розваг.

«- Третій рік поспіль ми займаємося організацією Міжнародного фестивалю народних театрів та аматорського мистецтва JoyFest, котрий об'єднує українські непрофесійні колективи та знайомить їх з закордонними народними театрами. На сьогодні це, нажаль, єдиний в Україні захід міжнародного рівня, покликаний розвивати та популяризувати народне театральне мистецтво. Адже в наш час межа між професійним і народним театром стала майже непомітною, хоч іноді це й бояться визнати. Театр - це динамічний багатогранний процес, котрий привносить позитивні емоції в серця тисяч людей. Українці - талановита нація і навіть, або, скоріш, особливо, у цей важкий для країни час, люди мають потребу та бажання творити та пізнавати нове», - вважає директор ГО «Міжнародний соціально-культурний проект «Джойфест» Ксенія Гончарова.

Організатори «JoyFest. Діти» мають намір запросити до глядацької зали діток з обмеженими можливостями, сиріт та дітей, що втратили рідний дім через бойові дії на Сході.

"- Для дитячого фесту разом з партнерами було обрано дуже атмосферний і нетиповий майданчик - експозиційну залу Музею "Київська фортеця" (вул. Госпітальна, 24а), - розповідає куратор проекту «JoyFest. Діти» Анастасія Лісовик. - В цьому приміщенні близько півтора роки успішно триває проект "Театральні суботи", започаткований Театром "Маскам Рад" і Київською Фортецею. Столичні театрали вже добре знають цей камерний й затишний майданчик. У залі є театральне світло, звук, лаштунки. Відсутність класичної сцени дозволяє глядачам ніби самим бути присутніми у виставі, а старовинні стіни фортеці додають містики та романтизму театральному дійству. Тут царує справжня казкова театральна атмосфера!".

Організатори запрошують  потенційних партнерів приєднатися до організації «JoyFest. Діти».

Заявки до участі у Фестивалі надсилайте за адресою:  [email protected]

Детально про умови участі дізнавайтеся на сайті http://www.joyfest.info/

Організатори фестивалю чекають заявки на участь до 15 квітня 2015 року.

Долучайтесь до JoyFest на Facebook:

Питання та партнерські пропозиції за телефонами 067-658-96-56 та 063-450-47-46.

Історія Joy Festів

Перший дорослий JoyFest відбувся 11-13 жовтня 2013 року у Києві та зібрав понад 6000 глядачів, 100 учасників. Географія: 4 країни (Україна, Грузія, Італія, Румунія). В українських та іноземних ЗМІ - понад 150 публікацій про Joy Fest. Глядачам за три дні показали 10 вистав.

Другий JoyFest проходив 10-12 жовтня 2014 року. Його відвідали понад 7000 глядачів та близько 120 учасників.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.