bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На вихідних: кінотижні, пам’яті Шевченка, свято шоколаду, органна музика, лекторій
06.03.2015

Пропонуємо до Вашої уваги добірку найцікавіших подій, які відбудуться цими вихідними в Україні. Якщо Вам відомо про події Вашого міста, будемо вдячні, якщо розповісте про них у коментарях до цього повідомлення. Гарних Вам вихідних та чекаємо на Ваші коментарі та враження про заходи, на яких Вам поталанило бути!

Київ

6-9 березня 2015 року – тиждень італійського кіно. Це фестиваль найяскравіших кіноновинок з Італії, країни зі славною кінематографічної традицією. У програмі цього року: кінороман виховання «Зрозумій мене, якщо зможеш», загадкова мелодрама «Золотий хлопчик», епічна фамільна драма Паоло Вірдзі «Людський капітал» і класична італійська амурна комедія «Ось так подружка».

Читати більше…

7 березня 2015 року – показ фільму Сіні Андерсон «Панк-співачка» у межах фестивалю «Материнство». Це історія про сильну людину, в якої є право на слабкість. У переддень українського 8 березня вона надихає і дозволяє по-іншому глянути на активізм, жіноче лідерство та нещадні вимоги нашого часу. Вхід вільний.

Читати більше…

7 березня 2015 року – презентація книги Франсуази Барб-Ґалль «Як розмовляти з дітьми про мистецтво». Книга простими словами і в зручній формі підказує, як навчити дітей «бачити» картину, розуміти її й відчувати. Вхід вільний.

Читати більше…

8 березня 2015 року – Лекція Тамари Злобіної «Що святкуємо 8 березня: сьогодні, вчора, завтра?». Культурний проект пропонує здійснити подорож у минуле: розглянути пострадянські ритуали 8 березня, звичаї у Радянському Союзі різних десятиліть, аж доки не дійдете до соціалістичних витоків свята. Відтак повернетеся назад у сучасне через світові інтерпретації 8 березня у ХХ та ХХІ століттях і разом поміркуєте над тим, яким цьому святу бути далі.

Читати більше…

9 березня 2015 року – всеукраїнський фестиваль «Ше.Fest» святкує день народження Тараса Шевченка. У програмі міні-фестивалю – виступи українських рок-гуртів «Колір Ночі», «Оркестр Гарррного Настрою», «Шпилясті Кобзарі» та реп-колективу «Апокриф».

Читати більше…

9 березня 2015 року – кіноперегляд «Піна Бауш: між театром і танцем». Цього разу мова піде про танець. У рамках театрального кінотеатру ви подивитеся дві роботи німецького хореографа Піни Бауш і у вас буде час на дискусію, коментарі й обмін думками.

Читати більше…

Львів

6 березня 2015 року – проект «СКРИПКОВЕ ДЕРЕВО РОДУ». Програма концерту присвячена 200-річчю Тараса Шевченка. Музичне дійство включає шедеври М. Березовського, М. Лисенка, К. Стеценка, Д. Січинського, В. Косенка, М. Скорика. Атмосфера концерту втілює кобзаревий дух національного єднання, визволення, оновлення.

Читати більше..

6-7 березня 2015 року – польські короткометражки з Познані. Фестиваль короткометражних фільмів Short Waves Festival за підтримки мистецької формації Wiz-Art впродовж двох днів презентуватиме свої кращі короткометражки у Львові, а львів’яни визначать найкращі фільми.

Читати більше…

6-8 березня 2015 року – міське свято шоколаду. У Львівському палаці мистецтв ви поринете в атмосферу «абсолютного шоколаду», вас приємно здивують смак та різноманіття шоколадних солодощів, майстер-класи від найкращих шоколатьє, і ви напевне проведете найкращі «шоколадні» вихідні у своєму житті!

Читати більше…

6-8 березня 2015 року – концерти органної музики. В концертах звучить автентичний бароковий орган кінця XVII століття роботи німецького майстра Людвіга Фогеля. Це єдиний такого типу інструмент в концертній практиці в Україні. У програмі звучать твори Й.-С.Баха, Т. Альбініоні, Ф.-П. Шуберта, Ж. Бізе, Дж. Каччіні, а також сучасна музика.

Читати більше…

7 березня 2015 року – безкоштовна екскурсія Львовом «Подорож українським Вавілоном». Ми хочемо залучити якомога більшу кількість людей до вивчення історії Львова. Адже жити у Львові та знати Львів – це велика різниця. А наше місто заслуговує на те, щоб його знали та любили.

Читати більше…

9 березня 2015 року – «Львів: наш Шевченко». Нові пісні Галі і Лесі Тельнюк на тексти Тараса Шевченка вперше звучатимуть наживо у Львові у супроводі оркестру Національного академічного драматичного театру ім. Марії Заньковецької.

Читати більше…

9 березня 2015 року – Святкування дня народження Шевченка. На гостей чекають заходи до дня народження Кобзаря. У програмі: дитячі літературні читання, показ фільмів «Експедиція» та «Кобзар. Історія однієї книги», концерт гурту «Троє зілля». Вхід вільний.

Читати більше…

Аудіо-версію слухайте на ГУРТрадіо

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.