bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На вихідних: день пам’яті Голодомору, листи до зони АТО, річниця ЄвроМайдану, відеопоезія
21.11.2014

Пропонуємо до Вашої уваги добірку найцікавіших подій, які відбудуться цими вихідними в Україні. Якщо Вам відомо про події Вашого міста, будемо вдячні, якщо розповісте про них у коментарях до цього повідомлення. Гарних Вам вихідних та чекаємо на Ваші коментарі та враження про заходи, на яких Вам поталанило бути! 

Київ

21 листопада 2014 року – акція «Доречне слово». Її сенс полягає в тому, що кожен із нас знайшов час і завітав до Відкритого музейного простору «Двокрапка», щоб написати лист-побажання з теплими словами нашим солдатам, які зараз знаходяться в госпіталях чи в зоні АТО. Ці листи ми перев’яжемо жовто-синіми стрічками, віддамо представникам громадських організацій і подумки побажаємо одужання пораненим бійцям.

Читати більше…

21 листопада 2014 року – річниця ЄвроМайдану. Згадаємо, як рік тому, без політичних прапорів і з вірою у зміни, з термосами і бутербродами. Згадаємо цей нелегкий рік життя і тих, хто за нас загинув. Беріть із собою свічки, запалимо в пам’ять про загиблих.

Читати більше…

21 листопада 2014 року – презентація збірки «Мій Шевченко» за участю авторів. До ювілею Кобзаря виходить збірка творів відомих сучасних українських письменників «Мій Шевченко». До книжки увійшли тексти Марини Гримич, Любка Дереша, Євгенії Кононенко, Андрія Куркова та Юрія Макарова. Вхід вільний.

Читати більше…

21 листопада 2014 року – лекція про читання: Трумен Капоте. Лекція присвячена різноманітним «літературним обличчям» Капоте: з одного боку, мова піде про культовий роман «Холоднокровне вбивство», з іншого – про кілька ранніх оповідань письменника. Будуть розглянуті особливості літературної та кінематографічної оповідної техніки автора, деякі аспекти мультижанровості, а також феномен «голосу» у творчості американського класика. Вхід вільний. Реєстрація обов’язкова.

Читати більше…

22 листопада 2014 року – День пам’яті Голодомору. На вшанування пам’яті усіх загиблих в роки Голодомору в Україні запалюють свічки. Свічки запалюють біля меморіалів і пам’ятників жертвам Голодомору, на центральних площах і вулицях населених пунктів, а також на підвіконнях осель.

Читати більше…

22  листопада 2014 року – зустріч з німецькою публіцисткою та видавцем Катаріною Раабе. Тема зустрічі – кінець «глибокого занепокоєння»: українська тема в Німеччині. Вхід вільний.

Читати більше…

22 листопада 2014 року – концерт «Батьки та діти віденського класицизму». На концерті буде презентовано старовинний рояль The Blüthner. Інструменту більше ніж 150 років. Його особливість  це нетипове для нашого часу звучання через специфіку розташування ладів.

Читати більше…

22 листопада 2014 року – концерт-реквієм «Пам’яті жертв Голодоморів». У програмі твори І. С. Баха, В.Моцарта, Ф. Шопена, українських класиків Б. Лятошинського, В.Косенко, сучасних українських композиторів М. Скорика, А. Бондаренко, Д. Коноваленко, а також японського композитора Темпея Накамура.

Читати більше…

21-23 листопада 2014 року – фестиваль відеопоезії «CYCLOP». Програма фестивалю передбачає не лише показ найкращих відеопоетичних робіт та нагородження переможців конкурсу, але й безліч інтерактивних воркшопів, цікавих майстер-класів та лекцій. Вхід вільний.

Читати більше…

21-23 листопада 2014 року – соціально-культурний проект «Відкриваємо двері дітям», який присвячений проблематиці виховання дітей в інтернатних закладах. Ми побачимо абсолютно різні за формою та стилем арт-проекти, які об’єднані однією наскрізною темою, що задає певний вектор всьому арт-простору виставки. Вхід вільний.

Читати більше…

22-23 листопада 2014 року – фестиваль нового грузинського кіно. Глядачі матимуть змогу побачити картини відомих грузинських кінорежисерів. Жанри семи фільмів, які покажуть під час фестивалю, найрізноманітніші – від драми та документально-біографічних фільмів до комедій та мелодрам.

Читати більше…

22-23 листопада 2014 року – фестиваль Здорової Їжі «BestFoodFest & Health». В рамках дводенного фестивалю гостям представлять 16 кулінарних майстер-класів від кращих європейських та українських шеф-кухарів, 20 лекцій спеціалістів по здоровому харчуванню, ярмарок еко продуктів та зелених технологій, інтерактивну дитячу зону для наймолодших поціновувачів здорового способу життя, спортивну зону, кіно зону, корисний фуд корт та зону відпочинку.

Читати більше…

22-23 листопада 2014 року – благодійні вистави від Малої Академії Наук. Покази відбудуться на кіностудії Довженко. На гостей чекають поетичний перформанс «Маніфест», що народився під час ЄвроМайдану та  трагікомедія «Той самий Мюнхаузен». Вхід вільний.

Читати більше…

23 листопада 2014 року – благодійний бал на підтримку бійців АТО. Бал проводиться за ініціативи Студфронту КНУ. Тільки уявіть - жива оркестрова музика, чаруючі полонез та віденський вальс, атмосфера справжнього передзимового свята. Усі зібрані кошти будуть направлені на допомогу студентам-добровольцям, що наразі знаходяться в зоні АТО.

Читати більше…

Львів

21 листопада 2014 року – святкування Дня Гідності та Свободи. Для гостей заплановано заходи з відзначення першої річниці Львівського Євромайдану  такі, як виставка фотографій, екуменічний мобелен, загальноміське віче, виступ хорової капели, відеоретороспектива про події Революції Гідності, виступи гуртів.

Читати більше…

21 листопада 2014 року – флеш-моб «Ніч на Майдані». Пам’ятний захід до річниці початку Євромайдану. У неформальній дружній атмосфері зможемо пригадати собі перші дні Євромайдану, зустрітися з друзями по революції і відсвіжити ті ідеали, заради яких ми творили Революцію Гідності.

Читати більше…

21 листопада 2014 року – презентація поетичної збірки «373» Маріанни Кіяновської, яка вийшла цієї осені. Це перша книжка вибраного поетеси. До неї ввійшли 373 вірші, написані за більш ніж 20 років. Окрім того, що 373  унікальне просте число, це ще й температура кипіння води за Кельвіном. Вода, навіть ставши парою, не перестає бути водою. І це найважливіша метафора цієї книжки.

Читати більше…

22 листопада 2014 року – театральний воркшоп. На гостей чекають «акторські дегустації» в стилі імпровізації.  Це буде інтерактивний театральний тренінг від режисера та акторів студії Wind of Change: спонтанні ігри, пластика тіла.

Читати більше…

22 листопада 2014 року – День пам’яті жертв Голодомору. Молодь вшанує пам’ять мільйонів закатованих українців мовчазною ходою центром міста. Прохання брати з собою власні лампадки.

Читати більше…

21-23 листопада 2014 року – Вечори цікавої музики. Запрошуємо у галерею «Штука» на музичні вечори: концерт батярської музики фольклорного гурту «U2», фортепіанний концерт Тетяни Чайковської, скрипковий концерт Христини Сандецької та Вероніки Шукайло.

Читати більше…

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.