bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Акція «Львів — європейське місто без тютюнового диму»
20.11.2014

У Всесвітній день відмови від куріння львів’яни матимуть можливість долучитись до всесвітнього антитютюнового руху. 20 листопада 2014 року о 16:00 на проспекті Свободи(поруч із пам’ятником Т. Шевченка) розпочнеться акція “Львів — європейське місто без тютюнового диму”, в рамках якої всі бажаючі зможуть безкоштовно отримати наліпки з позначкою заборони куріння і власноруч розмістити їх у громадських місцях, де чисте від тютюновго диму повітря захищає Закон «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення».
Необхідність проведення такої акції викликана у першу чергу тим, що мешканці Львова незадоволені ситуацією, коли їх обкурюють у громадських місцях, в яких чинним законодавством курити забороняється. Часто люди не знають, як захистити своє право на бездимне повітря і що закон на їхньому боці. Така ситуація викликана ще й тим, що далеко не всі (як курці так і некурці) знайомі з повним переліком місць, в яких куріння заборонено і не всі такі місця позначені спеціальними позначками. Тому активісти програми «Місто без тютюнового диму» пропонують простий та ефективний спосіб вирішення проблеми.
 
Також кожен бажаючий зможе взяти участьу моніторинг у закладів громадського харчування на предмет виконання закону, що забороняє куріння сигарет, електронних сигарет і кальянів у приміщеннях закладів ресторанного господарства.
Окрім цього під час вкції буде працювати «Антитютюнова пошта», яка буде приймати всі скарги, поради та побажання від мешканців та гостей міста щодо зменшення рівня куріння, подолання тютюнової епідемії, захисту здоров’я українців та оздоровлення нації.
 
Ми закликаємо кожного почати діяти і виконувати існуючі закони України, як у сфері контролю над тютюном, так і в інших сферах. Тільки власними діями ми зможемо показати і доказати як собі, так і іншим, що Львів - це європейське місто, а українці гідні жити у вільній від тютюнового диму країні.
Довідка: Міжнародний день відмови від куріння відзначається щороку в третій четвер листопада. Цю традицію започаткувало Американське онкологічне товариство ще в 1977 році, оцінивши згубний вплив куріння на організм людини та здатність регулярного куріння провокувати розвиток раку.
 
Додаткова інформація за телефоном: 067 705 85 85
Тетяна Дурнєва, координатор програми «Місто без тютюнового диму»

Контакти

  • Тетяна Дурнєва
  • 067 705 85 85

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.