bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація навчальних програм ЄС
12.11.2014

13-15 листопада Європейська Комісія представить свій спеціальний стенд «Навчання в Європі» під час виставки «Освіта за кордоном» у Києві. У такому форматі можливості європейської вищої освіти для українців презентують вже вчетверте. Виставка проходитиме в Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім». Цьогорічний захід представить нові програми ЄС з академічного співробітництва і наукових досліджень: Erasmus + та програма мобільності Марії Склодовської-Кюрі.

ЄС став одним з найпопулярніших місць для іноземних студентів, щорічно приймаючи 48% із 4,5 млн. студентів, які навчаються за межами своїх країн. На сьогодні Євросоюз профінансував стипендії для понад 1800 українських студентів і вчених, - в рамках спільних магістерських та докторських програм Erasmus Mundus, або через короткострокові програми мобільності для партнерських університетів. Українські інституції також беруть участь у 94 проектах Темпус в тому числі , у 33, відібраних для фінансування у 2013 році, всі проекти спрямовані на підтримку зміцнення потенціалу та модернізацію вищих навчальних закладів та систем.

В рамках виставки відбудеться три конференції «Навчання в Європі»:

13 листопада (четвер) з 14.00 до 15.00 - «Еразмус +»: можливості навчальної мобільності і співпраці між університетами для інновацій та обміну кращими практиками». Презентацію проведе Світлана Шитікова, директор Національного Erasmus +офісу в Україні.

- 14 листопада (п'ятниця) з 14.00 до 15.00 – Спілкування із випускниками програми Erasmus Mundus: як отримати стипендію, враження від навчання в ЄС та багато іншого. Обговорення модеруватимуть колишні випускники Олександра Лисак та Артем Ремізов.

- 15 листопада (субота) з 13.00 до 14.00 - «Марія Склодовська-Кюрі - програма мобільності ЄС для молодих учених». Презентацію проведе Олена Коваль, директор Національного інформаційного центру з науково-технічного співробітництва ЄС-України.

Із 2014 року ЄС зібрав всі існуючі міжнародні програми вищої освіти під одним дахом програми Erasmus+. Вона пропонує більше можливостей для співпраці між ЄС та країнами Східного партнерства. Перший конкурс Erasmus+, оголошений у жовтні 2014 року, покриває 3 напрямки програмивідкриті для участі установ з України – подвійні дипломи, кредитна мобільність та зміцнення потенціалу, - для реалізації проектів у новому навчальному році.

Erasmus+ також продовжує гранти для студентів з країн Східного партнерства для участі у спільних магістерських програмах або в короткотермінових програмах мобільності у вузах-партнерах з ЄС. Докторські стипендії фінансуватиме нова програма Марі Склодовська-Кюрі, яка є частиною нової програми Horizon 2020 з наукових досліджень та інновацій. Erasmus+ підтримуватиме модернізацію вищих навчальних закладів, а також розвиток освітніх систем і персоналу в країнах-партнерах.

 ***

Стенд «Навчання в Європі" організований Генеральним директоратом Європейської комісії з освіти та культури, за активної підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, Національного Erasmus+ офісу в Україні, Національного інформаційного центру з науково-технічного співробітництва ЄС-України, спільно із Асоціацією студентів та випускників програми Erasmus Mundus.

Детальніша інформація щодо виставки – на сайті www.edu-abroad.com.ua. Докладніше про програму Erasmus+ – на сайті http://goo.gl/dwY3p та Facebook- сторінці.

Контакти

  • http://ec.europa.eu/education/erasmus-for-all/index_en.htm

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.