bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Друга регіональна конференція Програми Східного партнерства «Культура»
04.11.2014

5-7 листопада Друга регіональна конференція Програми Східного партнерства «Культура» «Грані культури у регіоні Східного партнерства» збере у Києві понад 120 учасників з шести країн: Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України.
 
Програма Східного партнерства «Культура» - це перша фінансована ЄС програма, цілковито присвячена питанням культури і спрямована на посилення її ролі, як стратегічної рушійної сили для соціального, гуманітарного й економічного розвитку країн Східного партнерства, розширення співпраці з Європейським Союзом у сфері культури та розвитком інституційного потенціалу представників сфери культури. Програма складалася з двох частин: 15 грантових проектів з загальним бюджетом 8,2 млн. євро і Регіонального бюро моніторингу та інституційного розвитку (RMCBU), створеного Європейською Комісією для посилення інституційного потенціалу органів 
влади та громадянського суспільства країн Східного партнерства.
 
Під час конференції учасники проаналізують результати та досягнення Програми, обговорять, яким чином вдалося реалізувати три основні задачі Програми: сприяння реформуванню культурної політики, сприяння обміну інформацією та кращими практиками, підтримка регіональних ініціатив і партнерств. 
 
Ми щиро запрошуємо представників засобів масової інформації узяти участь у прес-конференції.
 
Дата: п’ятниця, 7 листопада 2014 р., 12:00 - 13:00 
 
Місце: готель «Прем’єр Палас» (бульвар Тараса Шевченка 5-7/ вул. Пушкінська 29). 
 
Учасники: заступники міністрів культури України, Грузії та Молдови; Європейська Комісія, DEVCO, Брюссель; Представництво ЄС в Україні та Грузії, RMCBU, генеральний секретар Culture Action Europe (Брюссель).
 
Журналістам необхідно отримати акредитацію. З питань акредитації звертайтеся, будь ласка, до пані Мар’яни Мигаль, [email protected], тел. 067 98 63 100.
 
Конференція стане платформою для відкритого обміну досвідом, налагодження контактів та структурованого діалогу між учасниками Програми, бенефіціарами з шести країн Східного партнерства та експертами з країн ЄС. Зокрема, основними темами сесійних засідань під час конференції будуть: професіоналізація культури та контакти, політика та культура (з акцентом на процеси реформування культурної політики) та генератор майбутнього – модернізація культури як сектору, робота якого визначається економічними тенденціями та соціальними викликами (детальна інформація про конференцію додається).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.