bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Лекція «Мирний атом у кожен дім: реальність чи утопія. Історична ретроспектива»
22.10.2014

Американський фахівець з історії науки і техніки Пол Джозефсон, професор коледжу Колбі, розповість, як атомна бомба перетворилася на некерований бойлер під вивіскою «мирний атом». Подія відбудеться 23 жовтня о 18:00 в приміщенні арт-клубу FREUD HOUSE

Мова лекції: російська

Час: 23 жовтня, о 18:00

Участь в лекції за попередньою реєстрацією

Американський фахівець з історії науки і техніки Пол Джозефсон, професор коледжу Колбі, розповість, як атомна бомба перетворилася на некерований бойлер під вивіскою «мирний атом». Подія відбудеться 23 жовтня о 18:00 в приміщенні арт-клубу FREUD HOUSE (вул. Коcтянтинівська, 21, неподалік від метро Контрактова площа).

«Мирний атом» ще з середини 1950-х років став темою протистояння СРСР  та США. У 1953 році президент США Дуайт Ейзенхауер виступив на Генеральній Асамблеї ООН з промовою «Атом для миру», в якій проголосив початок мирного використання атомної енергії в США. Програма «Атом для миру» була пропагандистським інструментом для виправдання зростаючих військових витрат.

Всі охочі отримають відповіді на непрості питання:

  • Чи можна нагріти воду на атомній бомбі?
  • Як починався «мирний атом в СРСР та США?
  • З чого почалося ядерне протистояння двох «супердержав» під  час Холодної Війни?
  • Як просували «мирний атом» у маси?
  • Які результати пропагандистських програм «мирного атома»?

А також матимуть можливість поспілкуватися з Полом Джозефсоном у вільному форматі з безкоштовними смаколиками, кавою та чаєм.

Довідково:

Пол Джозефсон – випускник Гарвардського університету, отримав ступінь доктора філософії в Массачусетському технологічному інституті  за дослідження життя та долі вчених за часів Гітлера і Сталіна. Він написав також ряд інших книг з різних аспектів сучасної науки і техніки. Його найвідоміша книга «Червоний атом» присвячена мирним ядерним програмам Радянського Союзу: мобільним (літаючим і плаваючим) і стаціонарним реакторів, програмі опромінення харчових продуктів і ін.

 

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.