bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На вихідних: книжковий ярмарок, польські тижні, сучасне українське кіно, велофорум, Bubble Football
10.10.2014

Пропонуємо до Вашої уваги добірку найцікавіших подій, які відбудуться цими вихідними в Україні. Якщо Вам відомо про події Вашого міста, будемо вдячні, якщо розповісте про них у коментарях до цього повідомлення. Гарних Вам вихідних та чекаємо на Ваші коментарі та враження про заходи, на яких Вам поталанило бути! 

 Київ

10 жовтня 2014 року – лекція Степана Бліндера «Освітня спадщина Яна Замойського: Замойська академія у 1595–1665 рр.». Трансформаційні процеси, які змінили європейську освіту, отримавши назву «освітньої революції», є тим явищем, без якого неможливо зрозуміти загального духу оновлення, що його принесла ранньомодерна доба. Вхід вільний.

Читати більше…

10 жовтня 2014 року – безплатний показ картини «Самсара» Рона Фріке – продовження документальної стрічки «Барака» 1992 року в автокінотеатрі артхаусного кіно. Фільм перенесе глядача до 25 країн нашої планети, на священні землі і в зони стихійних лих, у серце природних чудес і промислових об’єктів.

Читати більше…

10 жовтня 2014 року –  презентація книги Гаськи Шиян «Hunt, Doctor, Hunt». Що ж це за книга, як виглядає текст зітканий з мемів, рекламних мото, симулякрів і кореляції тілесних та емоційних переживань, чи доречно порівнювати «Hunt, Doctor, Hunt» з «Москва-Пєтушкі» Єрофєва, чому на ілюстраціях до книги можна побачити Путіна, та як лікарня стає джерелом натхнення – на презентації у книгарні «Є».Модеруватиме презентацію Ірена Карпа. Вхід вільний.

Читати більше… 

10-12 жовтня 2014 року – міське свято їжі. Це абсолютно новий формат міського гастрономічного open air фестивалю. Це більше 60 учасників ресторанного життя, вуличної їжі, гастрономічні майстер-класи, кулінарні школи, великий фермерський ринок, лавка куховарських книг, конкурси, музика, dj-сети, stand up show і розваги.

Читати більше…

10-12 жовтня 2014 року – фестиваль екстремально короткого кіно «100 фільмів за 100 хвилин». Проект презентує глядачам оригінальний формат короткометражних фільмів, єдине обмеження якого – одна хвилина. Сто сюжетів, сто думок, сто переживань, сто історій для роздумів – таку концентрацію вражень годі й уявити.

Читати більше…

11 жовтня 2014 року – сучасне українське кіно. Відтепер, раз на місяць у кожного є можливість побачити справжнє живе українське кіно. На вас чекають покази українських короткометражних фільмів та відбуватимуться зустрічі з молодими режисерами, яким ви зможете поставити будь-яке питання.

Читати більше…

11-12  жовтня 2014 року – безплатний прокат велосипедів на Оболонській набережній. Мешканці та гості міста Києва в ці та наступні вихідні мають можливість покататися на гарненьких міських велосипедах Оболонською набережною абсолютно безкоштовно.

Читати більше…

12 жовтня 2014 року – концерт Мирослави Которович «Дотик музики і слова». E мистецькій вітальні вільного музейного простору «Двокрапка» Музею-квартири Павла Тичини в м. Києві у рамках музейного проекту «Музика на дотик» відбудеться концерт неперевершеної скрипальки. Цей концерт пані Мирослава присвячує пам’яті Павла Тичини.

Читати більше…

12 жовтня 2014 року – показ кінострічки «Only When I Dance» в рамках проекту «Леви своїх не лишають». Стрічки демонструватиметься англійською мовою без субтитрів. Після показу –  обговорення українською мовою з лекторами Культурного Проекту.

Читати більше…

Львів

10-12 жовтня 2014 року – велофорум: наукова конференція про велорух в Україні. На конференції будуть представлені проекти, дослідження і найкращі практики  на теми, що стосуються популяризації велосипедів в містах,  велосипедного транспорту, інтеграції різних видів міського транспорту, безпеки учасників руху на дорогах і вулицях, системи громадського велопрокату.

Читати більше…

10-13 жовтня 2014 року – фестиваль мексиканського кіно. Щодня іншій фільм з «перчинкою». У програмі: «Фріда, жива природа», «Коріандр та петрушка», «Приємне товариство», «Вирви в мене життя».

Читати більше…

10-13 жовтня 2014 року – кінофестиваль «Під високим замком»: перегляд сучасного польського кіно. Загальна мета  підвищення рівня знань про культурну спадщину Польщі, а також її історію та сучасні суспільні проблеми. Цільовою аудиторією проекту є масовий український глядач, який щодня не спілкується польською мовою, але є палким шанувальником високого кіномистецтва.

Читати більше…

11 жовтня 2014 року – зустріч з режисером Янушем Маєвскім. Видатний польський режисер проведе нас по місту свого дитинства, місту, яке неможливо забути навіть якщо десятиліттями перебуваєш сотні кілометрів від нього.

Читати більше…

11 жовтня 2014 року – зустріч з Кшиштофом Пєчиньскім, видатним актором, улюбленцем публіки та цінованим поетом, письменником і драматургом. Вхід вільний.

Читати більше…

11 жовтня 2014 року – книжковий гаражний розпродаж «Потрібні люди». Хороша музика, добра кава, зустрічі з поетами та письменниками, майстер-класи для дітей та дорослих. Серед книжок, представлених на розпродажі, будуть і старі видання за зниженими цінами і найсвіжіші новинки видавництва.

Читати більше…

 Вінниця

10-12 жовтня 2014 року – виставка художників-викладачів вінницьких мистецьких шкіл «ДЕНЬ Х. TEACHERS». Експозиція включатиме твори живопису, графіки, декоративно-прикладного мистецтва, що демонструють різноманіття творчих манер і художніх картин світу.

Читати більше…

11 жовтня 2014 року – Bubble Football. Цей активний відпочинок набуває популярності в Європі, США, Австралії. Це різновид футболу, єдиною відмінністю від класичного є те, що учасники гри вдягають на себе великі надувні кулі (зорби), які захищають їх від ушкоджень. Фолити не забороняється, адже це робить гру видовищною для глядачів та дуже веселою для учасників.

Читати більше…

12 жовтня 2014 року –  акція від мистецького проекту «Мистецтво країни - за мир в Україні!». Творчі колективи міста демонструють свої таланти вінничанам, збираючи гроші для поранених на полях битв на сході країни.

Читати більше…

Контакти

Коментарі

Оксана Потапова   3480 днів тому   #  

Ініціатива «Театр для діалогу» запрошує охочих на вечір спонтанного інтерактивного театру, де кожен може стати актором, заявити про свою проблему та спробувати колективно її вирішити. Жодного запланованого сценарію, лише ви та ваші ідеї! 10 жовтня відбудеться вечір «Театр з чистого аркуша» з Іваном Бріоком. https://www.facebook.com/events/297152830489086/

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.