bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація роману британської письменниці Лілі Хайд «Омріяний край»
18.09.2014

Програма імені Фулбрайта в Україні запрошує Вас на презентацію роману британської письменниці Лілі Хайд «Омріяний край», що відбудеться у середу, 24 вересня 2014 р.

Місце проведення: Прес-центр інформаційного агентства «Українські Новини», Київ, вул. Еспланадна, 20, 1-й поверх, М «Палац спорту»

Початок: о 18:30

Роман «Омріяний край»

Кримським татарам присвячується 

Головна героїня – кримськотатарська дівчинка Сафі, яка народилася за межами історичної батьківщини, виростала на оповідках про рай під назвою «Крим». Коли багатолітня її мрія опинитися на тій благословенній землі здійснилася, її чекало жорстке розчарування: нова реальність поставилася до неї більш, як вороже. Однак через сувору дійсність прогулькують промінчики нового трепетного почуття – безмежної, всепоглинаючої любові до рідного краю. 

Лілі ХАЙД – британська письменниця, журналістка, понад 10 років подорожувала й працювала у Східній Європі, країнах колишнього Радянського Союзу й Далекого Сходу.  В Україні нею було зібрано десятки інтерв’ю про депортацію та репатріацію кримських татар, що на їх основі письменниця створила «Омріяний край». Роман був виданий у Великобританії (Walker Books, 2008), перекладений кількома мовами, у тому числі й українською (Київ: Дуліби, 2014. – 240 с.).  Авторка численних публікацій про Україну у міжнародних ЗМІ;  рівночасно працює консультантом  із  охорони здоров’я та ВІЛ/СНІДу.

Мова презентації – англійська. При потребі спілкування авторки з авдиторією буде супроводжуватись перекладом.

Для участі просимо зареєструватись.

 

 

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.