bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Етно-екологічна акція “До Дніпра з любов’ю”
02.07.2013

7 липня 2013, Київ – У День Дніпра на Оболонській набережній (в районі просп. Героїв Сталінграда, 12Д) з 10:30 до 12:30 ВЕГО “МАМА-86” та її партнери проводять етно-екологічну акцію “До Дніпра з любов’ю”. Участь у заході також візьмуть представники екологічної організації “Моя Земля”, Держводагентства, КМДА, Музею води, Київводоканалу.

У програмі заходу – пісні й хороводи, малювання крейдою, майстер-клас із ліпки глиняних подарунків Дніпру, нагородження призерів конкурсу “Скажи воді спасибі!”, фотовиставка-сушка “Річка Либідь” та інші цікаві речі.

Детальніше з програмою можна ознайомитися на сайті ВЕГО “МАМА-86”:

За 140 років по тому, як була зведена перша черга київського міського водопроводу, який подавав питну воду в домівки безпосередньо з Дніпра, ріка перетворилася на каскад водосховищ, що “цвітуть”. ЇЇ притоки міліють та зникають. Сьогодні навіть купатися в Дніпрі не всюди безпечно.

Щорічно ми скидаємо в Дніпро сотні мільйонів кубометрів неочищених стоків. Разом з тим, саме з Дніпра 70% населення України забезпечується питною водою, яку водоканали намагаються очистити до питної якості. Мешканцям півдня України та Криму доводиться пити дніпровську воду найгіршої якості. Нам потрібно усвідомити, що наше життя залежить від Великої Ріки, а ми відповідальні за її стан. Кияни – мешканці та влада міста – повинні думати не лише про якість води, яку вони п’ють, але й про проблеми, які Київ створює для 30 мільйонів співвітчизників, що живуть нижче за течією.

Насправді ми всі живемо нижче за течією. Необхідно змінити своє споживацьке ставлення до води, почати цінувати цей дар природи, ставитися до Дніпра з любов’ю та вдячністю, працювати задля оздоровлення ріки та власного очищення.

Цією акцією ВЕГО “МАМА-86” у Міжнародний рік водного співробітництва вирішила підтримати ініціативу колег із Запоріжжя – екологічної організації “Моя Земля” та Клубу органічного землеробства м. Запоріжжя – які вже чотири роки проводять еко-акції “До Дніпра з любов’ю!”

Акція у Києві проходить за підтримки ГВП – Україна та у співпраці з громадськими організаціями: ЕО “Моя Земля”, Інформаційним центром творців родових помість, Товариством відання “Лад” і Київська Громада “Покон Рода“ Міжнародного центру слов’янської відичної культури “Родове Вогнище”.

Глобальне водне партнерство (ГВП) було засноване у 1996 році з метою сприяння інтегрованому управлінню водними ресурсами. Мережа ГВП складається наразі з 2800 партнерських організацій у 167 країнах. ГВП України було засноване у 2006 році і входить до Регіонального водного партнерства – ГВП Центральної та Східної Європи.

Контакти

  • Олександр Железняк
  • інформаційний менеджер ВЕГО «МАМА-86»
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.