bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Онлайн конференція “Рома України: руйнуємо стереотипи”
23.10.2012

Михайло Конденко31 жовтня 2012 року на порталі ГУРТ відбулася онлайн конференція "Рома України: руйнуємо стереотипи" з Михайлом Конденком, президентом Центру об’єднання та захисту прав ромів.

Час: 15:00 - 15:40

Запитання до Михайла або ваш погляд щодо теми онлайн крнференції, будь ласка, ставте в коментарях до цього повідомлення.

Запис онлайн конференції найближчим часом буде розміщено на ГУРТі. Слідкуйте!

 Захід відбувся в рамках проекту «Рівні можливості для національних меншин та вразливих груп в реалізації культурних прав: багатство у різноманітті», що впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Європейського Союзу.

Читайте також: 

Ромська громада України: створюємо позитивний імідж

Як доказати що я ром/циган?

Коментарі

Ігор Алексєєв   4194 дні тому   #  

Зайнятість, кримінал, освіта, охорона здоров'я, асиміляція, гроші та спосіб життя рома.
Сподіваюся, що вельмишановний пан Михайло зможе надати цікавій аудиторії якнайбільше статистики.

  •   Пiдписатися на новi
Богдана Стельмах   хвилину тому   #  

З дитинства захоплювалася циганськими піснями і любов"ю до свободи (маю на увазі мандрівних циган, яких майже не залишилось). Однак усі так звані "стереотипи" щодо представників цієї нації далеко стереотипами не є. У Луцьку проживає чимало циган, тож є можливість спостерігати за їх життям майже скрізь. Я особисто розумію, що причини саме такого ставлення до циган - це несприйняття і нерозуміння культурних традицій, які міцно існують у ромській общині. Що конкретно роблять ромські організації для підвищення рівня освіченості своїх співгромадян? Маю на увазі - найнижчі касти, основним завданням яких є жебракування.

  •   Пiдписатися на новi
Богдана Стельмах   4186 днів тому   #  

І ще одне: прошу пояснити мені, яким чином обмежуться права ромів?
Як на мене (а я знайома з різними ромами), то ситуація така: хочеш ходити в школу - ходи (але ж ні, культури відвідування шкіл немає, бо треба просити гроші); хочеш працювати - працюй (але ж ні, не вийде, бо освічених майже немає, а різноробочий обов"язково щось поцупить (і це - реалії, які стають стереотипами і поширюються на тих, хто не краде); хочеш створити громадську організацію - створюй і займайся своїми справами (але це роблять одиниці, бо простіше нічого не робити)... То хто повинен рятувати потопаючого?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.