bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Збільшення впливу неурядових організацій у місцевих громадах можливе
26.08.2011

У період з липня 2011 року до квітня 2012 року Східноєвропейський демократичний центр у партнерстві з МО «Нова генерація» реалізує проект «Посилення впливу громадських організацій у місцевих громадах південної України».

Проект спрямований на підтримку розвитку громадянського суспільства та громадських ініціатив на півдні Україні та є продовженням попередньої діяльності організацій. Проект складається з навчальних та практичних компонентів. Так, планується проведення серії тренінгів і стажувань для представників НГО у п’яти областях, надаючи можливість реалізації власних ініціатив в рамках міні грантової програми.

Цільовою групою проекту є громадські організації та ініціативні групи, що діють на користь місцевих громад у невеликих містах та селах Вінницької, Одеської, Миколаївської, Херсонської областях та АР Крим. У навчальній частині проекту планується проведення тренінгу зі зміцнення професійної спроможності представників та представниць ГО, які вже брали участь у попередніх заходах та проектах. Тренінг буде присвячений наступним темам:

  • оцінка потреб
  • проведення публічних заходів
  • стратегічне планування тощо.

Своєрідним домашнім завданням для учасників та учасниць буде проведення щонайменше 4 одноденних заходів у своїх місцевих спільнотах, що дозволить їм застосувати навички та знання отримані протягом тренінгу. Додаткові два тренінги будуть проведені для громадських активістів задля зміцнення їх навичок в реалізації проектів. Учасники дізнаються як визначати потреби місцевих спільнот, опрацювати проект, написати проектну заявку і зміцнити громади. В результаті тренінгу, учасники зможуть запропонувати свої ідеї у мінігрантовому конкурсі.

Практична частина проекту складається з трьох основних компонентів. По-перше, проведення публічних заходів, для реалізація набутих знань та навичок під час навчання. По-друге, з метою зміцнення громадської активності у місцевих спільнотах, буде проведено конкурс мінігрантів. В результаті буде надано дев’ять грантів на суму приблизно 800 дол. кожен. По-третє, учасники та учасниці проекту візмуть участь у стажуванні в польських та українських ІГС (6 учасників пройдуть глибинне стажування у 2 польських та 4 українських). Стажування тривалістю 5-7 днів дозволять учасникам краще пізнати діяльність організацій, реалізацію проектів, а також потенційно налагодити співпрацю.

На закінчення проекту, буде проведено дводенну підсумкову зустріч. Крім того, в рамках проекту буде видано спеціальну публікацію на тему історій успіху ініціатив громадянського суспільства в Україні.

Отже, якщо ви зацікавлені у більш детальній інформації, просимо звертатись до координатора проекту в Україні Чермошенцевої Наталі ([email protected]) та слідкувати за новинами на сайті МО “Нова генерація» 

Проект «Посилення впливу громадських організацій у місцевих громадах південної України», реалізується за підтримки Національного фонду демократії (NED)

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.