bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Львівщині проведуть громадську експертизу ОДА щодо механізмів фінансування програм для молоді
28.07.2011

Щороку проводиться фінансування програм та заходів, спрямованих на реалізацію політики щодо дітей, молоді, жінок та сім’ї на рівні структурних підрозділів обласних державних адміністрацій та більшості місцевих рад міст-обласних центрів.

Частина із них реалізовується неурядовими організаціями чи створеними органом влади установами. На сьогодні відсутній законодавчо встановлений порядок такого фінансування, в тому числі визначення пріоритетів фінансування, учасників, порядку організації та проведення конкурсів, моніторингу та звітності. Кожен орган державної влади чи місцевого самоврядування самостійно визначає процедури у своїх актах чи здійснює фінансування без таких.

В рамках проекту «Підвищення прозорості та залучення НУО до бюджетної політики щодо фінансування програм для дітей та молоді із державного та місцевих бюджетів», що реалізується за підтримки програми «Посилення впливу громадянського суспільства» Міжнародного фонду «Відродження» експертами досліджено «різноманітність» підходів, що описуються у виданні «Місцеві практики фінансування проектів неурядових організацій для дітей та молоді із державного та місцевих бюджетів».

Громадськими організаціями «Комітет підтримки студентського самоврядування», «Асоціація Молодих Реформаторів», «Центр громадської адвокатури», «Станіславська правозахисна група» напрацьовано ряд рекомендації щодо покращення механізмів фінансування та реалізації програм (заходів).

У Львівській області організації планують провести громадську експертизу обласної державної адміністрації щодо процедур проведення конкурсів та механізмів фінансування програм та заходів для дітей та молоді, а також подати рекомендації через інструмент громадської експертизи та залучити громадську раду до запровадження. Наказом управління у справах сім’ї та молоді ЛОДА від 4 липня 2011 р. №25 «Про проведення громадської експертизи діяльності управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації у сфері проведення конкурсів та фінансування програм, проектів громадських організацій для дітей та молоді» на виконання Постанови КМУ №976 від 05.11.2008 р. розпочато роботу над експертизою.

Контакти: Оксана Коваль, Комітет підтримки студентського самоврядування, Тетяна Яцків, Центр громадської адвокатури, м. Львів, вул. Левицького 97, 1 поверх, 0974434233, 0322444659, [email protected][email protected]

Контакти

  • Тетяна Яцків
  • ЦГА

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.