bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Прийом заявок на форум UkraineLab «Місця впливу»
16.08.2017

Громадська організація «Інша Освіта» та спілка MitOst e.V. запрошують 80 професіоналів з різних сфер до участі у шостому форумі UkraineLab «Місця впливу» (Impact Places): Холістичний та еко-системний підходи” (19 – 22.09.2017, Івано-Франківськ). Дедлайн - 1 вересня 2017 р. 

На цьому форумі ми будемо на практиці досліджувати концепції “місць впливу”, інноваційних екосистем та потенціалу ревіталізаційних проектів для міст України. Форум створить платформу для зустрічі професіоналів з мереж UkraineLab та Social Impact Days. Реєстрація відкрита до 1 вересня.

Місця, які мають значення. Місця, які змінюють.

Коворкінги, хаби, молодіжні центри, альтернативні школи, pop-up формати в публічних просторах, сквоти, бібліотеки, makerspaces, галереї, urban community gardens та культурні центри – всі ці фізичні простори об’єднує ємне поняття “місце впливу” (impact place) та ідея об’єдання різних секторів та груп задля досягнення більш сталого позитивного впливу. Ці простори часто побудовані на основі інтерсекторних гібридних моделей – з точки зору юридичних та фінансових питань, та з перспективи більш гнучких і горизонтальних структур прийняття рішень та управління. Ці простори часто складно пояснити через один підхід – для цього нам потрібен міждисциплінарна суміш теорії “третіх місць”, еко-системного підходу, системної теорії, альтернативних організаційних моделей про бірюзові організаціі чи холакратію, та свіжих ідей з урбаністики і архітектури. Та як поєднати всю цю комплексність в одному конкретному фізичному просторі, який претендує на роль “місця впливу”? Як використати потенціал цілісного та еко-системного підходів в роботі з просторами для реального посилення їх соціального впливу? Та, переходячи на дуже практичний рівень, що робити та чого не робити при створенні таких просторів?

Програма Форуму:

детальна програма форуму буде опублікована 10 вересня

Програма Форуму UkraineLab в Івано-Франківську пропонує дослідження локальних кейсів, комплекс концепцій, для різностороннього пропрацювання центральної теми заходу, зустріч професіоналів з мереж UkraineLab та Social Impact Days, що дозволить залучити національний та міжнародний досвід.

19.09.2017: Контакти / Знайомство / Стосунки

  • Передпрограма для ознайомлення з містом, його ініціативами та знайомства учасників
  • Відкриття форуму
  • LinkLab: Простір для презентацій учасниками своїх організацій

20.09.2017: Чотири питання до “місць впливу” / Теорія

Концепція “місць впливу” (Impact Places) є новою як для українського, так і міжнародного контексту. Як будь-яка по справжньому міждисциплінарна концепція, вона, наче мозаїка, складається з моделей та теорій з різних сфер. Тому ми почнемо із занурення в теорію та виберемо для цього одну з чотирьох ключових тем навколо питання “Що ж допомагає окремим місцям мати реальний вплив на локальне середовище, національну та міжнародну спільноту?”

Робота проходитиме в 4 паралельних тренінгових групах / групах з ключових питань. Учасники та учасниці зможуть обрати одну групу для роботи. Програма робочих груп включатиме тренінгові формати із залученням зовнішніх експертів, а також обмін досвідом між учасниками.

  1. Місця впливу” / Чому саме зараз?: Еко-системний підхід та системна теорія
  2. Місця впливу” / Які існують приклади?: Концепція “третіх місць”
  3. Місця впливу” / Як долучати інших?: Менеджмент зацікавлених осіб (стейкхолдерів)
  4. Місця впливу” / Як “управляти”?: Бірюзові організації та холакратія

21.09.2017: Рішення для “місць впливу” / Практика

Після грунтовного теоретичного мозкового штурму ми переключимося на практичні рішення та реальні кейси: Як виглядають “місця впливу”? З якими проблемами вони зустрічаються? На які деталі важливо звертати увагу при напрацюванні їх концепції та дизайну – як на рівні архітектурно-дизайнерських рішень, так і на рівні наповнення? Що працює, а що – ні? Це буде день, коли ми зможемо не тільки познайомитися з місцевими прикладами “місць впливу”, але й допомогти їх розвитку нашою колективною експертизою та креативністю.

Робота проходитиме в 4 паралельних робочих групах для практичних рішень / task force. Учасники та учасниці зможуть обрати одну групу для роботи. Групи для практичних рішень працюватимуть над місцевими кейсами та використовуватимуть для цього різні методи: site visit, мозковий штурм ідей, створення концепції або фідбек / пітчінг готової концепції.

  1. Робоча група: Школа як місце впливу: Розробка example concept для альтернативної школи.
  2. Робоча група: Coworking is dead? Як реально запустити концепцію коворкінгу, яка працюватиме?
  3. Робоча група: Фізичні простори для культури: Як галерея / театр / … може стати “місцем впливу”?
  4. Робоча група: Урбаністичні pop-up формати як “місця впливу”

22.09.2017: Синтез підсумків та знахідок / Обмін досвідом з учасниками Social Impact Days

В цей день ми спільно підбиватимемо підсумки та обмінюватимемося досвідом з учасниками Social Impact Days. Social Impact Days – форум для професіоналів, який відбуватиметься в Івано-Франківську та перетинатиметься з UkraineLab кожного дня. В рамках Social Impact Days близько 45 представників різних сфер Центральної та Східної Європи працювати над темою ревіталізації як ключа до перезавантаження міст.

Участь у форумі:

До участі у форумі запрошуємо представників неприбуткових організацій, соціально відповідального бізнесу, соціальних підприємств, освіти, медіа та державних структур. Цей форум буде цікавим для тих хто:

  • практично працює з просторами та місцями, в місію яких закладено конкретний вплив на локальну спільноту або на ширші кола цільової аудиторії;
  • планує відкривати або вже відкрив у своєму місті коворкінг, молодіжний центр, альтернативну школу, відкритий міський простір, тощо та потребує якісного обміну досвідом з колегами-практиками;
  • шукає практичні кейси “місць впливу” (Impact Places) локального, національного та міжнародного масштабів;
  • чітко розуміє свої навчальні цілі для участі у форумі;
  • цінує співпрацю, базовану на цінностях, та хоче стати активною частиною мережі UkraineLab, яка вже налічує більше 150 організацій.

Щоб взяти участь у форумі, потрібно заповнити до 1 вересня заявку за посиланням https://goo.gl/gRfsxy, а також перерахувати організаційний внесок в розмірі 200 грн. (у разі відмови від участі внесок не повертається). Учасниками/цями форуму стануть ті перші 80 осіб, які зареєструються на участь у форумі та вчасно сплатять організаційний внесок. Платіжне доручення на оплату внеску можна знайти тут. Будь ласка, вкажіть свої прізвище, ім’я та по батькові, щоб ми змогли ідентифікувати платіж.

Фінансові умови участі:

Організатори забезпечують учасникам/цям проживання та харчування протягом чотирьох днів форуму, насичену навчальну та культурну програму, а також всі супровідні навчальні матеріали. Транспортні витрати учасники/ці покривають самостійно.

В разі скрутної фінансової ситуації потенційні учасники/ці форуму можуть подати заявку на звільнення від організаційного внеску зацим посиланням. Перевага надаватиметься постійним членам і членкиням мережі, а також потенційним учасникам/цям із переконливою мотивацією та об’єктивною неспроможністю самостійно покрити організаційний внесок.

Що таке UkraineLab?

UkraineLab – це міждисциплінарна та міжсекторна мережа для агентів змін і мозковий центр, де народжуються інновативні рішення для громадянського суспільства й культури України. За два роки діяльності програми до мережі приєдналися більше 300 професіоналів та агентів змін з України та інших країн Європи. У 2017 році програма UkraineLab складається з двох форумів та програми мобільностей для учасників мережі. На першому форумі в Херсоні ми заглибилися в тему сталості. Форум UkraineLab в Івано-Франківську створить платформу для зустрічі професіоналів з мереж UkraineLab та Social Impact Days задля практичного дослідження концепції “місць впливу”, інноваційних екосистем та потенціалу ревіталізаційних проектів для міст України.

Про організаторів:

З українського боку програму UkraineLаb реалізує громадська організація “Інша Освіта”, яка створює, випробовує та поширює найкращі практики альтернативних форм освіти, передусім, неформальної, та працює над становленням культури холістичного навчання. Партнером форуму з німецького боку є спілка “МіtОst”, яка вже 15 років поспіль розвиває різноманітну та відкриту мережу Центральної, Східної та Південної Європи зі своїми східними сусідами. Форум UkraineLab реалізується в рамках проекту “Діалог заради змін” за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Логістичні рішення для форуму здійснюються агенцією освітніх івентів ІНШІ.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.