bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Круглий стіл «Спроможні громади Миколаївщини. Практики, виклики, перспективи» (Миколаїв)
25.11.2016

28 листопада 2016 р. у малому залі Миколаївської ОДА з 10-00 до 15-00 (вул. Адміральська 22, 4-й поверх, м. Миколаїв) відбудеться круглий стіл на тему: «Спроможні громади Миколаївщини. Практики, виклики, перспективи».

Круглий стіл відбудеться за участю депутатів Миколаївської обласної ради; представників Департаменту економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської ОДА; представників органів місцевого самоврядування і сіл, що створюють 20 об’єднаних громад; науковці; громадські експерти та ЗМІ. Проект програми  додається.

За результатами експертного обговорення учасники круглого столу погодять нагальні:

І. Рекомендації щодо прийняття відповідних змін у рішення Миколаївської обласної ради:

  • № 5 від 23.03.2012 р. Програма розвитку місцевого самоврядування у Миколаївській області на 2012-2015 роки. (строк дії програми продовжено до 2017 р. включно згідно Рішення від 25.12.2015 №10 та Рішення від 10.06.2016 №2);
  • №13 від 25.12.2015 р. Про внесення змін до рішення обласної ради від 12 червня 2015 року № 3 «Про схвалення перспективного плану формування територій громад Миколаївської області».

ІІ. Звернення до ЦОВВ України, Верховної ради України щодо прийняття пакету рішень.

Також будуть обговорено рецепти виживання і розвитку та можливості ресурсної підтримки новонароджених ОТГ Миколаївщини за кошти Державного фонду регіонального розвитку, місцевих і міжнародних донорів у 2016-17 роках. А саме:

Проінформує про реалії бюджетних відносин в 2017 р. та допоможіть знайти відповідь на нагальні питання організації місцевих фінансів і бюджетного процесу Олеся Голинська – експерт ФРММ, Доцент ОРІДУ НАДУ при Президентові України, консультант з економічних питань Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД).

На прикладах сіл що увійшли у склад Куцурубської об’єднаної громади, м. Вознесенська буде розглянути практики застосування можливостей децентралізації, зокрема демократії участі і самоорганізації для вирішення нагальних соціально економічних проблем сіл. Заступником голови ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» доцентом ОРІДУ НАДУ при Президентові України Андрієм Крупником буде проаналізовано відповідний український а головою Кривоозерської РДА Олексієм Мирошниченко — польській досвід.

У роботі круглого столу також візьмуть участь голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко, голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко, директор ФРММ Михайло Золотухін,директор офісу реформ у Миколаївської області Валентин Бойко.

Запрошуємо ЗМІ взяти участь у роботі круглого столу !!!

Початок реєстрації учасників 28 листопада в 9-45. Початок роботи в 10-00.

Контакти

  • ФРММ
  • http://frgn.mk.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.