bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міжнародний форум «Електронна демократія для змін» (Вінниця)
09.06.2016

Громадська організація «Подільська агенція регіонального розвитку» ініціює проведення дводенного Міжнародного форуму «Електронна демократія для змін» у рамках проекту «Лабораторія електронної демократії» за підтримки  Фонду Чарльза Стюарта Мотта та Фонду Східна Європа.

Дедалі більшого значення в питаннях державного управління та місцевого самоврядування набувають електронні технології. Вони сприяють більшій прозорості та відкритості процесів прийняття рішень та надання послуг, швидшому та значно ширшому інформуванню громадян, загальній оптимізації роботи органів влади та зниженню рівня бюрократизації. Втім, одним з найголовніших завдань використання ІКТ у цьому напрямку є забезпечення прямої комунікації представників влади з громадськістю, посилення їхньої взаємодії за допомогою таких інструментів як е-петиції, е-звернення, е-приймальні посадовців, «відкритий» та «громадський» бюджет тощо. Е-демократія – це можливість «сформувати» більш відповідальних та зацікавлених громадян, які, з одного боку, готові запропонувати власне бачення розвитку свого населеного пункту та країни в цілому, а з іншого боку – здійснювати якісний та систематичний громадський контроль. Електронна демократія – це, в першу чергу, демократія у класичному розумінні, підсилена використанням сучасних технологій. Важливо робити акцент не на інструментах, а на людях, які ці інструменти зможуть використати. Ключовим моментом в організації Форуму є можливість для учасників не просто обговорити актуальні питання у сфері е-демократії, а покращити НАВИКИ щодо роботи із відкритими даними; електронними петиціями; просуванням своїх ідей, пошуку однодумців та організацій подій (crowdsourcing) за допомогою соціальних мереж, ознайомитись із корисними мобільними додатками та ІТ-проектами тощо.

Електронна демократія для змін – це дводенний міжнародний форум, що поєднає представників органів влади, громадянського суспільства, ІТ-сектору, наукового середовища, ЗМІ з України, Польщі та Молдови. Захід відбудеться 30 червня – 1 липня 2016 р. В готелі «Оптима» у м. Вінниця.

Окрім того, у рамках Форуму відбудеться нагородження переможців кращих ІТ-проектів та ініціатив для розвитку е-демократії на національному та регіональному рівнях. Проголосувати за номінантів можна тут, або зайшовши на сайт Форуму - www.e-demforum.org (http://www.e-demforum.org/). Форма для голосування відкрита до 18.00 25 червня.

Проект програми Форуму «Електронна демократія для змін» та більш детальна інформація про захід опубліковані на сайті Форуму – http://www.e-demforum.org/.  

Попередня реєстрація для участі у Форумі обов’язкова. Кінцевий термін реєстрації – 15 червня. Оскільки кількість місць обмежена (70 осіб), про результати відбору організатори повідомлять усіх заявників не пізніше 20 червня. Організатори забезпечують проживання та харчування учасників, а також відшкодування проїзду в межах вартості купейних квитків, але не більше 500 грн. на одну особу.

За більш детальною інформацією звертайтесь до Оксани Гречко, координатора проекту, за ел. адресою [email protected] або за тел. +38 (0432) 69 44 32.

Контакти

  • ГО «Подільська агенція регіонального розвитку»
  • Оксана Гречко
  • [email protected]
  • +38 (0432) 69 44 32

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.