bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міжнародна конференція «Інформаційне суспільство в Україні: виклики та реформи»
29.09.2014

В Україні розпочав роботу спільний проект Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні». Метою проекту є зміцнення захисту прав людини та основоположних свобод шляхом забезпечення більшої свободи, розмаїтості та плюралізму в ЗМІ, відкритого, всебічного, сталого, орієнтованого на громадян підходу до Інтернету на засадах прав людини, ефективної системи захисту громадян з огляду на право на приватне життя і право на контроль над власними персональними даними.

1 жовтня відбудеться міжнародна конференція «Інформаційне суспільство в Україні: виклики та реформи».  Метою заходу є визначення викликів та пріоритетів підтримки Проектом майбутніх реформ у сфері медіа, управління Інтернетом та захисту персональних даних. В рамках міжнародної конференції, яка триватиме  з 9:00 до 15:00 години, буде також представлено проект.   Конференція відбудеться у приміщенні готелю «Radisson Blue», за адресою: м. Київ, вул. Ярославів Вал, 22, конференц-зала Embassy Suite (№1235).   В рамках конференції українські та міжнародні експерти будуть обговорювати такі питання:

Якою має бути стратегія/план дій щодо наближення медіа законодавства до європейських стандартів?

  • Як досягти прогресу у процесі роздержавлення друкованих ЗМІ? Редакційні стандарти та ефективні моделі бізнесу та управління
  • Що залишилось зробити для запровадження суспільного мовлення на практиці?
  • Як забезпечити гарантії справедливого та збалансованого висвітлення виборів у ЗМІ?
  • Забезпечення належного балансу між доступом до публічної інформації та захистом персональних даних.
  • Як поліпшити нормативно-правове регулювання доступу до публічної інформації?
  • Зміцнення багатостороннього діалогу з питань управління Інтернетом
  • Як поширювати та забезпечити обізнаність та практичне впровадження стандартів у сфері прав людини на рівні державних службовців, Інтернет-провайдерів та широкої громадськості?

Запрошуємо взяти участь в конференції експертів у сфері медіа, управління Інтернетом, захисту персональних даних та доступу до публічної інформації.

Контактна особа: Орися Федорчук,  асистент  проекту, тел. (044) 339-92-10 (внутр. 138), або електронна пошта: [email protected].

Європейський Союз складається з країн-членів, які вирішили поетапно об’єднати разом свої інновації, ресурси і долі. Спільно, протягом 50-річного періоду розширення, вони побудували зону стабільності, демократії і поступального розвитку, підтримуючи культурну різноманітність, толерантність та індивідуальні свободи. Європейський Союз зацікавлений в обміні цими здобутками та цінностями з країнами і людьми поза його кордонами. Веб-сторінка Делегації Європейського Союзу в Україні.

Рада Європи – це міжурядова організація, до якої входить 47 держав-членів, завданням якої є  захищати права людини, плюралістичну демократію та верховенство права; сприяти усвідомленню та оцінці європейської культурної самобутності та розмаїття європейських культур; знаходити вирішення проблем, що існують в суспільстві (національні меншини, ксенофобія, нетерпимість, захист навколишнього середовища, клонування, СНІД, наркотики, організована злочинність і т. ін.); допомагати стверджувати стабільність демократії у Європі через підтримку політичних, законотворчих та конституційних реформ. Веб-сторінка Офісу Ради Європи в Україні.

 

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.