bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Науково-практична конференція “Реформування системи корпоративного управління в Україні”
11.06.2011

15-17 червня 2011 року  в Ялті Центр комерційного права спільно із Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку проводить науково-практичну конференцію «Реформування системи корпоративного управління в Україні: стратегічні завдання та практичні кроки».

До участі у конференції запрошено народних депутатів України, представників органів державної влади, суддівського корпусу, територіальних управлінь ДЦКПФР, науковців та фахівців у галузі права.

Згідно із Законом України «Про акціонерні товариства», що був прийнятий у вересні 2008 року та набув чинності у квітні 2009 року, акціонерні товариства, що існували у формі ВАТ чи ЗАТ, повинні були стати публічними або приватними АТ. Кінцевий строк, щодо такого визначення, встановлений законом – 30 квітня 2011 року. Утім, понад 50% українських акціонерних товариств через різні причини не привели свою діяльність у відповідність із вимогами Закону.

Конференція покликана узагальнити поточну практику та розглянути подальші кроки, що їх мають зробити держава й учасники ринку для забезпечення ефективної імплементації чинного законодавства та запровадження цивілізованих принципів корпоративного управління.

Серед запланованих для обговорення питань:

  • стратегія держави як акціонера в умовах впровадження Закону України «Про акціонерні товариства»;
  • розвиток системи корпоративного управління у контексті Програми розвитку фондового ринку України на 2011 – 2015 роки;
  • проблемні питання діяльності акціонерних товариств у зв’язку з втратою чинності положень Закону України «Про господарські товариства», що стосуються АТ;
  • правові наслідки спливу дворічного перехідного періоду для акціонерних товариств, які не встигли привести свою діяльність у відповідність до Закону України «Про акціонерні товариства»;
  • проблеми проведення зборів акціонерних товариств та напрями вирішення деяких з них; проблеми захисту прав інституційних інвесторів як міноритарних акціонерів; судовий порядок припинення акціонерного товариства за позовом ДКЦПФР;
  • судова практика розгляду корпоративних спорів; перехід права власності на цінні папери (проблеми виконання).

Конференція відбудеться в конференц-залі готелю «Ялта-Інтурист» за адресою: м. Ялта, вул. Дражинського, 50. Відкриття – о 15.00 15 червня 2011 року.

Для акредитації журналістів просимо звертатися:

Центр комерційного права – (044) 490-6575 або 067 366 18 96
Луканіна Анна [email protected]

Для довідки

Внаслідок масової приватизації 90-х років, що мала забезпечити принцип соціальної справедливості, в Україні з’явилось понад 18 млн. акціонерів (наразі ця цифра скоротилася до близько 10 млн. 200 тисяч). На сьогоднішній день майже 75% ВВП України виробляється акціонерними товариствами. З огляду на поширеність АТ як форми ведення бізнесу та прагнучи до європейського цивілізованого регулювання корпоративних відносин, держава здійснює реформування у цій сфері.

Закон України «Про акціонерні товариства» був прийнятий у вересні 2008 року та набув чинності у квітні 2009 року. З метою надання підтримки представникам акціонерних товариств, починаючи з 2009 року Центр комерційного права спільно із Державною комісією із цінних паперів та фондового ринку (та її територіальними управліннями) проводить серію круглих столів у різних регіонах України. Проведення таких обговорень спрямоване на підвищення рівня знань представників промислових підприємств, бізнес-структур про зміст Закону України «Про акціонерні товариства» та надання їм допомоги в успішному проходженні та завершенні процедур перехідного періоду. В рамках проекту подібні заходи вже відбулися в Одесі, Рівному, Львові, Миколаєві, Черкасах, Чернігові, Житомирі, Кіровограді, Івано-Франківську, Сумах та Чернівцях.

Заходи організовані в межах виконання Центром комерційного права проекту «Розвиток комерційного права в Україні» за підтримки USAID.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.