bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Роль організованого волонтерства в розвитку спроможності громад: веб-конференція на ГУРТі
15.06.2011

17 червня з 10:30 до 11.30 на порталі ГУРТ відбудеться веб-конференція з Маратом Кюрчевським, директором Проекту розвитку громад та Емілі Уотсон, волонтеркою Корпусу Миру.

 

 

Читачі порталу ГУРТ матимуть можливість в режимі онлайн-отримати відповіді на питання:

  • як волонтери можуть допомагати у вирішенні актуальних проблем місцевих громад?
  • що таке організоване волонтерство і навіщо громадським організаціям залучати волонтерів?
  • які компетенції потрібно розвивати громадським лідерам, щоб робота волонтерів давала найкращий результат

Хочете дізнатись більше, тоді ставте свої запитання запрошеним спікерам у коментарях до цього повідомлення.

Запрошені спікери


Марат Кюрчевський,
директор Проекту розвитку громад

Працює в Корпусі Миру 8 років, зокрема 5 років на посаді директора проекту. Має тривалий досвід роботи в сфері розвитку громадянського суспільства, місцевого розвитку, місцевого самоврядування та розвитку підприємництва.

Має вищу економічну освіту. До роботи в Корпусі Миру викладав економічні дисципліни в університеті.

 

Емілі Уотсон
Емілі Уотсон, волонтерка Корпусу Миру за Проектом розвитку громад

Емілі працює на Заході України. Вона працює разом зі своєю організацією та партнерськими організаціями над вирішенням актуальних проблем в громаді. Емілі має ступінь бакалавра з міжнародних зв’язків, ступінь магістра з державного управління та неприбуткового менеджменту та сертифікат з екологічного права та регулювання. Емілі подобається процес написання грантів, і тому вона працювала як волонтер та допомагала з написанням грантів протягом 6 останніх місяців перед приїздом в Україну. В Америці Емілі жила в Портленді, штат Орегон, де працювала в організації, що займається державним регулюванням та реформами в екологічній сфері. Емілі дуже подобається волонтерити в різних громадських та благодійних організаціях.

 

Стисло про Корпус Миру

Корпус Миру – неполітична, нерелігійна організація, волонтерська агенція. Її було засновано Президентом США Джоном Кеннеді у 1961 році з метою зміцнення миру та дружби між людьми різних національностей і культур. В Україні працює з 1992 року. Партнерськими міністерствами Корпусу Миру є Міністерство економічного розвитку та торгівлі України, Міністерство освіти, науки, молоді та спорту. Корпус Миру пропонує зацікавленим громадським та державним організаціям та навчальним закладам запросити до себе американського волонтера для обміну досвідом. Волонтери працюють в Україні за трьома проектами - розвиток громад, викладання англійської мови та розвиток молоді.

Стисло про Проект розвитку громад

Волонтери Проекту розвитку громад співпрацюють здебільшого з неурядовими або громадськими організаціями, а також із благодійними фондами, бібліотеками, музеями, органами місцевого самоврядування, місцевими органами влади, державними центрами зайнятості, навчальними закладами.

Метою проекту є допомогти українським громадянам, організаціям та громадам покращити свої можливості щодо реалізації місцевих потреб через місцеві громадські проекти та програми.

Цілі проекту:

  • покращити знання та професійні навички місцевих громадян, розширити їх обізнаність щодо важливих соціальних та економічних проблем їхніх громад та підвищити рівень залучення громадян до вирішення цих проблем для покращення якості життя;
  • підвищити рівень стійкості діяльності місцевих організацій-партнерів через вдосконалення організаційного розвитку;
  • стимулювати більш інтенсивну співпрацю між громадським, державним та приватним секторами на місцевому рівні з метою реалізації проектів, спрямованих на покращення економічної або соціальної ситуації.

Веб-конференція відбувається в рамках проекту «Інвестуймо в інституційний розвиток громадянського суспільства», що реалізується в межах програми «Об’єднуємося заради реформ (UNITER)», що фінансується Агентством США з Міжнародного Розвитку (USAID) та виконується Pact, Inc.

Коментарі

Сергій Сухобойченко   4703 дні тому   #  

Я хочу віконце веб-конференції на ГУРТі вставити у себе на сайті і ще 2-3 організацій.
Як стати учасником веб-конференції?

  •   Пiдписатися на новi
Alla Zhuravel   4695 днів тому   #  

Марат Кюрчевський та Емілі Уотсон вже у ГУРТі!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.