bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс з відбору учасників Бюро змін «Дитяча Демократія» (Київ)
25.03.2018

15 березня 2018 року Благодійний фонд «Мистецький Арсенал» та Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький Арсенал» оголошують старт Програми «Дитяча Демократія» і розпочинають Конкурс з відбору учасників Бюро змін «Дитяча Демократія» у місті Києві. Дедлайн - 15 квітня 2018 року. 

До участі запрошуються діти та підлітки віком від 12 до 16 років (м.Київ), які мають бажання ініціювати та реалізувати ідеї, що поліпшуватимуть життя в нашій країні.

Переможці конкурсу увійдуть доскладу Бюро змін «Дитяча Демократія», отримають знання та навички з проектного менеджменту, побудують демократичні стосунки з дорослими членами команди і разом з експертами реалізують найцікавіші ідеї.
 
Для участі у конкурсі  необхідно заповнити анкету за ПОСИЛАННЯМ

Програма «Дитяча Демократія» передбачає створення Бюро змін у столичному Мистецькому Арсеналі, а у майбутньому – у музеях та освітніх закладах інших міст України. До складу Бюро змін увійдуть діти  й підлітки 12-16 років та дорослі експерти, які спільно ініціюватимуть та реалізовуватимуть соціально-важливі проекти у сферах освіти, інклюзії, мистецтва, науки, екології.

Програма  «Дитяча Демократія» будується на принципах, проголошених Загальною  декларацією ООН про права людини. Особливістю нової форми організації молоді у таку громадську  структуру як «Бюро змін» є демократичні, толерантні, партнерські принципи взаємодії між учасниками різних вікових груп і професійного рівня заради виконання соціальної місії. 
 
Столиця буде пілотним містом для створення першого Бюро, куди потраплять найбільш активні, мотивовані та ефективні учасники віком від 12 до 16 років шляхом відкритого конкурсного відбору. Робота у Бюро допоможе молоді у виборі сфери діяльності, навчить ставити конкретні цілі та нести відповідальність за результат,  а також надасть унікального досвіду демократичної поведінки, що є особливо актуальним викликом у формуванні громадянської позиції української патріотичної молоді.
 
Планується, що Бюро стане зразком заохочення молоді до соціально-дієвого лідерства, і ця модель організації може бути розповсюджена в культурних та учбових центрах, музеях, бібліотеках, освітніх закладах по всій території країни.  У такий спосіб Бюро змін «Дитяча Демократія»  сприятиме розвитку місцевих громад, залучатиме молодь до вирішення суспільно-важливих питань.
 
У рамках програми «Дитяча демократія» відвідувачам «Мистецького Арсеналу», і зокрема, шкільним групам буде запропоновано інтерактивну навчальну програму «Дитяча Демократія. Ти можеш», яка у сучасній ігровій формі навчатиме молодих людей бути активними, дієвими, відповідальними перед суспільством та іншими людьми, самостійно визначати цілі і принципи своєї діяльності, отримувати досвід демократичних відносин та цінувати демократію як спосіб життя.
 
Ідея програми виникла на основі 5-річного досвіду Благодійного фонду «Мистецький Арсенал» у реалізації освітніх проектів для дітей та молоді (Лабораторія винахідників «СпаркЛаб», Інноваційний освітній проект «Арсенал Ідей», Освітній фестиваль «Арсенал Ідей», програми «Форум Нової освіти. Коли діти і дорослі говорять на рівних», Всеукраїнська програма «Арсенал ідей Україна») та соціальних програм, спрямованих на забезпечення та захист рівних прав усіх членів суспільства.

Новини програми - за посиланням

Менеджер проекту: Макарова Катерина 
тел. (066) 480-35-47,
e-mail: [email protected]

Контакти

  • Макарова Катерина тел. 066 480 35 47
  • Благодійний фонд «Мистецький Арсенал» та Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький Арсенал»
  • [email protected]
  • https://artarsenal.in.ua/uk/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.