bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Український жіночий фонд шукає постачальника послуг для документування історій успіху
19.03.2018

В рамках компоненту мобілізації громад задля розширення можливостей спільної програми ООН Жінки та ПРООН, Український Жіночий Фонд шукає підрядника для підготовки та написання історій успіху, які демонструватимуть особисте зростання та історії успіху. Дедлайн - 22 березня 2018 року.

Основні цілі та завдання

Підготовка підрядником 6 текстових історій з фотоілюстраціями та однієї мультимедійної історії (онлайн лонгрід з фото та відеовставками), які демонструватимуть особистісне зростання та результати досягнуті в рамках компоненту “мобілізація громад задля розширення можливостей” (СМЕ). Ці матеріали будуть представлені партнерам та донорам, а також розміщені на інтернет-ресурсах.

Історії повинні показати серед іншого:

  • Як участь у проекті та застосування підходу СМЕ змінило життя героїнь та вплинуло на життя громад;
  • Взаємодію героїнь з членами громади та місцевими органами влади, в тому числі через місцеві Ґендерні Координаційні Ради, куди входять як представники/представниці місцевої влади, так і представники/представниці жіночих ініціативних груп;
  • Як жіночі ініціативні групи, за участі героїнь історій, вирішують проблеми вразливих жінок (жінок ВПО, жінок з інвалідністю, жінок похилого віку, домогосподарств, що очолюються жінками, багатодітних жінок, матерів-одиначок та ін.) у своїх громадах на основі проведеного ґендерного аналізу профілів громад;
  • Роль структури ООН Жінки, УЖФ та Європейського Союзу в досягнутому прогресі;
  • День з життя лідерки з жіночої ініціативної групи, щоб показати її участь і у вирішенні побутових проблем власної родини, і соціальних потреб громади;
  • Як знання та навички, отримані героїнями допомогли їм в успішній реалізації компоненту СМЕ.

Обсяг роботи та відповідальність

Передбачається, що підрядник, проаналізує запропоновані концепти історій, вибере найбільш промовисті, домовиться про зйомку, організує логістику, самостійно здійснить візити до героїнь, запише інтерв’ю та здійснить фото та відеозйомку, підготує попередні версії текстових та мультимедійних матеріалів, а, отримавши від замовника коментарі, підкорегує підготовлені матеріали остаточно.

Завдання / результат виконання

1)     Ознайомитися з запропонованими історіями та визначити остаточний список героїнь.

Результат: Перелік героїнь та короткі концепти історій.

2)     Провести перемовини з героїнями, узгодити графік відвідувань та організувати логістику.

Результат: Графік поїздки.

3)     Провести інтерв’ю з героїнями та записати текстові історії, здійснити фото та відеозйомку.

Результат: попередні текстові історії, попередня змонтована версія відео, наявні фотографії.

4)     Врахувати коментарі замовника щодо текстових та мультимедійної історії.

Результат: Фінальні історії українською мовою готові до публікації.

Всі завдання мають бути виконані до 31 березня 2018 року.

Зобов’язання

Замовник зобов’язується надати необхідну інформацію про проект, запропонувати героїнь та надати їхні контакти. Після отримання чорнового матеріалу, Замовник зобов’язується протягом 5 робочих днів надати консолідовані коментарі.

Виконавець зобов’язується самостійно опрацювати надані матеріали, домовитися про зйомку та організувати потрібну логістику. Всі транспортні витрати мають бути передбачені Виконавцем у бюджеті. Виконавець повинен дотримуватися встановленого графіку робіт.

Гарантії, згода, авторські права

Виконавець бере на себе зобов’язання та гарантує, що під час виготовлення історій не будуть порушені авторські права третіх осіб.

Виконавець зобов’язується отримати та надати Замовнику письмові згоди всіх героїнь історій.

Виконавець зобов’язується в результаті виконання контракту передати Замовнику всі авторські права на історії та забезпечити отримання та передачу замовнику дозволів на використання творів третіх осіб, якщо такі будуть використані в підготовлених матеріалах (аудіо, візуальні тощо).

Вимоги до підрядників

  • Підрядник має бути юридичною особою або фізичною особою підприємцем, яка є зареєстрованою на території України за законодавством України та є платником податків.
  • Доведений у портфоліо досвід реалізації подібних соціальних чи документальних проектів;
  • Досвід співпраці з міжнародними та/чи неурядовими організаціями підтверджений у портфоліо чи рекомендаційними листами буде перевагою.

Технічні вимоги:

Відео для мультимедійної історії має бути зняте у форматі FullHD, фото високої роздільної здатності придатне для публікації у друкованих матеріалах.

Критерії оцінки

Досвід (портфоліо, резюме, рекомендаційні) – максимум 65 балів.

Фінансова пропозиція – максимум 35 балів.

Загалом максимальна оцінка пропозиції може набрати 100 балів.

Для участі у тендері зацікавлені компанії мають надати наступне:

1.  Заповнену аплікаційну форму, яка містить інформацію щодо досвіду виготовлення та розміщення подібної продукції соціального чи документального характеру.

2. Перелік ключових членів творчої команди.

3. Резюме ключових членів творчої команди

4. Портфоліо та/чи нагороди, у разі наявності.

Пропозиції слід надсилати за адресою [email protected]  до 22 березня 2018 року включно.

Інформаційна довідка

Структура ООН Жінки працює в Україні для підтримки Уряду, Парламенту та громадянського суспільства в напрямку розвитку гендерної рівності та реалізації національних та міжнародних зобов’язань щодо прав жінок. Структура ООН Жінки у своїй діяльності керується правами людини та   принципом Цілей Сталого Розвитку «нікого не залишити осторонь» та співпрацює з Урядом у подоланні нерівності та дискримінації щодо жінок та чоловіків на основі їхньої статі, інвалідності, ВІЛ статусу та інших характеристик, для того щоб ефективно відповідати на проблеми, з якими стикаються найбільш вразливі жінки.

ООН Жінки спільно з Програмою розвитку ООН (ПРООН) реалізують програму «Відновлення управління та сприяння примиренню в постраждалих від кризи громадах України» (далі – Програма), що фінансується Європейським Союзом. Програма втілюється у 20 громадах на підконтрольних Уряду України територіях Донецької та Луганської областей. В рамках цієї програми ООН Жінки підтримує впровадження гендерно-орієнтованої реформи децентралізації та заходів щодо безпеки громад. ООН Жінки застосовує підхід на основі прав людини та принцип ЦСР «нікого не залишити осторонь» у вирішенні проблем нерівності та дискримінації щодо до жінок та чоловіків, які представляють найбільш вразливі групи.

Одним із завдань Програми є підтримка участі внутрішньо переміщених жінок, жінок, які постраждали від конфлікту, особливо тих, які належать до визначених вразливих груп, у плануванні місцевого відновлення, ухваленні рішень щодо розвитку та забезпечення безпеки громад. Для досягнення цієї мети ООН Жінки та її національний відповідальний партнер Український Жіночий Фонд (УЖФ) застосовують методологію мобілізації громад задля розширення можливостей. Метою цього є мобілізація місцевих жінок із цільових громад та навчання їх проводити ґендерний аналіз й ефективно виступати за включення їхніх потреб до місцевих програм, планів та бюджетів, з особливим фокусом на вразливі групи.

В рамках реалізації проекту було створено 58 груп самодопомоги/ініціативних жіночих груп (членами яких є 364 жінки та 52 чоловіки) в 20ти проектних цільових громадах Донецької та Луганської області. Цими ініціативними групами були створені профілі громад, які містять гендерний аналіз проблем та потреб громади, а також можливі шляхи вирішення цих проблем членами громади у тісній співпраці з місцевою владою.

Для вирішення гендерних потреб громади, зазначених в профілях, ініціативні жіночі групи пройшли навчання щодо написання проектних пропозицій для отримання малих грантів. В результаті конкурсу малих грантів було підтримано 36 проектів. Зараз ініціативні жіночі групи розпочали активну фазу втілення проектів.

В рамках компоненту мобілізації громад задля розширення можливостей спільної програми ООН Жінки та ПРООН, Український Жіночий Фонд шукає підрядника для підготовки та написання історйі успіху, які демонструватимуть особисте зростання та історії успіху учасниць проекту. Ці історії будуть представлені партнерам та донорам, а також розміщені на інтернет-ресурсах.

Український жіночий фонд – міжнародна благодійна організація, заснована у 2000 році жінками-лідерками з метою розвитку жіночого руху в Україні, Молдові та Білорусі. Діяльність Українського жіночого фонду базується на переконанні, що забезпечення реалізації рівних прав жінок та чоловіків є запорукою справедливого, гармонійного та успішного суспільства.

ООН Жінки є структурою ООН, яка працює над питаннями ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок. Світовий лідер в питаннях, які стосуються жінок та дівчат, організація ООН Жінки була заснована з метою покращення реалізації їх потреб у всьому світі.

 

Європейський Союз складається з 28 держав-членів та їхніх народів. Це унікальне політичне та економічне партнерство, засноване на цінностях поваги до людської гідності, свободи, рівності, верховенства права і прав людини. Понад п’ятдесят років нам знадобилось для створення зони миру, демократії, стабільності і процвітання на нашому континенті. Водночас нам вдалось зберегти культурне розмаїття, толерантність і свободу особистості. ЄС налаштований поділитись своїми цінностями та досягненнями з країнами-сусідами ЄС, їхніми народами, та з народами з-поза їхніх меж.

Файли для завантаження:

1) Текст оголошення та форма тендерної пропозиції

Контакти

  • Український жіночий фонд
  • [email protected]
  • +380 44 507-06-10
  • https://www.uwf.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.