bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс заявок на участь у програмі «КОЛО: креативний осередок лідерів»
16.02.2018

До участі у програмі «КОЛО: креативний осередок лідерів» запрошуються молоді активісти з малих  міст  та  сільських  громад  України,  які  демонструють лідерський  потенціал  і зацікавленість у громадській діяльності. Дедлайн - 2 березня 2018 року. 

Конкурс заявок є частиною Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством  США  з  міжнародного  розвитку  (USAID)  та  реалізується Міжнародною організацією Пакт. Метою Програми є підвищення обізнаності та рівня участі громадян у громадській діяльності на національному, регіональному та місцевому рівнях.

Головна мета програми «КОЛО: креативний осередок лідерів» – сприяти залученню молодих лідерів громадянського суспільства до процесів прийняття рішень на місцевому рівні шляхом  розвитку  нового  покоління  активістів, здатних  генерувати  інноваційні  ідеї, створювати та підтримувати партнерські мережі та коаліції, а також досягати позитивних соціальних змін для розвитку місцевих громад.

Опис програми «КОЛО: креативний осередок лідерів»

У 2017–2018 рр. Пакт запровадив перший цикл програми КОЛО в Україні. На основі успіху першого циклу, оголошується новий набір учасників програми КОЛО на 2018–2019 рр.

Відібрані учасники будуть залучені до програми протягом 12 місяців, починаючи з березня 2018р. до лютого 2019р. Програма включатиме два компоненти тривалістю по 6 місяців кожен: Академію  програмного  менеджменту з  інтерактивними  тренінгами,  та Практикум для застосування набутих навичок.

Мета Академії програмного менеджменту – надати можливості для розвитку навичок громадського  активізму  та  сприяти  побудові  мереж  серед  учасників. Вона  включатиме тренінги з комунікації, системного мислення, стратегічного планування, залучення громад, підвищення обізнаності та громадського моніторингу. Програма Академії складатиметься з шести тренінгових модулів, кожен тривалістю 3 дні, які відбуватимуться раз на місяць. Модулі будуть проводитися у різних містах України, з метою надати учасникам можливість ознайомитись  з  місцевими  практиками,  обмінятись  досвідом  та  розширити  партнерські зв’язки.

Мета Практикуму – надати учасникам можливість застосувати отримані в Академії навички та партнерські мережі на практиці. Після завершенняАкадемії, учасники будуть заохочені до розробки проектних пропозицій, cпрямованих на вирішення актуальних місцевих проблем шляхом громадського залучення, які будуть реалізовані протягом 6-місячного періоду. На основі критеріїв відбору, Програма «Долучайся!» підтримає ці ініціативи учасників шляхом консультування та надання міні-грантів.

Витрати, пов’язані з участю у програмі «КОЛО: креативний осередок лідерів», включаючи транспортні витрати, будуть відшкодовані Програмою «Долучайся!».

Критерії відбору учасників

До участі у програмі «КОЛО: креативний осередок лідерів» запрошуються молоді активісти з малих  міст  та  сільських  громад  України,  які  демонструють лідерський  потенціал  і зацікавленість у громадській діяльності, та відповідають наступним критеріям:

  • мають попередній досвід у розвитку або мобілізації громад для вирішення місцевих соціальних проблем;
  • випускники / молоді спеціалісти віком 21–30 років;
  • мешканці сільських громад або малих міст(до 50,000 населення);
  • налаштовані на запровадження змін у своїх громадах;
  • мають бажання навчатися, працювати у команді та розвивати мережі однодумців;
  • прагнуть обмінюватися з іншими набутими знаннями та досвідом;
  • вільно володіють українською мовою (знання англійської мови не є обов’язковим);
  • мають можливість та налаштованість брати участь у всіх шести тренінгових модулях.

Процес відбору учасників

Процес відбору учасників включатиме наступні етапи:

1. Оголошення відкритого конкурсу та збір заявок.
2. Розгляд заявок відповідно до критеріїв відбору.
3. Визначення списку попередньо відібраних кандидатів.
4. Інтерактивна перевірка компетенцій попередньо відібраних кандидатів.
5. Перевірка рекомендаційних листів попередньо відібраних кандидатів, та фінальний відбір учасників.

Подання заявок на участь

Для подання заявок на участь у програмі «КОЛО: креативний осередок лідерів», прохання надсилати:

  • аплікаційну форму, та
  • два рекомендаційні листи(обсягом до 300 слів кожен) від громадських лідерів, які знайомі  з  відповідним  досвідом  кандидата. Рекомендаційні  листи  повинні бути надіслані заявником в одному листі електронної пошти, разом з аплікаційною формою.

Будь ласка, завантажте та використовуйте Аплікаційну форму і форму Рекомендаційного листа за цим посиланням.

Кінцевий термін подання аплікаційної форми та рекомендаційних листів – 2 березня 2018 року, 17:00.

Заявки на участь у програмі приймаються за електронною адресою [email protected] з темою листа електронної пошти: «КОЛО: креативний осередок лідерів».

Важливо знати, що:

  • Аплікаційні форми та рекомендаційні листи повинні бути заповнені українською мовою.
  • Подані заявки на участь не можуть бути повернені або розглянуті повторно.
  • Рішення про відбір учасників є остаточними і перегляду не підлягають.
  • Для забезпечення справедливості і прозорості процесу подачі заявок, Пакт не надаватиме попередніх оцінок стосовно відповідності заявників.
  • Лише кандидати, відібрані до участі у програмі, отримають подальші повідомлення.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.