bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс документальних проектів «CIVIL PITCH: фільми громадської активності»
11.01.2018

Goethe-Institut в Україні та Docudays UA запрошують представниць та представників ОГС, режисерів та режисерок з України подавати свої ідеї документальних фільмів або проекти на стадії розвитку/раннього виробництва на всеукраїнський конкурс, переможці якого отримають грошові призи для виробництва фільмів. Дедлайн - 1 лютого 2018 року.

Мета проекту «CIVIL PITCH: фільми громадської активності» – формувати міжсекторальні зв’язки задля розвитку документального кіно в Україні та сприяти виробництву документальних фільмів на теми, які є важливими та гострими, але мало обговорюваними в українському суспільстві.

Представниці та представники громадського сектору, а також режисери й режисерки по-своєму прагнуть досягти змін у суспільстві. Об’єднавши власний досвід, знання та зусилля, вони зможуть створити фільми на гостросоціальні теми, цікаві широкій аудиторії.

Які проекти запрошуються до участі

1. Проекти короткометражних фільмів (від 20 до 40 хв).

2. Проекти з України.

3. Проекти на такі теми:

- інклюзія (люди з інвалідністю, мігранти, біженці, вимушені переселенці, демобілізовані з АТО з посттравматичним синдромом, ґендерна ідентичність, дискримінація жінок у сучасному українському суспільстві (політична, економічна, побутова сфери), права ЛГБТКІА+, зокрема права транс та інтерсекс-людей);

- гуртування (історії успіху людей або громадських організацій з різних сіл/міст/куточків України, які об’єдналися задля якоїсь доброї справи чи задля захисту своїх прав або інтересів та досягли бажаного результату).

- протидія корупції.

Хто може подавати заявки 

1. Представники та представниці ОГС, які мають унікальну історію та зацікавлені в тому, щоб перетворити її на кіно. (фестиваль допоможе з пошуком режисерки або режисера для створення команди, яка братиме участь у проекті). 

2. Режисери та режисерки з проектами документальних фільмів на стадії ідеї, розвитку ідеї або на ранньому етапі виробництва, які зацікавлені в співпраці з ОГС, шукають інформаційну та/або організаційну підтримку (фестиваль допоможе з пошуком представниці або представника ОГС для створення команди, що братиме участь у проекті).

3. Режисери та режисерки, які не мають певної ідеї фільму, але зацікавлені в співраці з ОГС та готові працювати з наданою темою.

4. Уже сформована команда ОГС + режисер(ка), які хочуть розвинути свою ідею фільму. Заявницям та заявникам не обов’язково бути професіонал(к)ами у документалістиці. Утім наявність певного досвіду у виробництві кіно також схвалюється.

За результатами конкурсу буде обрано до 12 проектів, автор(к)и яких будуть запрошені на два тренінги в березні. Один з них відбудеться на Docudays UA-2018 (23–30 березня, 2018 р.).Після тренінгів фіналіст(к)и пітчингуватимуть свої проекти перед групою експертів та експерток. Склад журі буде повідомлено окремо. Журі нагородить три проекти, що переможуть. Передбачено три призи на виробництво фільмів, про які організатори повідомлять додатково.

Дедлайн для заявок: 1 лютого 2018 року, 23:59 за східноєвропейським часом. Фіналіст(к)и будуть оголошені 26 лютого 2018 року.

Необхідні документи та адреса для подачі заявок - за посиланням http://docudays.org.ua/civil-pitch/

Контакти

  • http://docudays.org.ua/civil-pitch/
  • Goethe-Institut в Україні

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.