bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбір на міжнародний конкурс з ІТ-підприємництва для школярок Teсhnovation Challenge 2018
09.11.2017

Technovation Ukraine та Western NIS Enterprise Fund оголосили реєстрацію учасниць на Technovation Challenge 2018 – міжнародний конкурс з ІТ-підприємництва для дівчат віком 10-18 років, який проходить у більш ніж 75 країнах світу за ініціативою ООН.

Technovation Ukraine та Western NIS Enterprise Fund оголосили реєстрацію учасниць на Technovation Challenge 2018 – міжнародний конкурс з ІТ-підприємництва для дівчат віком 10-18 років, який проходить у понад 75 країнах світу за ініціативою ООН. Найкраща українська команда зможе потрапити на світовий пітч у Сан-Франциско та зустрітися із представниками найвідоміших ІТ-компаній. А переможниці світового конкурсу отримають 10 000 доларів на реалізацію свого додатку. Програма Technnovation у світі спонсорується ООН, Google та провідними ІТ-компаніями. В Україні конкурс проходить за підтримки Western NIS Enterprise Fund.

Мета конкурсу – надихнути та підтримати дівчат та жінок бути творцями та інноваторками у сфері ІТ. Програма конкурсу побудована так, щоби учасниці отримали знання і навички з ІТ та підприємництва і водночас долучились до вирішення проблем у своїх громадах.

“Ми раді, що тема жіночого лідерства набуває підтримки та розвитку в Україні. Technovation Challenge – одна з важливих ініціатив, яка допомагає дівчатам усвідомити свою роль у суспільстві, зламати ті стереотипи про жінок, які їм нав’язує середовище, і зробити цей світ кращим”, - переконана Ярослава Джонсон, Президент та Головний виконавчий директор Western NIS Enterprise Fund.

Technovation Challenge проходить в Україні другий рік поспіль. Щоб узяти участь, треба зареєструватись на сайті програми та сформувати команду з 2-5 осіб. Попередні знання з ІТ не потрібні: в рамках конкурсу учасниці проходять тримісячну навчальну програму, де отримують усі необхідні навички. Протягом навчання команди працюють над своїми мобільними додатками, які мають представити на розгляд журі не пізніше 25 квітня 2018 року. Навчальна програма доступна українською, проте робоча мова конкурсу та презентації проектів – англійська.

“За перший рік долучення України до програми ми маємо хороші результати: 15 команд представили свої додатки на національному заході в Києві, ми провели літній табір у Львові, де 5 команд розробили протопити додатків для міст. А команда з Запоріжжя побувала у Сан Франциско в рамках Світового нагородження переможців. Тепер ці дівчата є для інших прикладами наполегливості, підприємницьких навичок і, головне – відповідального лідерства”, - зазначила Ірина Озимок, керівник програми місцевого економічного розвитку Western NIS Enterprise Fund.  

Протягом навчання та участі в конкурсі команди підтримують наставники (ментори). Найчастіше менторами виступають вчителі інформатики та англійської мови. Хорошою підтримкою для команд стає також долучення батьків, знайомих і волонтерів із досвідом у бізнесі та ІТ. Минулого року менторам команд виступили також волонтери Корпусу Миру в Україні, який цього року став офіційним партнером конкурсу.

“Цього року наші амбіції для Technovation Ukraine – це більше команд дівчат, які подолають усі етапи змагання і запропонують додатки для своїх громад. Це також створення потужної мережі менторів, які готові допомогти дівчаткам реалізовувати свої задуми. А також вкотре заявити в містах та селах України, що дівчата хочуть і можуть бути лідерками в сфері ІТ”, - прокоментувала Надія Бабинська, співкоординаторка Technovation Challenge в Україні.

Україна вперше взяла участь у програмі у 2017 році. За умовами конкурсу, проекти команд мають фокусуватися навколо цілей сталого розвитку ООН. Дізнатися більше про конкурс та умови участі можна на глобальному сайті програми: technovationchallenge.org, та на сторінці Technovation в Україні: facebook.com/TechnovationUkr/

TechnnovationChallenge – найбільше світове змагання з ІТ-підприємництва серед дівчат, яке об’єднує понад 10 тисяч дівчат з усього світу з більш як 75 країн. В Україні конкурс стартував у 2017 році. Було створено понад 40 команд, 15 з них завершили навчання й розробили додатки. Журі обрало переможців, а одна команда отримала спеціальний приз – поїздку до Сан-Франциско на глобальний саміт. Також у липні 2017 року відбувся Technovation Camp, який зібрав дівчат з усієї України на тижневе STEM навчання.

Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) – перший в Україні та Молдові регіональний фонд прямих інвестицій з капіталом 150 млн доларів США, заснований за фінансування уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Він має понад 20 років досвіду успішного інвестування у підприємства малого та середнього бізнесу. Загалом, фонд проінвестував 168 млн. доларів США у 118 компаній із приблизно 25 000 працівників та зробив можливим залучення 1,4 млрд доларів в компанії України та Молдови. З 2015 року Фонд реалізовує програму технічної допомоги в Україні та Молдові на загальну суму $35 млн, основними елементами якої є сприяння експорту, місцевий економічний розвиток, соціальне інвестування та економічне лідерство. WNISEF забезпечує фінансування інноваційних, високоефективних програм, що спрямовані на здійснення реформ та змінюють життя звичайних людей в Україні та Молдові.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.