bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс для шкіл на створення шкільних служб порозуміння в Києві та Київській області
18.04.2017

Команда Інституту миру і порозуміння за підтримки International Alert та Європейського Союзу продовжує працювати задля мирного вирішення конфліктів у школах та популяризації відновних практик! Ми отримали можливість допомогти чотирьом школам у створенні шкільних служб порозуміння (ШСП)! Запрошуємо навчальні заклади в Києві та Київській області стати учасниками проекту!

конкурс на створення ШСП

Що передбачає проект?

- 4-денне навчання учнів-старшокласників та їх наставника-координатора з вирішення конфліктів у шкільному середовищі,

- Облаштування кабінету ШСП,

- Залучення до всеукраїнської мережі ШСП, її публікацій, подій і можливостей.

Хто може взяти участь у конкурсі?

- Школа / ліцей / гімназія, які розташовані в Києві та Київській області,

- Навчальні заклади, адміністрація яких готова підтримувати діяльність ШСП, а потенційний координатор ШСП користується довірою та повагою серед учнів та педагогічного колективу,

- Школи / ліцеї / гімназії, адміністрація яких готова поділитися відповідальністю за подолання конфліктних ситуацій та побудову дружньої атмосфери в школі з навченими медіаторами,

- Навчальні заклади, які готові навчати дітей навичкам попередження та вирішення конфліктів, які є невід’ємною частиною сучасної освіти.

Документи, які потрібно надіслати для участі в конкурсі:

- Заповнену он-лайн заявку,

- Мотиваційний лист потенційного координатора ШСП (вчителі, шкільні психологи, завучі з виховної роботи) розміром не більше 1 сторінки формату А4,

- Лист підтримки від адміністрації школи з підписом директора та печаткою, в якому підтверджується готовність адміністрації надати приміщення для роботи ШСП, вільний доступ учнів-медіаторів до цього приміщення, згода на можливість звільнення учнів від навчального процесу на час проведення тренінгу (10-13 травня 2017 р.),

- Відео-мотивацію «Чому нашій школі потрібна ШСП»: короткий відеоролик або слайд-шоу, де учні чи педагогічний колектив творчо розповідають, чому школі потрібна ШСП (Необов’язково, однак при рівних умовах пріоритет надаватиметься школі, яка підготувала відео. Також наголошуємо, що участь у створенні чи зйомці ролика не означає автоматичний відбір на навчання в тренінгу з базових навичок медіатора ШСП).

Просимо надіслати документи до 20 квітня 2017 року 18.00 на адресу [email protected]. Заявки, які будуть надіслані після цієї дати, розглядатись не будуть.  

Якщо у вас виникнуть запитання, будь ласка, звертайтесь до команди проекту за номером +38 (044) 537-10-07.

Більше про створення та роботу ШСП ви можете прочитати на сайті Мережі шкільних служб порозуміння.

Модель Шкільної служби порозуміння була рекомендована до впровадження в навчальних закладах України Міністерством освіти та науки як ефективний інструмент зниження проявів насильства та жорстокості в молодіжному середовищі та попередженню правопорушень серед дітей та молоді наказом №59 від 01.02.2010 р. та інструктивним листом № 1/9-623 від 13.09.10 ”Щодо подолання злочинності серед неповнолітніх та організації профілактичної роботи”.

Шкільна служба порозуміння – 1) служба, що має на меті впровадження відновного підходу в школі шляхом інформування і навчання учнів та застосування відновних практик за принципом “рівний – рівному”; 2) команда підготовлених учнів-медіаторів, які допомагають своїм ровесникам розв’язувати конфлікти мирним шляхом (використовуючи у роботі відновні практики – медіацію однолітків, коло тощо) та працюють над формуванням безпечної атмосфери у навчальному закладі. ШСП координує координатор - психолог або соціальний педагог, який пройшов підготовку і володіє знаннями та навичками з організації та керування ШСП.

Відновний підхід - підхід до розв’язання конфліктних ситуацій, який передбачає відновлення порушених унаслідок конфлікту зв’язків та стосунків його учасників та їхнього оточення, виправлення завданої конфліктом шкоди та створення шкільної атмосфери, яка знижує ризик виникнення таких ситуацій. Це нова парадигма мислення і розвитку практики включення, поваги і відповідальності.

Проект реалізується Інститутом миру і порозуміння у співпраці з міжнародною організацією International Alert за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Джерело: http://safeschools.com.ua/news/21.html 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.