bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тендер на розробку дистанційного курсу «Створення інституцій місцевого економічного розвитку громад»
28.03.2017

Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» (далі - АМУ) в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) оголошує тендер на розробку курсу дистанційного навчання посадових осіб органів місцевого самоврядування «Створення інституцій місцевого економічного розвитку громад» для розміщення на навчальній платформі «Prometheus». Дедлайн - 10 квітня 2017 р.

Коротко про курс

Державною стратегією регіонального розвитку на період до 2020 року визначено третю стратегічну ціль «Ефективне державне управління у сфері регіонального розвитку» та передбачено посилення спроможності органів місцевого самоврядування щодо планування та реалізації власних стратегій розвитку.

Також однією з ключових реформ України є децентралізація, адміністративно територіальна реформа та об’єднання громад. Поступова передача повноважень з державного рівня органам місцевого самоврядування, очікування зростання якості життя в об’єднаних територіальних громадах, зростання доходів місцевих бюджетів, вимагають нову якість інституційної спроможності органів місцевого самоврядування.

Також важливу роль відіграє Євроінтеграційний вектор розвитку України. Запровадження європейських принципів місцевого економічного розвитку, таких як: стратегічне планування розвитку громади, розробка інвестиційних проектів та участь у конкурсах з надання державної підтримки, кредитів чи грантів, тісне співробітництво з бізнесом та громадськістю вимагає створення команди ефективних менеджерів з розвитку громад – «Інституту місцевого економічного розвитку громад».

Цей курс покликаний роз’яснити всі питання створення інституцій місцевого економічного розвитку громад, зокрема:

  • Яку роль (важливу роль) відіграють інституції  в зростанні добробуті країн та громад?
  • Чому доцільно утворювати інституції місцевого економічного розвитку громад не в структурі органу місцевого самоврядування?
  • Яку правову форму обрати для інституції місцевого економічного розвитку громади з метою забезпечення її ефективної діяльності?
  • Які функції з розвитку громад буде виконувати інституція місцевого економічного розвитку громади? Чому?
  • Які рішення необхідні та хто повинен їх прийняти для утворення інституції місцевого економічного розвитку громади?
  • Які аргументи доцільно наводити для просування ідеї створення інституції місцевого економічного розвитку громади?
  • Які ресурси необхідні для утворення такої інституції, зокрема її фінансування?
  • Як кілька громад, в тому числі ОТГ, можуть спільно утворити інституцію місцевого економічного розвитку громади?
  • Яка має бути організаційна структура інституції місцевого економічного розвитку громади? Штат? Чому?
  • Як підібрати персонал для інституції місцевого економічного розвитку громади? Якими навичками мають володіти кандидати? Як підвищити їх кваліфікацію (перелік курсів, та ін.)?
  • Яким має бути план діяльності (стратегія) інституції місцевого економічного розвитку громади на перші три роки?
  • Приклади утворення інституцій місцевого економічного розвитку громади та їхньої діяльності? Яка їх ефективність? Які вигоди для ОМС, громади?
  • Які ресурси можна залучити для утворення та функціонування інституції місцевого економічного розвитку громади?
  • Як зробити таку інституцію самоокупною?

Цільова аудиторія: депутати місцевих рад, сільські, селищні, міські голови, керуючі справами виконавчих комітетів, службовці служб персоналу та інші виборні посадові особи та службовці місцевого самоврядування.

Плануємо, що курс дистанційного навчання включатиме:

-          курс відео лекцій та інтерактивних завдань для закріплення отриманих знань;

-          конспект лекцій, набір презентацій, список корисної літератури до кожної відео лекції;

-          контрольні тести для перевірки знань і отримання сертифікату;

-          супровід групи з моменту запуску до завершення активної фази курсу (участь у вебінарах за узгодженим графіком, спілкування із слухачами на форумі тощо).

АМУ забезпечує технічний супровід з оформлення розробленого курсу та його розміщення на навчальній платформі.

Тривалість курсу не повинна перевищувати 4 навчальних тижня.

Запрошуємо викладачів, групи авторів, практиків, освітні центри у тендері з розробки  курсу дистанційного навчання посадових осіб місцевого самоврядування «Створення інституцій місцевого економічного розвитку громад».

Перш, ніж подати заявку на тендер просимо ознайомитися з курсом «Як створити масовий відкритий онлайн-курс?» та з будь-яким іншим активним курсом на платформі «Prometheus» (www.prometheus.org.ua) , щоб розуміти, як виглядатиме майбутній курс.

Основні вимоги до учасників тендеру:

-          подання пропозиції на розробку усього навчального курсу. Пропозиції на підготовку окремих тем, модулів, блоків розглядатися не будуть;

-          практичний досвід розробки навчальних програм, посібників для самостійного навчання у сфері місцевого самоврядування або суміжних сферах. Вітається досвід створення онлайн - курсів;

-          практичний досвід створення розвиткових інституцій в Україні або співпраці з інститутами розвитку міста або агенціями місцевого економічного розвитку.

-          досвід викладацької, тренерської роботи, проведення навчальних заходів. Вітається досвід проведення навчань для працівників органів місцевого самоврядування;

-          готовність до ділових поїздок в інші міста в рамках роботи над створенням курсу дистанційного навчання (приблизно 7 днів проведення зйомок);

-          готовність долучити до зйомок представників успішних розвиткових інституцій;

-          готовність доопрацювати матеріали згідно з рекомендаціями представників АМУ та/або редакторів курсу;

-          вітається практичний досвід роботи в органах місцевого самоврядування та/або державних органах.

Інформація для представників юридичних осіб, що є платниками ПДВ. Товари, роботи та послуги, придбані в рамках реалізації проектів міжнародної технічної допомоги відповідно до вимог чинного законодавства України, звільняються від сплати ПДВ (Податковий кодекс України, Постанова Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2002 року № 153 із змінами і доповненнями). Відсутність підтвердження про намір працювати зі звільненням від ПДВ може бути підставою для виключення з розгляду поданої пропозиції.

Пропозиція обов’язково має містити:

-          Назву організації (якщо пропозицію подає юридична особа із зазначенням організаційної форми роботи та згоди працювати зі звільненням від ПДВ), ПІП відповідальної особи, контактну інформацію (адреса, телефон, факс, електронна пошта);

-          Очікувану повну вартість послуг;

-          Пропозиції щодо організаційної та змістовної структури курсу дистанційного навчання: тривалість  курсу, навчальна програма (розподіл на розділи, модулі тощо), план щотижневого навчального навантаження, система оцінювання знань, а також підходи до викладення матеріалу, пропозиції до структури заняття, система консультацій тощо;

-          Досвід з розробки навчальних програм, посібників для самостійного навчання за тематикою місцевого самоврядування. Вітається досвід створення онлайн - курсів;

-          Досвід створення розвиткових інституцій в Україні або співпраці з інститутами розвитку міста або агенціями місцевого економічного розвитку.

-          Досвід викладацької, тренерської роботи, проведення навчальних заходів;

-          Резюме потенційного розробника(ів) курсу. Вітається надання кандидатами зразків своїх робіт (посилання на навчальні програми, посібники, дистанційні курси, відеоматеріали тощо).

-          Орієнтовний час роботи над розробкою змістовної частини дистанційного курсу;

-          Інформацію про готовність до поїздки в інші міста в рамках роботи над технічним оформленням дистанційного курсу, зокрема запису відео лекцій;

-          Інформацію про готовність долучити до зйомок представників успішних розвиткових інституцій;

-          Інформацію про готовність співпрацювати з компанією, яка працює над технічною розробкою курсу та готовність доопрацювати матеріали за потреби.

-          Інформацію про попередній досвід співпраці з АМУ.

-          Для організацій та фізичних осіб-підприємців необхідно надати копії:

  • Виписки з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;
  • Виписки з реєстрів платників ПДВ або платників єдиного податку.

Для участі у тендері потенційні виконавці робіт мають до 17.00 10 квітня 2017 року надіслати свої пропозиції в АМУ (адреса ел. пошти:  [email protected], поштова адреса: вул. Січових Стрільців 73, 11 поверх, м. Київ, 04053 із зазначенням «На конкурс «Дистанційний курс - Створення інституцій місцевого економічного розвитку громад»).

Запитання прохання надсилати до 4 квітня 2017 року письмово на адресу ел. пошти [email protected]  (зазначивши в темі повідомлення «Запитання «Дистанційний курс – Створення інституцій місцевого економічного розвитку громад»).

Заявка може набрати 500 балів, з яких:

  1. Вартість робіт - 150 балів
  2. Пропозиції щодо організаційної та змістовної структури навчального курсу - 150 балів
  3. Досвід розробки навчальних програм, посібників за тематикою місцевого самоврядування, досвід створення розвиткових інституцій  або співпраці з ними - 100 балів
  4. Орієнтовний час роботи над розробкою дистанційного курсу            - 50 балів
  5. Досвід з проведення викладацької, тренерської роботи – 25 балів
  6. Позитивний попередній досвід співпраці з АМУ - 25 балів

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.