bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Програма DOBRE: Конкурс для організацій щодо сприяння місцевого економічного розвитку
21.02.2017

Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), оголошує конкурс на шукає ряд висококваліфікованих і досвідчених організацій підтримки місцевого самоврядування (ОПМС), що спроможні навчати та консультувати територіальні громади в цільових областях програми DOBRE. Окрім надання допомоги відібрані ОПМС розвиватимуть і свої власні навички та знання завдяки участі в заходах з підготовки викладачів (Train the Trainer), організованих програмою DOBRE, та здобуватимуть практичний досвід роботи поруч із міжнародними та українськими експертами. Завдяки різним заходам із надання допомоги об’єднані територіальні громади-учасниці поліпшать стан своєї економіки та підвищать якість громадських послуг, тоді як відібрані ОПМС зміцнять свою спроможність для надання допомоги органам місцевого самоврядування у майбутньому.  Детальніша інформація – у запрошенні (документи в додатку). Кінцевий термін подання заявок – 10 березня 2017 р.

Контакти

Коментарі

Роман Сваволя   2598 днів тому   #  

ЗАПРОШЕННЯ ДО ПОДАННЯ ПРОПОЗИЦІЙ № RFP 0011
ДОДАТОК 1
Питання та відповіді

1. Чи визначений вже перелік і контактні дані об'єднаних територіальних громад (ОТГ), яким програма DOBRE надає підтримку, якщо «ТАК», то яким чином можна одержати ці дані?
Перелік ОТГ-партнерів DOBRE визначений і Заявник, звичайно, отримає ці дані в рамках укладеного договору про надання послуг. Щодо контактних даних: DOBRE має дуже обмежену інформацію і надасть її Заявнику. В той же час ми очікуємо, що Заявник буде працювати самостійно, щоб визначити і наладити ефективний контакт з всіма необхідними сторонами з метою виконання всіх завдань Запрошення.
2. Які терміни (початок / закінчення) виконання роботи (етапів)?
Строки на виконання робіт не встановлені. Ми очікуємо, що всі завдання в рамках запиту можуть бути виконані за (або раніше) 52 календарних дні від дня укладання контракту.
3. Чи можна в рамках виконання проекту централізовано (чи то безпосередньо від громад, чи то від програми DOBRE) отримати інформацію щодо показників соціально-економічного розвитку об'єднаних територіальних громад?
DOBRE має дуже обмежену інформацію і надасть її Заявнику. В той же час ми очікуємо, що Заявник (Заявники) будуть самостійно працювати зі всіма зацікавленими сторонами для виконання завдань, що зазначені в Запрошенні.

4. Чи є попередня домовленість із органами державного управління (обласними та районними державними адміністраціями), діловими колами, навчальними закладами, представниками громадянського суспільства та програмами міжнародної допомоги про співпрацю у сфері виконання системи проектів програми DOBRE (наприклад, про надання затверджених програм розвитку), чи виконавцям потрібно самостійно визначати їх і домовлятися щодо співпраці?
Програма DOBRE працює в Україні узгоджено з і на запрошення Уряду України, бенефіціаром результатів Програми є Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України. Очікується, що Заявник (Заявники) будуть самостійно, але у співпраці з ключовими зацікавленими сторонами на рівні областей, працювати над виконанням завдань, що зазначені у Запрошенні.

5. Чи мають кошториси, які наразі ми розробляємо для обох проектів включати транспортні витрати, пов’язані із роботою у територіальних громадах.
Вартість послуг Заявника (заявників) може включати зазначені витрати, якщо заявник (заявники) вважає за необхідне здійснювати відрядження для якісного виконання замовлення. Розподілу по витратам, що покриваються чи не покривають, наразі не існує. З Виконавцем (Виконавцями) буде підписано контракт (контракти) на виконання робіт з чітко фіксованою сумою.

6. Чи передбачається варіант проведення семінарів за допомогою дистанційних методів навчання (з використанням хмарних технологій)? Якщо так, чи можна закладати до бюджету придбання спеціальних програм дистанційного навчання, наприклад, типу Moodle?
Проведення семінарів за допомогою дистанційних методів навчання не передбачається.

7. Де (чи то згідно посилань, чи то отримавши самі матеріали) можна ознайомитися із успішним досвідом розробки подібного роду проектів у інших країнах?
Очікується, що заявник самостійно визначить джерела для ознайомленнями з такими проектами.

8. Якого роду консультаційні послуги передбачається надавати в рамках побудови стратегії сталого розвитку територіальних об'єднань і яким має бути їх надання з точки зору Програми DOBRE? Конкретизуйте, будь ласка.
Очікується, що обрана (обрані) ОПМС надасть підтримку і докладе зусиль до партисипативного процесу розробки всебічного Стратегічного Плану розвитку ОТГ. Цей процес очолить консорціум програми DOBRE, який включає міжнародних та українських експертів. Обрана (обрані) ОПМС візьме участь та підтримає процес впровадження ряду заходів, що будуть розроблені програмою DOBRE.

9. Скільки семінарів по кожному із зазначених завдань (загалом їх чотири) передбачається проводити? Для кожного територіального об'єднання це має бути окремо, чи представники громад будуть збиратися централізовано? Якщо друге, то де саме (Київ, чи/або, наприклад, Дніпро та Тернопіль)?
Очікується, що заявник (заявники) врахують свій найкращий досвід і знання з цих питань і запропонують DOBRE найкращий підхід (в т.ч. щодо кількості та місць проведення заходів) до виконання завдань, що зазначені у Запрошенні. Відповідно, заявник (заявники) мають відобразити свій запропонований підхід у наданому (якомога детальнішому) бюджеті. Завдання 1-3 передбачають, що ОПМС організують і проведуть бізнес-форум (бізнес-форуми) та семінари. Завдання 4 передбачає, що ОПМС, маючи свій власний досвід розробки планів стратегічного розвитку, надасть підтримку процесу стратегічного планування в ОТГ-партнерах DOBRE, але очолювати процес стратегічного планування буде консорціум програми DOBRE (не ОПМС).
10. В оголошені про конкурс чітко зазначені завдання, які потрібно виконати. Тобто в своїй пропозиції ми повинні представити лише методологію для виконання кожного із цих завдань? Чи можемо ми додавати інші заходи?
У своїх пропозиціях ОПМС повинні:
1) чітко визначити та описати, яким чином вони збираються виконувати кожне Завдання з наданням прикладів виконаних робіт і рекомендацій (від замовників/учасників) за кожним запропонованим ними Завданням;
2) зазначити, в яких областях України вони пропонують виконувати Завдання, з урахуванням свого досвіду та доведеної (доказаної) спроможності проводити просвітницьку роботу для надання послуг ОТГ відібраних областей.
Якщо заявник пропонує додаткові заходи (завдання), то він повинен також надати і методологію їх виконання і запропонувати відповідний бюджет на їх виконання.

11. Щодо семінарів, то ми повинні провести лише 2 дводенні семінари (практичний і операційний) для кожної із областей, на яку ми подаємося. Більше семінарів не потрібно закладати?
Згадані вами семінари (та інші заходи, що зазначені в Запрошенні) потрібно буде провести у кожній закріпленій за відібраною ОПМС територіальній громаді-учасниці програми DOBRE.

12. Хто повинен запрошувати учасників на заходи? Ми чи Програма ДОБРЕ?
Очікується, що відібрані ОПМС будуть співпрацювати з представниками ОТГ з метою визначення, запрошення та організації відповідних груп учасників на різні заходи, що будуть впроваджуватися в громаді (громадах).

13. Чи визначено орієнтовне місце їх проведення?
Всі заходи (тобто Завдання 1-4), що зазначені в Запрошенні, потрібно буде провести у кожній закріпленій за відібраною ОПМС територіальній громаді-учасниці програми DOBRE.

14. В рамках пропозиції ми маємо передбачити, що надаватимемо консультаційні послуги ОТГ під час розробки їх Стратегічного плану розвитку? Тобто чи ми будемо надавати їм консультації та рекомендації до їхніх розроблених планів?
Ні. Очікується, що обрана (обрані) ОПМС надасть підтримку і докладе зусиль до партисипативного процесу розробки всебічного Стратегічного Плану розвитку ОТГ. Цей процес очолить консорціум програми DOBRE, який включає міжнародних та українських експертів. Обрана (обрані) ОПМС візьме участь та підтримає процес впровадження ряду заходів, що будуть розроблені програмою DOBRE.

15. Наша організація є виконавцем іншого проекту у сфері місцевого самоврядування. Чи можемо ми подавати заявку на цей конкурс? (автор: текст питання змінено)
Участь у відборі може взяти будь-яка організація, що надає навчальні, освітні, консультаційні та науково-дослідні послуги органам місцевого самоврядування. У відборі можуть брати участь, зокрема, такі організації:
• заклади освіти, в тому числі, університети, академії, інститути, бізнес-школи, професійні школи та заклади підвищення кваліфікації;
• навчальні та консалтингові компанії;
• неурядові організації (НУО), об'єднання, аналітичні центри або консорціуми.
Організації-заявники повинні мати досвід або підтверджену спроможність надавати підтримку територіальним громадам, розташованим в одній або кількох із семи цільових областей програми DOBRE.
--------------------------
Завершення Додатку № 1 для RFP 0011.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.