bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тендер на проведення аудиту ГО «Громадське телебачення»
21.02.2017

ГО «Громадське телебачення» оголошує тендер на пошук аудиторської компанії для проведення аудиту Громадського ТБ.  Аудит має бути проведений у відповідності до міжнародних стандартів аудиту. Дедлайн - 22 лютого 2017 р.

ромадське телебачення” (далі  Громадське ТБ) оголошує тендер на пошук аудиторської компанії для проведення аудиту Громадського ТБ.  Аудит має бути проведений у відповідності до міжнародних стандартів аудиту, виданих Радою з питань міжнародних стандартів аудиту та гарантування достовірності (IAASB). Аудит має проводитись зовнішнім, незалежним і кваліфікованим аудитором (Certified Public Accountant/Authorised Public Accountant або еквівалентні). Коло обов’язків встановлює цілі, обсяг та вимоги до звітності з боку аудиту.

 

 II.                ЦІЛІ ТА ОБСЯГ АУДИТУ

 Аудит здійснюється відповідно до Міжнародних Стандартів Аудиту, виданих  IAASB. Цілі аудиту є наступні:

 II.1    Аудит фінансування Sida

 а) Висловити аудиторську думку щодо того, чи Звіт за надходження та використання коштів, поданий за період 01.10.2016 - 31.03.2017 складений відповідно до бюджету та умов Угоди з Sida від 13 грудня 2016 року, проект 10661. 

 б) Оцінка ризиків та істотних недоліків контролю, включаючи суттєві недоліки, в тій мірі, як необхідно для вираження аудиторської думки; узагальнення висновків з питань внутрішнього контролю Організації.

 в) Визначити чи Організація вжила адекватні заходи щодо виправлення становища відповідно до попередніх рекомендацій аудиту.

 Аудитори повинні переглянути і коротко описати у відповідному розділі аудиторського звіту статус становища звітованого Організацією щодо попередніх зауважень та рекомендацій аудиту.

 г) Оцінити відповідність Організації зобов’язанням / положенням, зазначених в Угоді між Sida та Організацією від 13.12.2016.

 ІІ.2  Аудит фінансування Європейського Союзу

 а) Висловити аудиторську думку щодо того, чи Звіт про надходження та використання коштів, поданий за період 01.01.2015 - 31.12.2016 складений відповідно до бюджету та умов Угоди ENPI/2014/ 353-944 від 19 грудня 2014 року.

 б) Аудитор повинен перевірити, чи є витрати, заявлені Організацією, реальними, точно записаними та прийнятними згідно умов Угоди ENPI/2014/ 353-944 від 19 грудня 2014 року. Звіт перевірки витрат повинен охопити всі витрати, не охоплені попередніми звітами перевірки витрат.

     ІІ.3  Аудит фінансової звітності коштів загального призначення

Цілями аудиту є:

 a)    Виразити незалежну аудиторську думку про доцільність подання фінансової звітності Організації, те, що вона в усіх суттєвих аспектах відображає фінансовий стан станом на 31 грудня 2016 року, а також результати її діяльності та рух грошових коштів за рік, що закінчився відповідно до українських стандартів бухгалтерського обліку ( UAS).

 б) Оцінка ризиків та істотних недоліків контролю, включаючи суттєві недоліки, в тій мірі, як необхідно для вираження аудиторської думки; узагальнення висновків з питань внутрішнього контролю Організації.

 Визначити чи Організація вжила адекватні заходи щодо виправлення становища відповідно до попередніх рекомендацій аудиту.

 в) Аудитори повинні переглянути і коротко описати у відповідному розділі аудиторського звіту статус становища, звітованого Організацією щодо попередніх зауважень та рекомендацій аудиту.

 г) Перевірити відповідність Огранізації до національного податкового законодавства.

 д)  Надавати, в період проведення аудиту, консультації з будь-яких питань, що стосуються діяльності Організації.

 ІІ.4  Огляд Цільового призначення отриманих, витрачених донорських коштів та Баланс (Підтвердження цільового використання) мають проводитись відповідно до Міжнародного стандарту з проведення огляду 2400.

 Мета огляду полягає в тому, щоб забезпечити помірний рівень упевненості в тому, що Підтвердження цільового призначення, що стосується 2016 року не має суттєвих викривлень:

 Встановлення цільового призначення повинно містити наступну інформацію:

 а) Підтвердження про рух донорських коштів в проектах, що здійснюються Організацією протягом 2016 роки (залишок на початок періоду; отримані кошти; витрати, залишок на кінець періоду);

 б)Додаток до Підтвердження  про рух донорських коштів (шаблон наведено в Додатку А), з викладенням щомісячних витрат, понесених Організацією протягом фінансового року 2016 року з розбивкою по типу договору:

 1)      Трудові договори (зайняті співробітники на основі штатного розкладу організації, із зазначенням: ім’я / прізвище / займана посада, повний / неповний робочий день);

 2)     Нетрудові угоди :

Договори про надання / виконання послуг / робіт, укладених з приватними підприємцями (із зазначенням ім’я / прізвища / вида послуг, що надаються)

Цивільно-правові договори про надання / виконання послуг / робіт, що укладаються з фізичними особами (із зазначенням ім’я / прізвище / види послуг, що надаються)

Права інтелектуальної власності угоди / авторських договорів

Інші типи, якщо це може бути застосовано

 Надання інформації про керівні органи Організації (в тому числі ім’я / прізвище).

           III.             ЗВІТНІСТЬ З БОКУ АУДИТОРА

 Передбачається, що аудитор надасть Організації наступну  інформацію:

 ІІІ.1 Аудиторський звіт відповідно до Звіту з отримання та використання коштів за період 01.10.2016 - 31.03.2017.

 Аудитор має висловити думку щодо того чи Звіт складено відповідно до бюджету на умов Угоди з Sida від 13.12.2016.

Звіт має відображати наступну інформацію: обсяг бюджету, обсяг витрачених коштів (у EUR), невитрачений залишок (у EUR). Звіт також має визначати обсяг отриманих коштів (у EUR).

ІІІ.2 Аудиторський звіт відповідно до Звіту з отримання та використання коштів за період 01.01.2015 - 31.12.2016

Аудитор має висловити думку щодо того чи Звіт складено відповідно до бюджету на умов Угоди з Європейським Союзом ENPI/2014/ 353-944 від 19 грудня 2014 року.

Звіт має відображати наступну інформацію: обсяг бюджету, обсяг витрачених коштів (у EUR), обсяг власного внеску (у EUR). Звіт також має визначати обсяг отриманих коштів (у EUR).

ІІІ. 3 Аудиторський звіт щодо відповідності Огранізації умовам Угоди, підписаної з Sida від 13.12.2016, який був підготовлений відповідно до вимог Міжнародного стандарту за завданнями Assurance (ISAE) 3000.

 ІІІ. 4 Звіти незалежних аудиторів щодо фінансової звітності за кошти загального призначення (FY 2016).

 ІІІ. 5 Огляд звітів  щодо Цільового призначення отриманих, витрачених донорських коштів та Баланс (FY 2016).

 ІІІ. 6 Управлінський лист

 Разом з аудитом, зовнішній аудитор повинен оцінити операційну роботу та процедури внутрішнього контролю, які можуть бути покращені. Внутрішні недоліки контролю (висновки), які будуть визначені, повинні представлятися зовнішнім аудитором в офіційному управлінському листі. Перелік висновків не обмежується обсягом робіт і аудитор має право висвітлювати додаткові аспекти.

 Управлінський лист повинен також включати в себе рекомендації зовнішнього аудитора для усунення будь-яких виявлених недоліків, а також питань недотримання національного податкового законодавства, а також зауваженнями по ним з боку керівництва організації. Рекомендації повинні бути представлені в порядку пріорітетності.

 Аудитори повинні визначити, чи прийняла організація адекватні заходи щодо виправлення становища відповідно до попередніх рекомендацій аудиту, аудитор має підготувати огляд і короткий опис статусу заходів, прийнятих за висновками і рекомендаціями, представлених в ході попередніх аудитів Організації.

 Управлінський лист слід надіслати від зовнішніх аудиторів Виконавчому директору Організації, з копією на Фінансового директора Організації, для подання зауважень до висновків і рекомендованих подальших дій. Зовнішній аудитор повинен потім підготувати остаточний управлінський лист, коротко із зазначенням зауважень керівництва. Остаточний Управлінський лист  повинен бути адресований Виконавчому директору з копією на Голову Організації.

 Звітність повинна містити гарантії того, що аудит був проведений відповідно до міжнародних стандартів аудиту IAASB і кваліфікованим аудитором.

 Звітність повинна містити підпис відповідального аудитора, посаду та назву аудиторської фірми.

 IV.             ТЕРМІНИ ВИКОНАННЯ

 Терміни виконання:

Погодження та підписання контракту               до 28 лютого 2017 року

Робота аудиту в середині організації   з 01 березня  до 31 березня 2017 року

Аудиторський висновок щодо фінансового звіту

за угодою  ENPI/2014/ 353-944від 19 грудня 2014 року

з Європейським Союзом                                до 15 березня 2017 року

Драфт аудиторського звіту та управлінського листа    до 07 квітня 2017 року

Фінальний варіант звіту та управлінського листа         до 15 квітня 2017 року

 Аудиторські звіти будуть направлені прямо до Організації.

Оригінали звітів, управлінського листа, звіти щодо відповідності організації будуть підготовлені в англійському та українському варіантах у 3 друкованих примірниках та одному електронному.

 V.                ДОСТУП ДО ПОСЛУГ ТА ДОКУМЕНТІВ

 Організація надаватиме повний доступ до всіх документів (в тому числі угоди з Sida та угоди з Європейським Союзом) та забезпечить комунікацію зі всіма співробітниками Організації та до того, що аудитор вважатиме за потрібне для забезпечення чіткого уявлення про фінансовий стан Організації.

 VI.             ВИБІР АУДИТОРА

 Аудитор повинен бути повністю неупередженим і незалежним від усіх аспектів управління або фінансових інтересів в Організації. Аудитор не повинен, протягом періоду, охопленого аудитом або під час цього періоду бути співробітником Організації, керувати нею, або мати будь-які фінансові, сімейні або тісні ділові відносини, або будь-який інший зв’язок або спільний інтерес з будь-яким представником управління Організації. В такому разі, Організація просить аудитора розкривати будь-які відносини, які могли б, можливо, поставити під загрозу його / її незалежність.

 VI.1Вимоги до кандидата

VI.1.1       Правовий статус відповідно до законодавства України;

VI.1.2      Розуміння обсягу аудиторської роботи, яка повинна бути виконана;

VI.1.3      Загальна потужність для проведення ревізійних заходів, в тому числі наявність персоналу, аудиту і керівників з належним досвідом і кваліфікацією;

VI.1.4         Кваліфікація аудиторської групи;

VI.1.5          Значний досвід в області аудиту некомерційних організацій в Україні;

Досвід роботи в сфері аудиту ЗМІ некомерційних організацій не є обов’язковою вимогою, але вважається перевагою.

 VI.2                   Основні критерії оцінки:

VI.2.1     Перевірка реєстрації аудиторської фірми як юридичної особи відповідно до законодавства України;

VI.2.2     Досвід та відгуки клієнтів щодо проведення аудиту грантів, благодійних пожертвувань / внесків;

VI.2.3     Кваліфікація аудиторської групи;

VI.2.4     Позитивний висновок Рахункової палати України за результатами зовнішнього оцінювання професійних систем контролю якості послуг чинним на дату подання документів для даного тендеру;

VI.2.5      Готовність вести переговори щодо знижки на послуги; розкриття деталей щодо розрахунку вартості аудиту. Тариф за годину повинен бути вказаний.

 VI.3                   Перелік документів, які повинні бути представлені разом з пропозицією:

VI.3.1      Копії реєстраційних документів (свідоцтво про державну реєстрацію, свідоцтва платника податків, витяг з департаменту статистики);

VI.3.2     Копія свідоцтва про реєстрацію в реєстрі аудиторських фірм;

VI.3.3     Загальна інформація про заявника, зокрема, (1) дані про загальну кількість кваліфікованих співробітників, управлінців  і менеджерів по виконанню поставленого завдання; (2) інформація про досвід аудиторської фірми в проведенні аудиту щодо підтвердження цільвого використання коштів некомерційними організаціями;

VI.3.4     Копія позитивного висновку Рахункової палати України за результатами зовнішнього оцінювання професійних систем контролю якості послуг чинним на дату подання документів для цього тендеру (якщо така є);

VI.3.5      Копії сертифікатів аудиторів.

 Документи мають бути надіслані на адресу електронної пошти фінансового директора «Громадське телебачення» Машніної Віри [email protected] . В темі листа має бути позначено: Аудит_2016 та вказана коротка назва організації, яка подається на тендер.  Кінцевий термін подання пропозицій на тендер 22 лютого 2017 року, 23.59 за Київським часом. Заявки, які подані пізніше, розглядатися не будуть.

Рішення тендерної комісії ГО «Громадське телебачення» буде оголошено 24 лютого 2016 року. Усі організації, які надали тендерні  пропозиції у зазначені терміни, будуть повідомлені про прийняте рішення.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.