bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс есе “Україна: перезавантаження” серед старшокласників Рівненщини
13.04.2014

За підтримки Представництва ЄС в Україні та управління освіти міста Рівного громадська організація “Центр Інновацій” оголошує серед старшокласників загальноосвітніх шкіл, студентів професійно-технічних навчальних закладів Рівного та області конкурс на кращий твір-роздум “Україна: перезавантаження”. Конкурс проводиться у рамках святкування Днів Європи в Україні на регіональному рівні (14-18 травня). “Україна: перезавантаження” включає три основні підтеми: 

  •  «Перезавантаження демократії»
  • «Перезавантаження суспільної свідомості»
  • «Перезавантаження моральних цінностей». 

Україна — доволі молода суверенна держава, яка водночас пройшла доволі буремний шлях своєї історії. За майже 23 роки було пропрацьовано чимало, було й багато досягнень, одначе на шляху нашого спільного поступу завжди стояли вкорінені залишки “радянщини”, передусім це стосується свідомості старшого покоління, яка наскрізь просякла ідеологією, менталітет людей, які звикли не очікувати від держави допомоги, відтак нехтувати державним майном та брати його на свій розсуд, давати хабарі, порушувати правила, ухилятися від закону, несумлінно ставитися до своїх обов’язків на робочому місці та у сім’ї. Утім, за роки незалежності виросло вже нове покоління думаючих, свідомих, патріотичних українців, які люблять свою державу і навіть не замислюються про її поділ та можливість жити під гнітом імперської держави. Революція з назвою “Євромайдан” стала першою ластівкою системних змін, які стосуються не лише влади, але й кожного з нас.

Всі ми — це Україна. Відтак, щоб змінити Україну, потрібно змінити себе, громаду свого міста, суспільство. Варто переглянути свої цінності. Чи суголосні вони з нашими прагненнями жити у кращій країні, де всі дотримуються закону, де влада — народ, де держава піклується про кожного громадянина? Отож, нам усім потрібне “перезавантаження”. Нове втілення демократії за найкращими світовими стандартами, нове мислення, яке передбачає гідність вчинків українця, нова парадигма моральних цінностей, згідно з якою всі громадяни живуть по совісті та за законом.

Новітня Україна народжується вже сьогодні, тому саме зараз кожен має замислитися, які якісно нові зміни у своїй країні він хоче бачити у кращому “завтра”.

Основна мета Конкурсу — спонукати юних українців до стратегічного аналітичного мислення, до планування своїх перспектив і майбутнього України.

Конкурс триватиме протягом місяця, після чого експертна комісія визначить 3-ох переможців у кожній підтемі та гран-прі за найкращу конкурсну роботу. Імена переможців будуть оголошені 18 травня та опубліковані на сайті громадської організації “Центр інновацій”.

На церемонії нагородження учасники конкурсу отримають солодкі подарунки, грамоти та подяки. На переможців чекають цінні призи.

Конкурсні вимоги:

  • Вік конкурсантів – 15-17 років

Вимоги до твору-роздуму: 

  • мова написання – українська
  • мінімальний обсяг – 2-3 сторінки друкованого тексту (Times New Roman, 14 кегль, міжрядковий інтервал - 1,5)

Критерії оцінювання: 

  • порушення актуальних питань;
  • логіка у викладенні думок та аргументації, висловлення своєї точки зору щодо перезавантаження”;
  • оригінальний підхід, нестандартне мислення та креативність;
  • відповідність заданій тематиці;
  • самостійне написання твору-роздуму.

УВАГА! Робота повинна бути авторською. Твори з елементами плагіату розглядатися експертною комісією не будуть.

Порядок подачі матеріалів:

Для участі у конкурсі потрібно до 10 травня (включно) надіслати твір-роздум та заповнену анкету учасника разом з фото портретного типу на електронну адресу [email protected] з темою 
Конкурс Українаперезавантаження або поштою з приміткою “Конкурс” за адресою: 

ГО “Центр Інновацій” 
вул. Д. Галицького, 19, офіс 203
м. Рівне

Контакти: організатор Ліна ТИМОЩУК, +38(096)4584316 (ГО “Центр Інновацій”)

Контакти

  • +38(096)4584316
  • Ліна ТИМОЩУК (ГО “Центр Інновацій”)

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.