bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Рецепт успіху: Легкий десерт «Перлинова ніжність»
10.08.2012

Історія страви

Історія нашої перлинки розпочалась у 2008 році після чергових батьківських зборів однієї із шкіл міста. Класний керівник 7-В класу розповідала про шкільні новини, навчання дітей і про їхні проблеми… Підлітки не вміли і не хотіли дружити, байдужість закрадалась в їхні сердечка…Одна небайдужа мама запропонувала свою допомогу і підтримку дівчаткам класу.. Почались зустрічі в затишній квартирі однієї сім’ї. Батьки підтримали ініціативу, і так народився клуб «Подруга», метою якого було здружити дівчат класу. Хлопці також змінювались, дивлячись на однокласниць... За 8 місяців прийшло очікуване. Радощам не було меж, коли клас займав перші місця в шкільних проектах..

Інгредієнти

Проходив час, і хотілось більшого. За час літніх канікул зібралась креативна команда волонтерів, яка не шкодувала свого вільного часу, а почала вчитись готувати клубні зустрічі, монтувати свої відео, займатись рекламою... Хотілось чогось особливого і неповторного, чогось такого, якого раніше не було в нашому місті. Для цього нам потрібне було красиве і просторе приміщення. Розповіли про себе та позитивні зміни в житті молоді впливовим людям, своїм друзям. Знайшлися бажаючі фінансувати наш проект.  Так восени 2009 року відкрився перший сезон молодіжного клубу «Перлина» для старшокласниць 16 шкіл нашого міста. На клубних зустрічах дівчатка дізнались, що вони особливі і неповторні, що їхні батьки - найкращі друзі, що потрібно берегти своє серце від негативу і бруду. Для відкриття другого сезону МК ми почали співпрацю з відділом сім’ї, молоді і спорту міськвиконкому міста, центром соціальних служб міської ради, владою міста, батьками учасниць клубу, впливовими людьми міста.

Спосіб приготування

Щоб приготувати «Перлинову ніжність», потрібно було добре повчитись, багато перечитати, чимало інгредієнтів підключити та вдало поєднати, щоб спогади про страву залишились надовго і хотілось замовляти, смакувати її знову і знову. Група волонтерів Всеукраїнської благодійної організації «АСЕТ» проводила в навчальних закладах міста лекційні інтерактивні заняття з профілактики шкідливих звичок серед молоді та бесіди про здоровий спосіб життя. Після цих зустрічей молоді люди задавали питання, які їх хвилюють, і хотіли отримати на них відповіді. Під час клубних зустрічей виникали побічні «ефекти», які майстерно були вирішені. Адже робота в клубі - це саме те, про що мріяли волонтери. Команда клубу сама розвивала свої лідерські якості і бралася за вирішення все нових проблем; учасники вчились бути відповідальними і вірними, цілеспрямованими і інтелектуальними, цікавими для молодіжної аудиторії. І це не дивно: команда виросла, відчула в собі силу, побачила проблему - було прийняте рішення відкрити підлітковий клуб «Попелюшка».

Це особлива складова «Перлинової ніжності». Адже маленькі дівчатка на своїх зустрічах дізнавались про характер Попелюшки, яка згодом стала принцесою. В травні дівчатка вирушали на БАЛ в красивих вечірніх сукнях. Батьки наших учасниць, бачачи зміни своїх перлинок, почали мріяти про створення подібного проекту для себе. У жовтні 2011 року побачив світ новий інгредієнт під назвою «Щаслива родина» для всіх бажаючих створити гармонію у своїй сім’ї.

В цьому ж році стартував молодіжний «РУХ Срібної каблучки», до якого приєдналось багато молодих людей міста з метою зберегти свою цнотливість до шлюбу. Громада активних людей об’єдналась в ГО «ТВІЙ ВИБІР» , яка співпрацює з ВБО «АСЕТ» і владою міста. «Перлинова ніжність» розширює межі своїх можливостей і пропонує зробити ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР перед замовленням різноманітної їжі.

При приготуванні «Перлинової ніжності» СЛІД ПАМ'ЯТАТИ про те, що:

  1. Молодь все знає, все вміє, завжди здорова і буде жити вічно (Їхня думка)
  2. Не любить, щоб її вчили жити і не залишали права вибору

Порада: молоді люди повинні чути різні думки, теми, поради, бачення, їдеї, але вибір робитимуть самі.

Коментар дегустатора

Поліщук Уляна, учениця 11 класу школи №1: «До клубу «Перлина» мене запросила подруга, коли я була в 7 класі. Мені сподобалось абсолютно все: теми, дискусії, відео, ігри і спілкування, багато спілкування. Я почала мріяти, щоб потрапити в команду клубу. В «Перлині» я знайшла справжніх друзів , підтримку, дізналась, що я ОРИГІНАЛ і не хочу бути чиєюсь копією . Тут повірили в мене. Мої батьки найкращі, це супер, вони люблять мене навіть тоді, коли втомлені і мовчать . Я щаслива. Зараз я в команді, і в наступному сезоні готуюсь стати лідером МК «Перлина»»

Перковська Ангеліна, учениця 10 класу школи №10: «Вже другий рік я приходжу на клубні зустрічі і мені дуже подобається. Я трішки сором’язлива і замкнута людина, але серед цих дівчат я почуваюсь сильною і особливою Мені подобаються дискусії, які спрямовані на те, щоб кожен міг висловити власну думку і повірити в свої сили. Люблю цей клуб»

Контакти шеф-кухаря

Голубнича Ніла Петрівна, голова БМРГО «Твій вибір» м. Бердичів Телефон 097 406 43 52 [email protected]

Для читачів: Публікація бере участь у конкурсі «Кулінарна книга громадського активіста: рецепти успіху». Переможця буде визначено за двома критеріями, один із них - кількість коментарів під публікацією. Якщо Ви вважаєте корисним або навпаки рецепт успіху від  ГО «Твій вибір» , - лишайте свої відгуки в коментарях до цього повідомлення.

Читайте також:

Рецепт успіху від “Півострова змін”
Рецепт успіху: Євроінтеграція по-кролевецьки
Рецепт успіху: від храму до кооперативу
Рецепт успіху: Екологія по-донецьки
Рецепт успіху: Громадський контроль через газету
Рецепт успіху: Дозвілля дітей з особливими потребами
Рецепт успіху: спортивний коктейль від села Бистрий
 

Контакти

  • Голубнича Ніла
  • МРГО “Твій вибір”
  • [email protected]
  • 097 406 43 52

Коментарі

Анна Кирилова   4273 дні тому   #  

Круто! Молодці,що вас так затронуло життя школярів! Ви пророблюєте колосальну роботу з молоддю й не тільки. Взагалі, дуже гаран ідея створення таких клубів, не тільки для молоді, підлітків, а ще й їх батьків!
Успіхів вам!

  •   Пiдписатися на новi
Костікін Олександр   4273 дні тому   #  

Чудова робота! Скільки вже спостерігаю ваш розвиток, хоч і здалека, але дуже радий за вас! Хай ваш десерт виграє і стане популярною стравою!

  •   Пiдписатися на новi
Марина Стецюк   4273 дні тому   #  

Як чудово, що створюються такі клуби! Це класно , що сучасна молодь вчиться бути особливою, небайдужою. Вміє дружити і підтримувати один одного! Бажаю вам успіхів, процвітаня, поповнення клубу) і велика подяка організаторам клубів і їх лідерам! Ви робите великий крок у світле майбутнє не тільки учасників, а й усієї молоді))) Молодці!

  •   Пiдписатися на новi
Фурман Анна   4273 дні тому   #  

Навіть не віриться, що у наш час ще є такі небайдужі люди, які безкорисно піклуються про молодь, її духовний розвиток та майбутнє! Це класно і дійсно ПОТРІБНО. Мені дуже подобається ваш проект. Лідерам і командам я бажаю енергії, наснаги, бадьорості духу, підтримки, креативу та нових ідей. Ви робите потрібну справу, а в нагороду ви отримаєте чарівні та вдячні посмішки дівчаток, яким ви допомогли зрозуміти, що не потрібно "розпилятись" на хлопців, а важливо чекати свого єдиного коханого; що батьки- це справжні друзі; що у цьому світі ще є добро і що майбутнє у їхніх руках;)

  •   Пiдписатися на новi
Ірина Стецюк(Марчук)   4272 дні тому   #  

Ви торкнулися найболючіших питань нашого часу: це формування гарної сучасної молоді, майбутніх жінок та дружин , від яких великою мірою залежатиме майбутнє їхніх сімей. Я впевнена , що про ваших "попелюшок " та "перлинок" уже ніхто не скаже : "Яка зіпсована зараз молодь!" Велика і відповідальна справа у ваших руках!!!!! Успіхів і наснаги !!!!! А ще я зворушена тим , що у команді лідерів дівчата на кілька років старші за учасниць клубу. Це дуже важливо.Адже діти та підлітки краще і довірливіше ставляться до того , що їм кажуть однолітки, такі ж , як і вони. Вони цьому вірять!!!!! Мені ДУЖЕ смакує ваш "десерт", це справжній делікатес!!!!!!

  •   Пiдписатися на новi
Ігор Алексєєв   4272 дні тому   #  

Прекрасна стаття, особливо сподобалося про "Рух Срібної Каблучки".
Високі етичні стандарти, особливо у шлюбній поведінці, дуже важливі для розбудови громадянського суспільства.

  •   Пiдписатися на новi
Дмитрий Левенштейн   4272 дні тому   #  

Очеень интересно!!!!! А парни вообще есть у вас там, они хоть чем-то занимаются????????

  •   Пiдписатися на новi
Александр Ткачук   4271 день тому   #  

Прочитал я ваш рецепт успеха. Верю и не верю. Я отец двух подростков и знаю как с ними сложно: то они не хотят, это им не интересно, читать не хотят, учиться тоже, только гульять давай и деньги. Я им говорю как надо делать, а они поступают по-своему. Вот почему так бывает?

  •   Пiдписатися на новi
Голубнича Ніла   4271 день тому   #  

Пане Дмитре! Хлопці звичайно є в наших всіх проектах. БЕз них нікуди!
Мій чоловік і двоє синів активно у всьому допомагають і приймають участь. В командах клубів також хлопці оператори, багато друзів-хлопців. готових завжди прийти на допомогу!
**************
Пане Олександре!
Коли наші сини почали підходити до підліткового віку, ми з чоловіком активніше "взялися" за себе . Зрозуміли, що багато в чому не праві, і не завжди можемо дати кваліфіковану пораду своїм дітям.
Ми побачили на практиці, що ДІТИ РОБЛЯТЬ Те, що роблять їхні батьки, а не те, що вони їм ГОВОРЯТЬ...
І ми, батьки. почали вчитись: Як стати відповідальними батьками, відповідати за кожне своє слово, як стати Героями для своїх дітей і багато, багато іншого. Зустрічались і переймали досвід у тих сім'ях, де панувала гармонія.
Сьогодні з упевненістю можу сказати що, ми Герої для своїх дітей і у
нас панує гармонія в стосунках.. Ми щасливі і ділимось своїм щастям з іншими..

  •   Пiдписатися на новi
Андрій Малицький   4269 днів тому   #  

КРУТО! Мені дуже сподобався ваш "Рецепт успіху".....дуже чудово!!!
Ви робите класну роботу....Бажаю вам успіхів , процвітання та поповнення клубів!!! Ви молодці ! Чудово ,що є такі клуби.....

  •   Пiдписатися на новi
Максим Левко   4269 днів тому   #  

Дуже чудовий рецепт....просто клас...!Ви молодці ..продовжуйте свою роботу і у вас все вийде!!!! Бажаю успіху......

  •   Пiдписатися на новi
Оксана Штих   4267 днів тому   #  

Супер! Молодцы! Хорошо когда есть увлечённые лидеры, готовые вести за собой!

  •   Пiдписатися на новi
Голубнича Ніла   4264 дні тому   #  

Всім спасибі і приємного смаку..

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.