bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Лєна Весняна: «Дорога – це шлях до себе справжнього»
08.09.2016

Дозвілля – важлива частина нашого життя. Потрібно вміти відволікатися від буденності та забувати хоч на деякий час про роботу і повсякденні проблеми. Однак є люди, які роблять своєю професією улюблене хобі. Такою ентузіасткою є Лєна Весняна, засновниця проекту «Дикий Travel» та організаторка інших масштабних акцій для тих, хто любить здоровий спосіб життя.

- Ви – організатор багатьох проектів. Над чим саме працюєте зараз?

- Я організовую події, в яких бачу сенс. Основний мій проект – «Дикий Travel» – присвячений світу справжніх подорожей. Є загальний проект «Дикий Travel», де ми говоримо, дивимося, слухаємо про весь світ. А є його локальні відгалуження, зокрема «Дикий Travel. Україна» або «Дикий Travel. Занурення в Африку», де ми відкриваємо для себе лише одну країну чи окремий континент. Також у процесі створення «Фестиваль екзотичних масажів», «Лабораторія живого харчування» (поєднання теорії та практики у сфері сироїдіння, веганства та вегетаріанства), «Yoga Days», «GreenFunFest» (фестиваль про правильну взаємодію із вторинною сировиною), «Дикі мами» (подія про істинне виховання дітей, природні пологи, світ дитинства).

- Розкажіть, будь ласка, детальніше про проект «Дикий Travel». Як виникла ідея організувати подібний захід?

- «Дикий Travel» – це серія подій, які одна за одною відкривають учасникам світ. Це поєднання розповідей від спікерів-мандрівників, тематичних виставок (картин або фотографій), різні комбінації музичних і танцювальних перформансів, презентації особливих книг та фільмів для натхнення і ще, звісно, travel-маркет, поради про те, як здобути тревел-гранти та зона фудкорту. Кожен захід має свої особливості. Мета – показати, наскільки прекрасний наш світ, коли дорога – це шлях до себе справжнього, нові країни – можливість позбавитися власних кордонів, а кожен день – щастя просто жити.

- Розкажіть про команду, з якою Ви працюєте.

- На кожному окремому проекті я працюю з різними людьми. Основне для мене – мати схожі цінності та однакові стандарти з іншими членами команди. Я організовую винятково ті події, в ідею яких закохана сама, тому працюю з людьми, які мають такий же підхід.

- З якими організаціями та установами Ви співпрацюєте?

- Усе залежить від проекту та від його спрямування. Найчастіше ми робимо все власними силами. Однак коли надходять пропозиції щодо взаємодії з іншими цікавими проектами, ми з радістю погоджуємося.

- Якою є соціальна складова Ваших проектів?

- Думаю, в кожному з наших проектів певною мірою присутня соціальна складова, адже вони об’єднують людей, готових до саморозвитку. Розвиватися можна різними способами: сортувати сміття чи насправді полюбити своє тіло й стежити за здоров’ям, просто відчути свій внутрішній поклик і вирушити в нові країни, позбавляючись власних кордонів.

- Чи є у Вас проекти, спрямовані на допомогу конкретним категоріям населення? Що це за допомога?

- Окремим вектором моєї діяльності є робота з дітками в інтернатах. Раніше ми проводили для них свята, зараз бачу потребу в особистому спілкуванні та проведенні психологічних тренінгів і творчих вечорів. Цим і займаюся.

- Хто може долучитися до проектів?

- Участь в організації проектів може взяти кожен, хто розуміє свою цінність у відповідній сфері діяльності, бачить власну роль у певному проекті і знає, навіщо це йому взагалі. Інколи я шукаю когось конкретного, наприклад, людину, яка працюватиме з партнерами, а інколи є хтось, хто просто пише: «Я хочу долучитися до організації саме цієї події», – і якщо я бачу в цьому сенс, то ми творимо далі разом. Взяти участь в подіях як гість може абсолютно кожен, хто має таке бажання.

- На Вашу думку, чи достатньо залучена українська молодь до соціальних проектів?

- Кожен працює і творить там, де бачить в цьому цінність. На «тут і зараз» в нас досить багато соціальних проектів, до яких можна долучитися, або ж організувати власний. Важливим особисто для мене  є лише те, навіщо люди це роблять і яким чином це пробуджує любов у  наших серцях.

- Як Ви гадаєте, якого дозвілля бракує сучасній молоді?

- Мені здається, варіантів дозвілля вистачає. Питання полягає лише у виборі, який ми робимо щосекунди.

- Якими своїми досягненнями Ви найбільше пишаєтеся?

- Я радію, коли бачу, як організована подія надихає людей, надає сил рухатися далі з любов’ю. Наприклад, «TravelFest» відвідали 9 тисяч осіб протягом двох днів. Ми разом відкривали світ. На «GreenFunFest» було набагато менше людей, але це була своя свідома аудиторія, яка розуміла, що прийшов час навчитися правильно поводитися із вторинною сировиною. Я щаслива від того, що ми на шляху до зростання саме через особистісні зміни і що на кожній події є ті, хто йде цим же шляхом.

Спілкувалася Юлія Панченко 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.