bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

футбольний матч “Кандидати” - ”Демократія”   

Фінал Чемпіонату України з футболу. На додатковій, 94-й хвилині один з гравців бере м’яч в руки і забігає з ним в ворота. Судя якраз піднімає голову, в нього розв’язались шнурки. Бокові судді підняли прапорці і по радіозв’язку розповідають судді про те, як м’яч опинився в воротах Проте суддя на полі зараховує гол і через двадцять секунд зупиняє матч, час гри закінчився. Обурення і тріумф на полі, шок на трибунах. Але нагородження відбулось.

Вибори на пост Президента України, день голосування. Члени дільничних виборчих комісій домовляються про результати голосування, тобто, кому скільки голосів потрібно. Виборці отримують, деколи, вже заповнений бюлетень (тобто, з відміткою). Обурення цим ганебним фактом призводить до того, що їх виводять, іноді підтримуючи, через чорний хід.

Це все до того, що в Законі про вибори Президента України не описано, яким чином громадяни можуть спостерігати за виборами та реагувати на порушення. В законі про парламентські вибори є норма, яка дозволяє представникамм об’єднань громадян (громадських організацій) слідкувати за тим як проходять вибори. Щоправда, громадські спостерігачі не мають тих прав, які мають кандидати та їх люди (спостерігачі від кандидатів).

МИ вибираємо. Ми джерело влади. Ми єдина влада в цій державі (так Конституція каже). Але на виборах, ми безсилі. В кращому випадку, ми можемо поспостерігати за цим святом демократії та отримати копію протоколу про підрахунок голосів на дільниці. Скарги на порушення виборчого процесу залишатимуть без розгляду, якщо ми їх подамо. Акти, в яких буде зафіксовано факт порушення, ніхто навіть не читатиме.
Проводячи конкурс на заміщення вакантної посади, роботодавець (виборці, громадяни) навіть якщо побачить, як хтось із конкурсантів підглядає або списує, не має права на це реагувати.

Якщо зміни до Закону приймуть в другому читанні, ми отримаємо змогу аж спостерігати. Дякую, щиро дякую своїм найманим працівникам (депутатам Верховної Ради) за те, що вони можуть дати мені змогу хоча б подивитись, наскільки буде прозорим конкурс на заміщення вакантної посади Президента МОЄЇ України. ДО цього, все що я можу – завести всіх конкурсантів в одну кімнату, а потім вийти з неї і чекати, заки вони напишуть тест, чекати за дверима.

Коментарі

Михайло Ізюмський   5274 дні тому   #  

Котимось у прірву олігархії, що тут скажеш...
І цей "чемпіонат", не зважаючи на те хто переможе, буде поразкою для суспаільства...

"Какая боль, какая боль:

Олігархи - суспільство - 5:0":)

  •   Пiдписатися на новi
Юрій Лісовський   5271 день тому   #  

думаю, гра має відбуватись. Поразка в даному випадку, це відсутність такої гри. А ще не все пропало;)

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5269 днів тому   #  

Однозначно! Це на останній наш "чемпіонат"!

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5265 днів тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=2ap6nOtILsg
народна творчість процвітає :)

  •   Пiдписатися на новi
Станіслав Шумлянський   5265 днів тому   #  

гарний пост! розмістили у проекті "Мої! вибори" - http://molode.com.ua/?q=node/1788

  •   Пiдписатися на новi
Юрій Лісовський   5265 днів тому   #  

та пісня у виконанні не Смика якось втрачає процентів 90 сили, як думаєте?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.