bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

KULT: панк-рок на службі громадянського суспільства   

Наступного року шанувальники польської альтернативної сцени святкуватимуть 30 років з дня народження тепер легендарного гурту KULT. Про якість цієї музики можна довго сперечатись. Напередодні цієї дати вже можна стверджувати - група всередині 80-их стала одним з локомотивів суспільних трансформацій у комуністичній Польщі. Очевидно, у свідомості багатьох поляків постать Казіка Сташевського, незмінного фронтмена гурту, асоціюється з таким собі провідником нових (або забутих) цінностей.

Вперше я почув про KULT на львівському радіо “Ініціатива” у програмі Романа Чайки “Рокнролл або життя” у 9-му класі. Десь у цей час я вже почав здогадуватись, що музика може не лише породжувати романтиків, а бути також потужним інструментом просування суспільних ідей :).

Отож, слухаємо KULT





Тексти пісень можна надибати у гуглі :)

Коментарі

Олександр Майборода   4753 дні тому   #  

Музика - це надпотужний інструмент суспільних перетворень. Вона присутня усюди - стрічки шлягерів врізаються у свідомість, висвистуються на вулиці, наспівуються у душі, переігруються, реміксуються.
Музичні гурти збирають стадіони фанатів, продають мільйони платівок, записи поширюються мов вірус, маючи величезний вплив на свідомість людей, а отже, і нашу поведінку в соціумі.

Цей вплив можна порівнювати з впливом церкви по масштабності, але аудиторія концертних площадок є значно молодшою - це, в основній своїй масі, підлітки. Тож через музику у великій мірі формується світогляд прийдешніх поколінь, просуваються ідеї, що будуть домінуючими наступні 20 років.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.