bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Глобалізація в громадському секторі: Сім Ріп, Бусан…а що потім?   



Повернувшись з Другої Глобальної Асамблеї Відкритого Форуму з Ефективності ІГС, яка відбувалась 28-30 червня у містечку Сім Ріп, Камбоджа, я намагався зрозуміти, яким чином отримані ТАМ знання та інформація, змогли б бути корисними українським думаючим ІГС.

А говорили ТАМ (якщо коротко) в основному про нові виклики перед ОГС і як їх можна подолати. До речі, про виклики можна прочитати у цьому документі.

Рівень дискусій учасників, як на мене, демонстрував непідробне і щире бажання справді щось змінювати. Особливо у власному функціонуванні. У стосунках з донорами. У способі думання про вирішення тих завдань, які стоять перед громадянським суспільством у широкому значенні і глобальному масштабі.

Сподіваюсь, цей відео-звіт допоможе зрозуміти, що відбувалось у Сім Ріпі і в яку сторону буде скеровано вектор розвитку інститутів громадянського суспільства у 21 столітті (трохи патетично, але, принаймні так запевняли спікери Глобальної Асамблеї).

WE ARE THE PROBLEM



ВІДЕОЗВІТ

Як результати камбоджійської асамблеї впливають на український громадський сектор?

У листопаді 2011 року у Корейському Бусані відбудеться Fourth High Level Forum on Aid Effectiveness, який збере урядовців країн-донорів, представників міжнародних та національних ІГС, які лобіюють перед донорами прийняття розроблених у рамках Відкритого Форуму стандартів ефективності для ІГС.

Ці стандарти поки що прописані у Стамбульских принципах. Якщо ця глобальна ініціатива буде успішною, багатьом українським, а також міжнародним ІГС в Україні , які існують завдяки фінансуванню міжнародних донорських програм, доведеться «ставати в тому числі ефективними»та вміти демонструвати свою ефективність донорам та зацікавленим сторонам)

P.S. За місяць до цієї події я спробував зібрати декілька відеоматеріалів про життя громадського сектору в Україні. Про це попросили співорганізатори заходу – One World Trust. Єдиний нюанс – на відео мала звучати англійська мова. Під час зйомок я зіткнувся з однією проблемою – представники та лідери українських ОГС практично не володіють англійською мовою у ті їй мірі, щоб розповісти про те, що відбувається цікавого у їх регіоні, громаді етс.

P.P.S. Навіть якщо у Вас немає часу, щоб передивлятись усі відео, я б рекомендував просто прослухати цей плейліст. Представники думаючих організацій знайдуть для себе чимало цікавої інформації.

Якщо у когось є питання щодо Глобальної асамблеї - з радістю відповім.

У майбутніх своїх дописах я ще повертатимусь до подій у Сім Ріпі )

Коментарі

Тимчук Тарас    4670 днів тому   #  

https://gurt.org.ua/news/recent/11033/ переклали Стамбульскі принципи ефективності ОГС

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4468 днів тому   #  

Результати роботи в Сім Ріпі http://www.cso-effectiveness.org/IMG/pdf/230111-implementation-toolkit-en-web.pdf

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4468 днів тому   #  

Ще один цікавий документ http://www.aideffectiveness.org/busanhlf4/images/stories/hlf4/OUTCOME_DOCUMENT_-_FINAL_EN.pdf

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.