bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Друга Глобальна Асамблея Відкритого Форуму   

28-30 червня у місті Сім Ріп, Камбоджа, відбувається Друга Глобальна Асамблея Відкритого простору з Ефективності ІГС.



Тези, які прозвучали під час відкриття (записано у швидкому режимі)

ОГС все частіше залучені до розвитку і впровадження змін у різних куточках країни. Але як легітимізувати діяльність ОГС?

На думку представників Африки, міжнародні ІГС приходять працювати у місцеві громади для реалізації проектів та програм, часто маючи за плечима донорський досвід і не розуміючи місцевих особливостей, до того ж не представляючи жодну громаду. Вони добре вміють працювати з бізнесом. Замикають на собі ресурси, які бізнес може виділити на розвиток громад. Працюючи з місцевими організаціями, вони поводяться як донори, тиснуть на партнерів. Як налагодити ефективний зв'язок та взаємостосунки між міжнародними та місцевими ІГС?

Навіть якщо організація щойно була створена однодумцями, вона має працювати професійно. Так чи інакше, аматори є в кожній країні, але реалії життя змушують рано чи пізно задумуватись над стандартами, принципами.

У сучасному світі в ІГС є дві стратегії:
1) Залучати ресурси від конкретних груп і надавати послуги для конкретних груп людей, громад. Таким чином – займати чітку і вузьку нішу, без можливості впливу на вищому рівні.
2) Розвивати у собі певні компетенції, використовуючи свої знання, досвід, можливості, кооперуючись з іншими ІГС легітимізовувати свій вплив, бути локомотивом змін.

Хто сказав, що лише уряд правий? Хто сказав, що лише бізнес-корпорації знають, що краще для людей та громад? Але хто сказав, що ми праві і знаємо, що треба робити?

Найбільша проблема тих, хто займається розвитком – це ВОНИ самі. Як стати більш прозорим? Публічним? Ефективним? Кого ми реально представляємо? Кому потрібні наші послуги? Кому ми потрібні? Відповіді на ці питання мають шукати ті, хто хоче бути локомотивом змін.

Сподіваюсь відео з заходу, яке планую пізніше завантажити, зацікавить українську аудиторію.

Більше про перебіг першого дня можна дізнатись з спецбюлетеня
http://www.cso-effectiveness.org/IMG/pdf/newsletter_en_3_-2.pdf

стежити за перебігом в режимі онлайн можна у твіттері, використовуючи хештег #openforumGA

Про власні враження від перельоту можна прочитати тут

Деякі фото можна переглянути тут

Далі буде

Коментарі

Сергій Сухобойченко   4683 дні тому   #  

Континенти різні, питання однакові. Готові теми для опитування з Камбоджа.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4683 дні тому   #  

Питання однакові, але організації тут відкрито говорять про те, як рухатись у цьому напрямку. цікаво слухати доповідачів про підзвітність міжнародних ІГС (CIVICUS, PLAN, OXFAM, Transparency International, World Vision). Where are your money? Where are your impact?І цих питань багато буде, бо вони акумулюють левову частку фінансових ресурсів

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.