bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Підсумки 2011-го року: що планували і що здійснили   

З 15 по 27 грудня на порталі ГУРТ проводилось опитування користувачів порталу, що вони зробили протягом 2011 року. Для того, щоб порівняти, що планувалось і що здійснилось, ми продублювали запитання опитування, яке проводилось на ГУРТі наприкінці 2010 року. Тоді відповіді були наступними.

Запитання звучало “В 2011 році я …”



А ось результати, отримані наприкінці 2011 року. Запитання залишилось те саме:“В 2011 році я…”



Окрім цих опитувань, рік тому ми запитували користувачів, що, на їхню думку відбудеться в 2011-му році. Відповіді були наступні:



Очікування можна вважати досить песимістичними, бо негативні прогнози розвитку подій в секторі набрали найбільше голосів: 22% відповідей стосувались варіанта “донори скоротять свої бюджети”, майже 21% опитаних зазначили, що деякі відомі організації будуть змушені закритись.

Тим не менш, варіант “з`явиться більше нових громадських організацій” теж набрав 21%, а от за те, що ІГС стануть ще більш ефективними проголосували лише 14%.

Здається, що рік видався неприємним або принаймні не таким, яким його планували користувачі. На початку 2011-го більшість тих, хто дав відповіді, сподівалась розпочати власну справу (42%), а наприкінці року більшість відповіли, що припинили платити податки (22,5%) або ж здали свідоцтво підприємця (17,5%). Збільшилась і кількість тих, хто виїхав з країни.

З іншого боку, не можна стверджувати, що все було погано. 16% все ж таки розпочали власну справу, і цей варіант зайняв третє місце за кількістю голосів.

Окрім запропонованих варіантів відповідей користувачі додавали й свої відповіді щодо “результатів” 2011-го року. Серед них багато позитивних відгуків про рік, таких як “повернувся в країну”, “отримав новий проект”, “розпочав соціальну діяльність”, “ініціювала створення мистецького проекту”, “стала громадським діячем”.

А які Ваші очікування справдились і яким цей рік став для Вашої органзації?

Коментарі

Михайло Ізюмський   4494 дні тому   #  

Рік був надзвичайно успішний! Будемо сподіватися що тенденція пошириться й на наступний. "Толеранс центру" в грудні виповнилося 5 років, і ми нарешті зрозуміли хто ми, де ми і навіщо:) В бізнесі спрацював закон фізики "кожна дія дорівнює протидії": що дужче на нас тисне держава, то більш винахідливими, енергійними, творчими стають підприємці! Месидж нового року: "чим менше ми залежимо від держави, тим більше вона залежить від нас" - гасло для всіх сфер життя! Перестаємо вимагати задоволення потреб та врахування прав - розвиваємо можливості!

  •   Пiдписатися на новi
Пилип Литвинов   4492 дні тому   #  

Вітаю, Михайле! Це гарні новини. Успіхів і натхнення в новому році :)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.