bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Волонтери Києва почали самостійну підготовку до Євро-2012   

Не секрет, що програму “мінімум” з підготовки до турніру Україна таки винконає. Два стадіони, аеропорти та найважливіші ділянки автошляху будуть здані вчасно. А як бути із кадрами ?

Досвід підказує: чим крутиший стадіон, тим більше компетентних фахівців для обслуговування він потребує. Схожа ситуація із готелями та іншою інфраструктурою.

Першим, до кого звернеться іноземний (місцевий) вболівальник (турист, перехожий) буде “людина у формі”. В класичному розумінні - це правоохоронець або представник окремої служби сервісу. Але в Україні такий сценарій не працює.

Висновок один - потрібні компетентні люди із знанням, як мінімум, однієї іноземної та привітною посмішкою. Вихід є - волонтер !

Основна фішка в підготовці останніх полягає в тому, що часу на їх навчання катастрофічно мало. Волонтерська команда УЄФА буде сформована тільки наприкінці цього року. Потім - навчання в електронному вигляді. За місяць (!) до старту ЧЄ-2012 передбачається практична підготовка.

На підготовку волонтерів приймаючих міст виділено більше часу. Проте, єдиної всеукраїнської волонтерської концепції поки не існує. Отже, кожен готуватиме молодь, опираючись на власні міркування та досвід.

З іншого боку, волонтерство в Європі є окремим соціальним явищем, яке не потребує додаткової реклами серед населення. А в Україні безкоштовна волонтерська праця є незрозумілим фактом для багатьох наших громадян.

Отже, агітувати та залучати добровольців варто якомога раніше. А розпочати їх навчання потрібно було ще вчора. Зробивши такі висновки, волонтери Києва, які візьмуть участь в організації Євро-2012, готуються самостійно.

Тепер кожен охочий може долучитись до занять у волонтерському Клубі Євро-2012.

Схожі гуртки вже діють у Харкові та Донецьку. Наступний крок - популяризація волонтерства за межами приймаючих Євро-2012 міст. Адже Україна та її активні громадяни мешкають не тільки в Києві, Харкові, Донецьку та Львові…..

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.