bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Об’єднуватися корисно заради глобальних позитивів   

Вважаю дуже слушним заклик «Об'єднуватися» заради реформ, за ради світлого та довготривалого майбутнього та інших глобальних позитивів.

Це безпосередньо стосується інституційного розвитку громадських організацій, якщо брати більш широко — організацій громадянського суспільства (ОГС), та — інституцій громадянського суспільства(ІГС).

Вважаю, що не треба звертатися до класиків, доводячи? що те що важко зробити одному, декілька можуть подолати граючись.

Ще дуже поважаю принцип Парето, що «20% зусиль приносять 80% результату, та інші 80% зусиль — лише 20% результату». Це стосується усіх ресурсів: часових, фінансових, та мабуть й людських (інтелектуальних).

Третя аксіома, яку я часто використовую, що якась частина проблем, що стоїть на порядку денному, має властивість сама собою вирішуватися через деякий час. Можна вважати цю аксіому виправданням для того, щоб ледарювати. Я теж відразу не повірила цьому твердженню, доки декілька разів не поекспериментувала. Це насправді працює! Тільки мистецтво полягає у тому, щоб зрозуміти, нехай шостим відчуттям, які саме проблеми самі по собі зникнуть або стануть неактуальними, за якій саме час та яка саме частина з питань, які вас зараз особисто турбують, схильна до анігіляції.

Відносно теми інституційного розвитку ІГС вважаю, що доцільно запропонувати об'єднуватися не тільки тим, хто надає тренінгові послуги, але особливо тим, кому потрібно навчання.

Які це надасть переваги? Кожній окремій організації не потрібно буде чекати на залучення певних фінансових ресурсів, щоб отримати потрібні знання. Сума замовлення пропорційно поділяється на всіх учасників навчання. Та, окрім того, акумуляція більших ресурсів надає можливості вибору більш якісних консультантів та тренерів.

Об'єднуватися за темою тренінгу: у даному напрямку з'єднання запитів різних інституцій можна знайти золоту середину та узгодити остаточно тематику у інтерактивному режимі усім зацікавленим сторонам.

Об'єднуватися за ознакою територіального розташування місця проведення. Мається на увазі проведення замовленого тренінгу для ІГС, наприклад, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей у місті Очакові. Це теж надає можливості встановити баланс між бажаною темою навчання, фінансовою складовою та регіоном проведення заходу.

Об'єднуватися для участі у заході у зручний для кожного з учасників час .

Тому, як програміст, пропоную ГУРТу, якій взявся розвівати інституційну спроможність ІГС створити щось багатомірне, яке б врахувало потреби ІГС стосовно 1.Теми;
2. Регіону;
3. Часу проведення з одного боку.

Це буде попит. А з іншого боку по кожному провайдеру:
1.Тема;
2. Вартість;
3. Час (можливі дати).
Це буде пропозиція. Викласти продукт у мережі.

Та, як рекламіст додам, що на мій погляд потрібно додати якісну рекламу, щоб кожен потенційний споживач усвідомив потребу та зміг ЛЕГКО знайти потрібний продукт. Можна розвивати тему стосовно легкого отримання бажаного продукту.

Таким чином, почнуть працювати правила, з яких я почала цей блоговий запис: об'єднайся, зеконом ресурси, трошки зачекай, та отримай повноцінний РЕЗУЛЬТАТ.

Коментарі

Тимчук Тарас    4882 дні тому   #  

Маріанно, Ви ще й досі вірите у світле майбутнє?

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   4882 дні тому   #  

можна зробити за схемою проекту "Покупон": оголошується тренінг та місце його проведення, встановлюється вартість участі однієї особи, за умови якщо набереться певна кількість учасників, дата узгоджується після того, як про свою участь повідомлять необхідна кількість людей.

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   4882 дні тому   #  

до речі, є в наших інтернетах отака класна штука
http://webinar.ua
там можна як платні, так і безкоштовні вебінари проводити.

  •   Пiдписатися на новi
Олександр Березовський   4864 дні тому   #  

Марианна, а вот и ресурс, создание которого ты предлагала:
http://www.ngomarket.org.ua/

Видимо, вы с UNITER думаете в одном направлении! :)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.